صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بيش از چهار هزار جريب زمين کارخانۀ «قندبغلان» غصب شده است

بيش از چهار هزار جريب  زمين کارخانۀ «قندبغلان» غصب شده است

مسوولان در رياست کارخانه قند بغلان مى گويند که بيش از چهارهزار جريب زمين اين کارخانه از سوى زورمندان غصب شده؛ اما اداره محلى ولايت، تاکنون هيچگونه اقدامى براى پسگيرى آن نکرده است.
انجنير غلام سخی سرپرست رياست کارخانه قند بغلان، درصحبت اختصاصى با آژانس خبرى پژواک  گفت که براى استرداد اين زمين ها، چندين مکتوب به مقام ولايت و پوليس بغلان ارسال گرديده؛ اما در زمينه اقدامى صورت نگرفته است.
وی افزود: "رياست فابريکه قند، در سال جاری بيش از سه هزار  و ٥٠٠  تُن لبلبو را  به قيمت فى تُن  دو هزار و ٥٠٠ افغانى خريدارى نموده است که با خريد اين لبلبو، کارخانه قندبغلان  مى تواند تنها يک ماه فعاليت کند."
اما موصوف علاوه کرد که  اگر دولت، زمين های غضب شدۀ اين کارخانه را که دوهزارو ٥٠٠ جريب آن در شهر قديم بغلان مرکزى و دو هزار جريب آن در ساحات دندغورى مى باشد، از غاصبين بگيرد، اين کارخانه ميتواند بصورت کلى فعال شده و در هرسال چندين ماه فعاليت داشته و نيازمندى چندين ولايت را از نگاه شکر رفع نمايد.
ارباب فراموز از بزرگان ولسوالی بغلان مرکزی، به آژانس خبرى پژواک گفت که دولت در راستاى فعال نگهداشتن اين کارخانه، هيچگونه توجه ندارد.
وی افزود: "در آغاز فعاليت اين شرکت، بيش از دو هزار دهقان و اضافه از يک هزار کار گر، در اين فابريکه مصروف کار بودند؛ اما امروز دوصد دهقان و يکصد کارگر، در اين شرکت کار مى کنند."
اما گوهرخان بابری ولسوال بغلان مرکزی گفت که اين ولسوالی، برای طالبان بسيار اهميت دارد؛ از همين رو طالبان تلاش کرده اند که اين ولسوالی را سقوط بدهند؛ مگر به هدف شان نرسيده اند.
اما وى افزودکه در بعضى قريه هاى اين ولسوالى، طالبان حضور دارند و اين موضوع باعث گرديده تا دولت نتواندقانون را تطبيق و زمين هاى غصب شده را واپس بگيرد.
به گفته ولسوال بغلان مرکزی، در اکثر مناطقى که زمين هاى کارخانه قند بغلان غصب گرديده، نا امن مى باشد.
عبدالقديم نيازى معاون و سرپرست ولايت بغلان نيز تاييد کرد که زمين هاى کارخانه قندبغلان، درساحاتى موقعيت دارد که تحت کنترول مخالفين بوده و نا امن مى باشند.
وى افزود: "ما اين موضوع را با مقامات امنيتى شريک ساختيم تا با راه اندازى عمليات، اين مناطق را از وجود مخالفان مسلح پاکسازى نمايند تا زمين هاى کارخانه قند، دوباره در اختيار اين کارخانه قرار داده شود."
کارخانه قند بغلان، در سال ١٣١٩ هجرى شمسى به عنوان تنها فابريکۀ توليد شکر در کشور به کمک آلمان تاسيس و فعال شد.
اين کارخانه، تا سال ١٣٧٠ شمسی توليد داشت؛ اما بعد از آن به اثر تشديد جنگ‌های داخلی، از فعاليت بازماند.
اما در سال ١٣٨۵ اين کارخانه دو باره به کمک آلمان فعال گرديد. که در هرسال، يک ماه و در موسم برداشت لبلبو فعاليت ميکند. (پژواک)