صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۱۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

در حال حاضر ١٠٠٥ باب مکتب در سراسر کشور مسدود می باشد

در حال حاضر ١٠٠٥ باب مکتب در سراسر کشور مسدود می باشد

سرپرست وزارت معارف، از مسدود بودن بيش از يکهزار مکتب در سطح کشور خبر داده مى گويد که وزارت ماليه، در سه سال اخير هيچ بست معلم را درحالى منظور نکرده که به استخدام 42 هزار معلم نياز است. داکتر اسدالله محقق سرپرست وزارت معارف، ديروز به منظور ارايه معلومات در مورد وضعيت معارف کشور به مشرانوجرگه فرا خوانده شده بود.
وي بدون ارايه جزييات گفت که در حال حاضر، يکهزار و پنج باب مکتب در سرتاسر کشور، بنا بر مشکلات امنيتي مسدود مي باشد؛ اما تلاش ها از طرق مختلف جريان دارد تا دوباره به روي شاگردان باز شود. به گفته او، در جريان دو هفتة گذشته 27 باب مکتب در همکاري با متنفذين قومي و مسوولان محلي باز شده است. وي کمبود تعميرات، کتب درسى و معلم مسلکى مکاتب کشور را پذيرفت و  در خصوص کمبود معلمين مسلکى گفت: «سه سال مي شود که حتي وزارت ماليه، يک بست هم به وزارت معارف نداده است، سال هاي قبل، هر سال يازده هزار بست به اين وزارت داده ميشد.» تلاش نموديم تا در مورد با وزارت ماليه گفتگو نماييم؛ اما تماس به مسوولان بخش مطبوعات اين وزارت برقرار نشد. سرپرست وزارت معارف خاطر نشان ساخت که در حال حاضر، اين وزارت به استخدام 42 هزار معلم ضرورت دارد و بايد حد اقل براي سال آينده، 16هزار بست در اختيار اين وزارت قرار گيرد.   موصوف در نشست ديروز، در پاسخ به سوالي گفت: «98 درصد کتاب هاي زبان هاي رسمي سوم چاپ شده و در صورتي که بست معلمين در اختيار اين وزارت قرار بگيرد، تدريس آن آغاز خواهد شد.»
 به گفته او، کتاب زبان هاي رسمي سوم کشور (ازبکى، ترکمنى، نورستانى، بلوچى، پشه يى، پاميرى و گوجرى) تا صنوف نهم آماده و چاپ شده است. محقق افزود که وزارت معارف نيز از مقدار معاشى که براي معلمين پرداخت مي شود راضي نيست؛ اما معاش فعلي، به اساس امکانات موجود حکومت پرداخت مي شود. موصوف گفت که 90 درصد معلمين، شامل سيستم رتب و معاشات شده و متباقي نيز در جريان سال آينده بعد از سپري کردن يک آزمون، شامل اين سيستم خواهند شد . مسوولان در وزارت معارف مى گويند که معلمان شامل سيستم رتب و معاشات، از 7500 تا 35 هزار افغانى معاش دارند و معلمانى که شامل اين برنامه نشده اند، از پنج هزار افغانى تا هشت هزار افغانى معاش دارند. سرپرست وزارت معارف گفت که از جمله شانزده هزار مکتبى که در کشور فعاليت دارد، چهل درصد آن تعمير ندارد. (پژواک)