صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

شهرداری کابل: مشکل ترانسپورت شهری را کاملا حل می‌کنیم

شهرداری کابل:  مشکل ترانسپورت شهری را کاملا حل می‌کنیم

شهرداری کابل اعلام کرد که برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدتی برای حل مشکلات ترانسپورتی این شهر روی دست دارد.
شمار نفوس در شهر کابل، پایتخت افغانستان حدود پنج میلیون نفر تخمین زده می‌شود. شهروندان کابل همیشه از وجود ترافیک‌ سنگین و دسترسی نداشتن به وسایل ترانسپورتی عمومی و ارزانقیمت هستند.
اکنون شهردای کابل از برنامه‌هایی برای ایجاد یک سیستم ترانسپورتی پایدار برای حل این مشکلات خبر می‌دهد.
عبدالله حبیب زی سرپرست شهرداری کابل دیروز چهارشنبه هشتم جدی در یک نشست خبری گفت که مقامات شهرداری در هماهنگی با موسسات بین‌المللی مشکلات ترانسپورت شهری را ارزیابی و راه حل های آن را جستجو کرده‌‌اند.
قابل دسترس بودن ترانسپورت برای همه، ارزان و مصون بودن، پاک و سازگار با محیط زیست بودن و وجود گزینه‌های مختلف برای رفت و آمد از اهداف طرحی است که شهرداری روی دست گرفته است.
آقای حبیب زی می‌گوید برای اجرای این طرح و برنامه، افزون بر درآمدهای این اداره، بانک جهانی و کشور جاپان نیز وعده کمک مالی داده‌اند.
سرپرست شهرداری کابل می‌گوید تعیین مسیر و ایستگاه‌ برای بس‌ها، معیاری سازی یا استاندارد کردن جاده‌ها، مدیریت آب‌های سطحی با ایجاد کانال‌های آب و پاک کاری آنها و جا به جایی دستفروش‌ها بدون ضرر رساندن به معاش آنان از برنامه‌های کوتاه مدتی است که عملا کار روی آنها شروع شده است.
همچنان به گفته وی، قرار است به هدف انسجام نظم ترانسپورت شهری، مدیریت ترافیک شهر کابل از وزارت داخله به شهرداری کابل انتقال یابد. روند عملی شدن این طرح پس از اخذ حکم ریاست جمهوری اکنون از سوی یک کمیته به ریاست وزیر اقتصاد جریان دارد.
دیوارهای سیمانی بلند در پیاده‌روها و جاده‌های شهر کابل، یکی دیگر از مشکلات ترانسپورتی در این شهر است. شهرداری کابل می‌گوید آنها طرحی را تکمیل کردند که به اساس آن دیوارهای مقاوم و معیاری دیگر به جای این موانع برای کسانی که نگرانی‌های امنیتی دارند، طراحی می‌شود که موانعی در جاده‌ها و پیاده‌روها ایجاد نخواهند کرد.
در برنامه شهرداری کابل آمده "اگر کسانی همچنان تاکید داشتند که موانعی در پیاده‌روها و جاده‌ها ایجاد کنند، فیس بسیار بلندی از آنها اخذ خواهد شد تا اکثریت‌شان از این کار منصرف شوند."
برنامه‌های میان مدت و دراز مدت
ایجاد کمیته بهبود زیربنایی، اصلاحات در ساختار تشکیلات ریاست‌های زیربنایی، ایجاد استندردهایی برای ترانسپورت شهری، ترتیب ماسترپلان ترانسپورت عمومی، تعیین خطوط بس‌های سریع السیر شهری، ایجاد طرزالعمل مدیریت تاکسی‌رانی، نصب و نگهداری تاسیسات ترافیکی، کاهش سالانه ۵ درصدی آلودگی هوا، ایجاد ساحات سبز و راه اندازی کمپین‌های آگاهی عامه از برنامه‌های میان مدت شهرداری کابل است.
سرپرست شهرداری کابل، از تاسیس ۱۱۱ کیلومتر سیستم بس‌های سریع السیر شهری، احداث ترمینال‌های ترانسپورتی در دروازه‌های شهر، احداث دروازه‌های هوشمند در ورودی شهر، خصوصی سازی حفظ و مراقبت از جاده‌ها، ترتیب ماسترپلان مدیریت پایدار آبهای سطحی و تبدیل ساحات مزدحم شهر به ساحاتی دارای تفکیک پیاده رو و ترانسپورت عامه به عنوان برنامه‌های دراز مدت این اداره یاد کرد.
مسئولان بارها اعلام کرده اند که شهر کابل ظرفیت جمعیت کنونی را ندارد بلکه این شهر برای جمعیت ۵۰۰ هزار نفری با سهولت محدود حمل و نقل بنا گذاشته شده بود.
اما در حال حاضر حدود ۵۰۰ هزار وسیله نقلیه در این شهر تردد دارند. بسیاری‌ بر این باورند که احیای ناوگان حمل و نقل شهری نیاز به یک بازنگری جدی دارد. (بی بی سی)