صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

حکومت آموزشی جوانان آغاز به کار کرد

حکومت آموزشی جوانان  آغاز به کار کرد

ديروز، 2 ثور 1396 از سوي کميسيون برگزاري حکومت آموزشي جوانان، به رييس جمهور حکومت جوانان،  اعتبارنامهي رياست جمهوري تفويض گرديد.
عبدالناصر فولاد رييس کميسيون برگزاري حکومت آموزشي جوانان گفت که هدف از تشکيل حکومت آموزشي جوانان، تقويت نظام سياسي کشور، بهبود حاکميت قانون، توانمندسازي و مشارکت سياسي جوانان ميباشد. وي ضمن تاکيد بر حفظ بيطرفي کميسيون و رعايت شفافيت در پروسهي انتخابات، اعتبارنامهي رياست جمهوري را به شفيق الله سليم پويا رييس جمهور حکومت آموزشي جوانان تفويض نموده و براي شان آرزوي موفقيت نمود.
رييسجمهور منتخب حکومت آموزشي جوانان، از سازمان مدني جوانان نوانديش افغانستان جهت راهاندازي اين برنامه و از اعتماد اعضاي حکومت آموزشي جوانان که با راي شان، او را به عنوان رييس جمهور حکومت جوانان انتخاب نموده اند، نيز ابراز قدرداني کرد.  وي در بخش ديگري از سخنانش گفت که جوانان اکثريت نفوس کشور را تشکيل داده و از تحصيل، تخصص، شايستگي و ظرفيت بالايي براي سهمگيري و کار در عرصهي حکومتداري و خدمتگذاري به کشور برخوردار ميباشند.
حکومت آموزشي جوانان، يک حکومت تمثيلي مبتني بر نظام رياستي است که از سوي سازمان مدني جوانان نو انديش افغانستان با همکاري معينيت امور جوانان کشور راه اندازي گرديده است. براساس تفاهم نامهاي که ميان اين سازمان و معينيت امورجوانان امضا گرديده است، مدت اين حکومت از آغاز سال 1396 تا پايان سال 1398 ه.ش ميباشد. همچنان قرار است اعضاي اين حکومت پس از تشکيل و معرفي کابينه و ساير بخشها، به ادارات مربوطه به عنوان «کارآموز» معرفي گردند که از يکسو حکومتداري را به شکل عملي بياموزند و از سوي ديگر، در ادارات کاري شان نقش مشورتي داشته باشند.
اعضاي حکومت آموزشي جوانان را يک رييس جمهور، دو معاون رييس جمهور، پنج مشاور رياست جمهوري، بيست و پنج وزير کابينه، پنجاه معين وزارتخانهها، دوازده رييس ادارت مستقل، سي وچهار والي و هفت شهردار تشکيل ميدهند که جمعا به 136 نفر ميرسد.
مجموع 136 نفر اعضاي حکومت آموزشي جوانان پس از سپري کردن دو دوره امتحان کتبي و تقريري که در چهار زونِ کابل، قندهار، هرات و بلخ برگزار شده بود، از ميان بيش از هزارودوصد نفر اشتراککننده به اين پروسه راه يافتهاند. اين اعضا از سراسر کشور، در ماه حوت سال 1395 به کابل فراخوانده شده و پس از سپريکردن چندين روز ورکشاپ و سمينار در مورد ساختار نظام سياسي کشور، قانون اساسي، مفاهيم سياسي و حکومتداري محلي، به تيمسازيهاي انتخاباتي پرداختند.
از ميان اين 136 نفر، چهارتيم براي رقابت در انتخابات رياست جمهوري حکومت آموزشي جوانان شکل گرفت و پس از دو روز مناظره انتخاباتي ميان کانديدان رياست جمهوري و معاونين اول و دوم تيمها، به تاريخ 24 حوت 1395 انتخابات برگزار گرديد.
 در نتيجهي اين انتخابات که با حضور داشت وکلاي پارلمان، نمايندگان کميسيون مستقل حقوق بشر، فيفا و ناظران تکتهاي انتخاباتي در يک فضاي شفاف برگزار شده بود، تيم «همديگرپذيري و سازندگي» به رياست «شفيق الله سليم پويا»، معاونت اولِ «احمد اعتمادي» و معاونت دوم «سيدنورالله عالمي»، با کسب 68 راي از مجموع  134 راي (اکثريت ساده - براساس طرزالعمل برگزاري حکومت آموزشي جوانان)، برندهي انتخابات گرديد که سرانجام، ديروز 2 ثور، از سوي کميسيون برگزارکننده، اعتبارنامهي رياست جمهوري را درياف نمود.
قرار است پس از اين، اسناد تحصيلي، تجارب کاري و برنامههاي کاري اعضاي حکومت آموزشي جوانان از سوي رهبري اين حکومت بررسي گرديده و به پستهاي مناسب گزينش گردند. سپس اين حکومت توسط رييس جمهور اسلامي افغانستان افتتاح گرديده و اعضاي آن به ادارات مربوطه به عنوان کارآموز معرفي شوند. پس از تشکيل حکومت تمثيلي در مرکز، ادارات محلي آن نيز در 34 ولايت کشور فعال خواهد شد.