صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۳۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نخستین بانک اطلاعات ارزیابی خطر در افغانستان ایجاد می‌شود

نخستین بانک اطلاعات ارزیابی خطر  در افغانستان ایجاد می‌شود

ویس احمد برمک، وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث افغانستان اعلام کرد که افغانستان بانک معلوماتی ارزیابی خطر را تکمیل و در کمتر از دو ماه دیگر آغاز به کار می‌کند.
او که دیروز، شنبه ۱۹ حمل در مجلس نمایندگان افغانستان صحبت می‌کرد، گفت که کل افغانستان از طریق فضا و زمین نقشه برداری شده و مناطق آسیب پذیر در برابر حوادث طبیعی شناسایی شده‌ است.
نبود یک سیستم ارزیابی خطر و عدم آگاهی مردم از بروز حوادث طبیعی باعث شده که مکانیسم مقابله با حوادث طبیعی در افغانستان همواره بعد از وقوع حادثه و به منظور نجات جان قربانیان باشد.
کمتر اتفاق افتاده که حوادث طبیعی قبل از وقوع آن پیش‌بینی شود یا برنامه لازم برای جلوگیری از وقوع آن و اقدامی برای کاهش میزان خسارت و خطرات آن صورت گیرد.
آقای برمک می‌گوید که با تکمیل این سیستم که با کمک بانک جهانی تهیه شده، تمام نقاط افغانستان نقشه برداری و تا کمتر از دو ماه دیگر این سیستم به بهره برداری سپرده می‌شود.
او گفت که در آن صورت مسئولان امور قادر می‌شوند که پیش بینی کنند که کدام نقطه افغانستان در معرض چه نوع حوادث طبیعی قرار دارد و به منظور مقابله با آن باید چه کرد.
وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث افغانستان گفت که در کنار آن، تا یک ماه آینده بین کابل، مراکز ولایت‌ها و ولسوالی‌ها ارتباط ایجاد می‌شود که بروز حوادث طبیعی لحظه به لحظه ثبت خواهد شد.
او گفت که افغانستان با کمک آمریکا یک موسسه بین‌المللی را پیدا کرده که به این کشور کمک خواهد کرد که ۴ الی ۵ روز قبل وقوع حوادث طبیعی همانند سیلاب، برف کوچ و دیگر حوادث طبیعی را پیش بینی خواهد کرد که مسئولین مبارزه با حوادث طبیعی قادر خواهند شد تا قبل از وقوع حادثه آمادگی لازم را داشته باشند.
افغانستان کشور محاط به خشکی است که میزان بروز حوادث طبیعی همانند زلزله، رانش زمین، برف‌کوچ، طوفان، سیل در کنار زمستان‌های سرد و طاقت فرسا و خشکسالی در آن بسیار بالا است.
آمارهای تقریبی نشان می‌دهد که از سال ۱۹۷۰ تا سال ۲۰۱۲، حدود ۹ الی ۲۰ هزار نفر در اثر زلزله در این کشور کشته شده‌اند، جاری شدن سیل نیز ۳۹۶ الی ۵۹۷ میلیون دالر به این کشور خسارت رسانده و خشکسالی به ۶ الی ۹ میلیون نفر در این سالها آسیب‌های جانی و اقتصادی وارد کرده است.
افغانستان دوازدهمین کشور زلزله‌خیز جهان است. در خشک‌سالی مقام ۲۲ جهان را دارد. جایگاه بیست و چهارمین کشور سیل‌خیز جهان را از آن خود کرده و از نظر رانش زمین نیز در جهان سی‌ام است. افغانستان هشتاد و دومین کشور طوفان‌خیز جهان است.
تنها در سال ۲۰۱۲ حدود ۳۸۳ حادثه طبیعی در این کشور رخ داده که به بیش از ۲۵۸ هزار نفر در ۱۹۵ ولسوالی صدمه وارد کرده است. وقوع این حوادث باعث مرگ ۴۷۹ نفر شده و بیش از ۲۹ هزار خانه را نیز ویران کرده است. (بی بی سی)