صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۲۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

فعالان مدنی در کابل به ‹بی‌عدالتی› در توزیع و قیمت برق اعتراض کردند

فعالان مدنی در کابل به ‹بی‌عدالتی› در توزیع و قیمت برق اعتراض کردند

شماری از فعالان مدنی در یک گردهمایی در پارک شهر نو کابل دیروز جمعه ۱۷ جدی به توزیع غیرعادلانه برق و افزایش هزینه برق مصرفی‌شان اعتراض کردند.
سیدناصر موسوی عضو شبکه نهادهای جامعه مدنی می‌گوید شرکت برشنا (شرکت دولتی ارائه کننده برق در افغانستان) گرفتار سوء مدیریت است و "تعدادی از والی‌ها، وزرا، رهبران جهادی و مقامات مهم صرفیه برق‌شان را که به میلیون‌ها افغانی می‌رسد، نمی‌پردازند و برشنا کمبودی‌های آنها را از مردم عادی جمع آوری می‌کند."
گزارش‌هایی از مقروض بودن شماری از مقامات افغان به شرکت برشنا بارها در رسانه‌ها منتشر شده است. بر اساس این گزارش‌ها، بدهی این مقامات به میلیون‌ها افغانی می‌رسد اما آنها با استفاده از موقعیت و نفوذشان، قرض‌شان را ادا نمی‌کنند.
آقای ناصری همچنین می‌گوید: "بی برقی در زمستان افزایش می‌یابد. آنجا که وکیل و وزیر نیست مردم برق ندارند اما آنجا که آنها باشند، برق هست."
احمد ذکی، مسئول جنبش مدنی عدالت اجتماعی نیز می‌گوید مقامات حکومتی و نمایندگان مجلس به خاطر داشتن برق ۲۴ ساعته، از مشکلات مردم بی‌خبر هستند و به آن توجه نمی‌کنند.
او می‌گوید: "شرکت برشنا، حکومت در خواب رفته و شورای ملی غافل را به گونه‌ای گیر کرده که هر جفایی که مطابق میلش بود در حق مردم انجام می‌دهد."
معترضان شرکت برشنا را متهم می‌کنند که با حساب برق مصرفی شهروندان به گونه دو ماهه، در حقیقت میزان هزینه برق مصرفی مردم را بالا می‌برد و باید این روند به گونه یک ماهه صورت گیرد.
آنها همچنان از وجود فساد در سطوح پایین شرکت برق در نواحی مختلف شهر سخن گفته و معتقدند که شهروندان مجبورند برای انجام هرکاری به این کارمندان رشوت بپردازند.
در مقابل، وحیدالله توحیدی، سخنگوی شرکت برق می‌گوید با توجه به افزایش مشترکین، افزایش مصرف و عدم رعایت صرفه‌جویی در زمستان، نوبتی شدن خدمات برق در این فصل افزایش می‌یابد.
به اساس معلومات این شرکت، میزان برق که به شهروندان کابل ارائه می‌شود ۳۰۰ میگاوات می‌باشد و شمار مشترکین این شرکت در این شهر به ۵۰۰ هزار مشترک می‌رسد.
آقای توحیدی، اتهام غیرعادلانه بودن توزیع برق را رد می‌کند و می‌گوید که شرکت در منطقه مناسب‌ترین قیمت را برای برق تعیین کرده که در همه جای این کشور یکسان است.
همچنان به گفته وی، شرکت برق افغانستان روی طرحی برای اخذ هزینه برق به طور ماهوار کار می‌کند.
افغانستان نزدیک به ۷۰ درصد برق مورد نیازش را از ترکمنستان، ایران، تاجیکستان و ازبکستان وارد می‌کند. نزدیک به ۳۰ درصد برق مورد نیاز این کشور نیز از تولیدات داخلی تامین می‌شود.
در اوایل سال خورشیدی، شرکت برشنا اعلام کرد که قیمت برق در این کشور به دنبال افزایش ارزش دالر، ۲۵ درصد افزایش پیدا می‌کند زیرا آنها برق وارداتی را به دالر خریداری می‌کنند.
در افغانستان در سال‌های گذشته قیمت یک دالر برابر با ۵۸ افغانی تعیین شده بود، در حالیکه نرخ واقعی دالر اکنون به بیش از ۶۶ افغانی رسیده است.

به اساس معلومات مسئولین شرکت برشنا، افغانستان سالانه به ارزش ۲۲۰ میلیون الی ۲۷۰ میلیون دالر برق وارد می‌کند. (بی بی سی)