صفحه نخست » افغانستان » حکومت افغانستان سومين گزارش در زمینۀ حقوق زنان را تهيه مى کند
حکومت افغانستان سومين گزارش در زمینۀ حقوق زنان را تهيه مى کند
وزارت امور خارجه مى گويد که پروسه تهيۀ سومين گزارش دوره يی افغانستان، راجع به کنوانسيون رفع کليه اشکال تبعيض عليه زنان آغاز شده و قراراست اين گزارش، به سازمان ملل سپرده شود.
افغانستان، يکی از ۱۸۷ کشوری است که کنوانسيون رفع کليه اشکال تبعيض عليه زنان را امضا کرده و موظف است تا به صورت منظم به ۲۳ کارشناس مستقل کميته رفع تبعيض عليه زنان، در مورد تطبيق مواد کنوانسيون گزارش بدهد.
حکومت افغانستان، سومين گزارش در زمينۀ حقوق زنان را تهيه و به سازمان ملل مى سپارد، که اين سازمان نتيجۀ بررسى هايش را طى گزارشى منتشر مى کند.
حکمت خليل کرزی معين سياسی وزارت امور خارجه که دیروز در نشست آغاز پروسه تهيۀ سومين گزارش دوره يی افغانستان، راجع به کنوانسيون رفع کليه اشکال تبعيض عليه زنان، صحبت می کرد گفت که حکومت افغانستان، متعهد به عملی کردن تمام معاهدات بين المللی است.
وی افزود: "حکومت افغانستان، به اساس ماده هفتم قانون اساسی، منشور سازمان ملل متحد، اعلاميه جهانی حقوق بشر؛ معاهدات و ميثاق های بين المللی را که افغانستان به آن الحاق نموده است، رعايت و برای ترويج و تامين آن اقدامات لازم را اتخاذ می کند."
کرزی تقويت، تساوی جندر و توانمندسازی زنان را يکی از مهم ترين تعهدات ملی و بين المللی دولت افغانستان عنوان کرده گفت که الحاق به کنوانسيون بين المللی رفع کليه اشکال تبعيض عليه زنان، از مهمترين چهارچوب و نمايانگر حمايت از حقوق زنان، در افغانستان می باشد.
معين سياسی وزارت امور خارجه افزود: "دولت افغانستان منحيث عضو فعال جامعه بين المللی، متعهد است تا مفاد کنوانسيون را با ساختارهای ملی خويش هماهنگ و از تطبيق آن نظارت و گزارشدهی کند."
اين مقام وزارت امور خارجه، از اداراتی که در اين خصوص کار می کنند، خواست که گزارشات مربوطۀ شان را به وزارت خارجه شريک بسازند؛ تا آنان کار را به صورت درست به پيش ببرند.
وی افزود: "دين مبين اسلام، قبل از کرامت انسانی، بر مساوات ميان زنان و مردان تاکيد می کند؛ اين يک اصل مهم در اسلام به شمار می رود و در قانون اساسی افغانستان نيز بر مساوات ميان مردان و زنان تاکيد شده است و زنان و مردان در مقابل قانون، يکسان مسووليت دارند."
کنوانسیون رفع کلیۀ اشکال تبعیض علیه زنان، در تاریخ ۱۸ دسامبر ۱۹۷۹ توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب و برای امضا تصویب و الحاق کشورها مفتوح گردید. (پژواک)
