صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کميسيون انتخابات رايزنى خود را روى انتخابات آينده آغاز کرد

کميسيون انتخابات رايزنى خود را روى انتخابات آينده آغاز کرد

کميسيون مستقل انتخابات، به هدف ايجاد فضاى اطمينان و اعتماد و  برگزارى انتخابات آيندۀ ولسى جرگه و شوراى ولايتى؛ رايزنى با اقشار مختلف را دیروز آغاز کرد.
نخستين نشست مشورتى اين کميسيون، دیروز با نمايندگان احزاب سياسى در کابل برگزار گرديد، که روى مسايل مختلف انتخاباتى از جمله کوچک ساختن حوزه هاى انتخاباتى بحث صورت گرفت و کميسيون، در مورد پيشرفت ها و پلان هاى آيندۀ خود معلومات ارايه کرد.
نجيب الله احمدزی رييس کميسيون مستقل انتخابات، در نشست دیروز گفت که احزاب سياسى جوانب بسيارمهم روند انتخاباتى پنداشته مى شوند؛ زيرا آنها در همه مراحل روند انتخابات شامل مى باشند، برقرارى روابط حسنه ميان کميسيون و احزاب سياسى و تدويرنشست ها با آنها، به سود هردو جناح مى باشد.
موصوف علاوه کرد: "ما تلاش می کنيم که به کمک و مشوره احزاب سياسی و جامعه مدنی، انتخابات عادلانه، شفاف و به دور از تقلب برگزار نماييم و اعتماد از دست رفتۀ مردم به انتخابات را احياکنيم."
وى همچنان گفت که در سراسر افغانستان، حدود هفت هزار مرکز رايدهى وجود دارد که تمام آن، در خانه هاى شخصى مى باشد؛ اما  کميسيون  روى طرزالعملى کار مى کند تا تمام مراکز، از خانه به مکان هايى انتقال گردد که براى مردم سهل باشد.
احمدزى با بيان اينکه تاکنون حدود ۲۱ ميليون کارت رايدهی توزيع شده است، افزود که کميسيون مکلف است فهرست جديد واجدين شرايط رايدهی را آماده کند و به اساس آن، جلو استفادۀ شماری از کارت های توزيع شدۀ اضافی يا غيرقانونی را بگيرد.
معاذالله دولتی کميشنر کميسيون مستقل انتخابات نيز گفت که توزيع کارتهای رايدهی در يک دهه گذشته، با مشکلات روبرو بوده و شماری از اين کارت ها، به اساس اسناد نامعتبر توزيع شده که تا حدی بی اعتبار است و امکان تقلب در آن وجود دارد.
عباس بصير نماينده حزب وحدت اسلامی افغانستان، درحاشيه اين نشست به پژواک گفت که شفافيت انتخابات با شعار نمی شود.
وى افزود: "نگرانی ما اين است که اگر حوزه های انتخاباتی را تغيير بدهيم و تک کرسی بسازيم، باعث دست اندازی های زياد می شود، ما را به آيندۀ انتخابات نگران می سازد."
بصير، نحوۀ نظارت بر احزاب سياسی و جريان های سياسی در روند انتخابات های گذشته را ضعيف خوانده گفت که اگر اين کميسيون نقش بيشتری را بر احزاب، جريان های سياسی و کانديدان به منظور نظارت بر روند انتخابات بدهد، آن زمان می توان نسبت به شفافيت انتخابات تا حدی اميدوار شد.
موصوف، امنيت در انتخابات را نيز مهم عنوان کرده گفت که اگر لستی از راى دهندگان وجود داشته باشد و هر رای دهنده نامش را در ليست ببيند، آن زمان می توان از شفافيت انتخابات مطمئن شد.‌(پژواک)