صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۱۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

در مکاتب و انستیتیوت های تخنیکی و مسلکی ۱۵ ولایت هیچ استاد زن وجود ندارد

در مکاتب و انستیتیوت های تخنیکی و مسلکی ۱۵ ولایت هیچ استاد زن وجود ندارد

وزارت معارف، از افزایش قابل توجه شمار دانش آموزان مکاتب و انستیتيوت های تخنيکی و مسلکی خبر می دهد؛ اما می گوید که نبود استاد زن در ۱۵ ولایت، روند آموزش دختران را با چالش مواجه ساخته است.
دلاور درمل رئیس پلان و پالیسی معینیت تخنیکی و مسلکی وزارت معارف دیروز در یک نشست خبری، گزارش تازۀ این معینیت را در زمینۀ شمار مکاتب و انستیتيوت های تخنیکی و مسلکی و تعداد دانش آموزان آن ها ارایه کرد.
وی گفت که در سال ۲۰۱۵ میلادی(۱۳۹۴ خورشیدی)، اقداماتی بخاطر کسب معلومات در مورد تعداد مکاتب و انستیتيوت ها و دانش آموزان آنها روی دست گرفته شد.
به گفته درمل، شمار دانش آموزان از ۳۱ هزار و ۴۲۴ تن در سال ۲۰۱۱، به ۸۱ هزار و ۲۶۱ تن در سال ۲۰۱۵ افزایش یافته است، که این تعداد در ۲۹۴ مکتب و انستیتيوت تخنیکی و مسلکی که ۵ درصد آنها خصوصی است، جذب شده اند.
رئیس پلان و پالیسی معینیت تخنیکی و مسلکی وزارت معارف افزود که در این مکاتب و انستیتيوت ها در زمینۀ ۶۸ حرفه مختلف آموزش داده می شود.
اما با وجود پیشرفت ها از نظر کمی، مشکلات و چالش های این واحدهای آموزش تخنیکی و مسلکی، همچنان قابل توجه گفته می شود.
در این گزارش آمده است که ۵۲ درصد مکاتب و ۵۴ درصد انستیتيوت ها فاقد تسهیلات لابراتواری هستند و همچنان ۹۲ درصد مکاتب و ۷۸ درصد انستیتيوت ها از داشتن کارگاه های آموزشی بی بهره هستند.
در بخش دیگری از این گزارش خاطر نشان شده است که در مکاتب و انستیتيوت های ۱۵ ولایت جنوبی و شرقی کشور، هیچ استاد زن وجود ندارد؛ اما این رقم در برخی ولایات از جمله هرات و کابل، با یک تفاوت بسیار زیاد به ۳۲ تا ۳۵ درصد می رسد.
دلاور درمل به پژواک گفت که نبود استاد زن در این تعداد از ولایات، سبب شده است که شمار دانش آموزان دختر بسیار کم باشد.
رحیل محمد فورملی معین تخنیکی و مسلکی وزارت معارف، افزایش شمار کسانی که از این واحدهای آموزشی تخنیکی و مسلکی سند فراغت به دست می آورند را امیدوار کننده خواند؛ اما گفت که نبود زمینۀ کاری برای این افراد، به یک چالش عمده مبدل شده است.
وی بخشی از نبود فرصت های کاری را به حضور کارگران مسلکی خارجی مرتبط دانست؛ اما تصریح کرد که انتظار می رود با در نظر داشت تغییرات به عمل آمده در راستای امور کمی و کیفی آموزش های تخنیکی و مسلکی در پنج سال آینده، جای کارگران خارجی پر شود.
معین وزارت معارف، در عین حال ابراز امیدواری کرد که با وعده های داده شده از سوی شماری از نهادهای ملی و بین المللی، زمینۀ جذب بیشتر فارغان این مکاتب و انستیتيوت ها در بازار کار داخلی فراهم شود.
پاتریشیا مک فلیپس (Patricia  mc phillips )نماینده سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد(یونسکو) از تکمیل و ارایه این گزارش استقبال کرد.
وی گفت که ارقام دقیق در زمینه آموزش های تخنیکی ومسلکی برای برنامه ریزی و بهبود کیفیت امور آموزشی و پیشرفت دانش آموزان، به وزارت معارف کمک می کند.

سیستم تعلیمات تخینکی و مسلکی وزارت معارف، از صنف اول آغاز و تا ۱۴ ادامه می یابد. دانش آموزان شامل مکاتب و انستیتيوت های تخنیکی و مسلکی در زمینه های مختلف به ویژه علوم تخنیکی و صنایع، ساختمانی، تکنالوژی معلوماتی، ادبیات و هنر، زراعت و علوم حیوانی و اقتصاد و مدیریت آموزش داده می شوند. (پژواک)