صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

گزارشگران بدون مرز: تلاش حکومت افغانستان برای حفاظت ازخبرنگاران موثر بوده است

گزارشگران بدون مرز:  تلاش حکومت افغانستان برای حفاظت  ازخبرنگاران موثر بوده است

سازمان گزارشگران بدون مرز ديروز چهارشنبه، 6ثور، تازه ترين گزارش خود در مورد آزادي رسانهها در سال 2016را که شامل 180 کشور جهان ميشود، منتشر کرد.در جدول رده بندي اين سازمان افغانستان در جايگاه 120ام جهان قرار گرفته است. افغانستان در سال 2015 ميلادي نيز در همين جايگاه قرار گرفته بود. در اين گزارش دليل حفظ جايگاه افغانستان»مقاومت روزنامهنگاران و حکومت در دفاع از آزادي رسانهاي» گفته شده است. گزارشگران بدون مرز تلاش جسورانه روزنامه نگان افغانستان را با وجود تهديدهاي امنيتي از سوي گروههاي تروريستي همانند طالبان و داعش، ستايش کرده است.
گزارشگران بدون مرز گفته که تلاش حکومت در راستاي مصونيت خبرنگاران تاثيرگذار بوده و افزوده که افغانستان از جمله اندک کشورهايي است که کميته مشترک مصونيت خبرنگاران را با عضويت خبرنگاران و مقامات حکومت ايجاد کرده.
در اين گزارش همچنين از برخي مقامات محلي انتقاد شده و گفته شده که آنها مفهوم استقلال خبرنگاران درک نمي کنند و به آن احترام نميگذارند. بر اساس اين گزارش در مناطقي که طالبان و گروه داعش حضور دارند امکان فعاليت آزاد خبرنگاران وجود ندارد و تهيه کنندگان اين گزارش از آن به عنوان« سياه چالههاي اطلاع رساني» ياد کرده است. اين ردهبندي براساس تخصيص امتيازهاي منفي تدوين ميشود که اين سازمان براساس ارزيابي خود از آزادي رسانهاي در کشورهاي مختلف براي هرکشوري محاسبه ميکند. براي حداکثر ميزان آزادي رسانهاي، امتياز صفر و براي بدترين وضعيت امتياز منفي 100 در نظر گرفته شده است. افغانستان در اين رده بندي  اميتاز منفي 39.62 را کسب کرده و وضعيت اش به مراتب از کشورهاي همسايه ايران با درجه منفي 65.12 و تاجکستان با درجه منفي 50.27، بهتر است.
همزمان يک نهاد داخلي بنام« باشگاه مطبوعاتي کابل» ديروز نتايج بررسي خود در مورد دسترسي خبرنگاران به اطلاعات در کشور را منتشر کرد. مسئولين اين نهاد گفته اند که آنها در اين تحقيق با چهارصد خبرنگار در مدت چهار ماه مصاحبه کرده اند.
در اين گزارش گفته شده دسترسي خبرنگاران به اطلاعات در ولايت هاي باميان، غزني، قندهار و ننگرهار در وضعيت بهتري قرار داشته اند. ولايت هاي دايکندي،بادغيس و غور هم از جمله ولايتهايي اند که فعاليت رسانهاي در آنجا اندک است و مقامات محلي نيز به وضعيت خبرنگاران بي توجه اند.
عزيز تسل رئيس اين مرکز گفته که فرماندهان نظامي و ادارههاي مطبوعاتي مربوط به نيروهاي امنيتي با خبرنگاران همکاري نسبتا خوبي داشته و اطلاعات را در اختيار آنها قرار دادهاند.