صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

داشتن علامت ستندرد واحد، نقش به سزا در توسعۀ اقتصادی دارد

داشتن علامت ستندرد واحد، نقش به سزا در توسعۀ اقتصادی دارد

ادارۀ ملی ستندرد افغانستان در هماهنگی با سازمان ستندرد کشورهای جنوب آسیا، تلاش می ورزد تا براى رشد تجارت، ستندرد کالاهای صادراتی افغانستان را همسان با کشورهای جنوب آسیا سازد.
نقیب الله فایق رییس اداره ملی ستندرد، این مطلب را دیروز در ورکشاپ یک روزه که تحت نام «همسان سازی ستندردهای کشورهای جنوب آسیا» در کابل تدویر یافته بود، ابراز نمود.
موصوف افزود که بدون رعایت ستندرد، رشد اقتصادی و افزایش صادرات و تجارت سالم ممکن نیست و این اداره، ظرف هفت سال گذشته توانسته است که براى حدود ٦٠٠ امتعه صادراتی در بخش های برق، صنایع داخلی، معدن، مخابرات، محیط زیست و آرد گندم ستندرد سازد.
به گفته او تلاش مى شود تا تمام ستندردهاى کشور، با ستندردهاى کشورهاى جنوب آسيا همسان باشد تا کالاهاى صادراتى کشور بازار بهتر داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد که افغانستان در حال حاضر، دارای علامت ستندرد ملی می باشد و تا یک سال دیگر، از این علامت در تمام کالاهای تولیدی با کیفیت استفاده خواهد شد.
علامت ستندرد ملی، در اواخر ماه جوزای سال گذشته برای اولین بار ازسوى اداره ملی ستندرد، به منظور تصدیق کیفی محصولات و تولیدات داخلی معرفى گرديد.
بر پایه معلومات مسوولان اداره ملی ستندرد، علامت ستندرد افغانستان مانند سایر علامت های شرکت ها است؛ اما با این تفاوت که این علامت یک کشور است که باور، اعتماد و کیفیت محصولات یک کشور را نشان می دهد.
شفیق الله عطایی معاون اداری و پالیسی اتاق تجارت و صنایع افغانستان، در نشست دیروز گفت که داشتن علامت ستندرد، نقش اساسی در تعیین کیفیت محصولات و کالاهای تجارتی و صاداراتی دارد.
موصوف افزود که اتاق تجارت و صنایع افغانستان، در همکاری با اداره ملی ستندرد، برای ستندردسازی کالاها مشترکاً کار می کند.
به گفته او، جنوب آسیا مارکیت خوبی برای محصولات صادراتی افغانستان می باشد.
سید همایون کبیر رییس سازمان ستندرد کشورهای جنوب آسیا (SARSO) ، در این نشست گفت که داشتن ستندرد در اقلام صادراتی، برابری را در زندگی انسان ها به وجود می آورد.
موصوف افزود که داشتن علامت ستندرد واحد، نقش به سزا در توسعه اقتصادی در سطح ملی، منطقه و فرا منطقه یی دارد.
او گفت: «تلاش ما بر این است که در آینده، همه کشورهای جنوب آسیا دارای یک ستندرد واحد باشند و با این کار ما می توانیم اقتصاد خود را در سطح جهان توسعه بدهیم.»
به گفته کبیر، سازمان ستندرد کشورهای جنوب آسیا، به هدف داشتن یک ستندرد واحد در میان کشورهای عضو این سازمان، ایجاد شده است.
رییس سازمان ستندرد کشورهای جنوب آسیا، بر همکاری این سازمان با اداره ملی ستندرد افغانستان تاکيد کرد و گفت که اين سازمان، حامى اداره ستندرد ملی افغانستان خواهد بود.‌(پژواک)