صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سیما سمر: امیدواریم که حکمتیارکارهایی راکه به آن متهم است تکرارنکند

سیما سمر:  امیدواریم که حکمتیارکارهایی راکه به آن متهم است تکرارنکند

رييس کميسيون حقوق بشر افغانستان مي گويد گذشت زمان ثابت خواهد کرد که حکمتيار بر روند صلح چه تاثيري دارد؛ اما اميدوار است رهبر حزب اسلامي، ديگر به فعاليت هاي خشونت آميز بر نگردد.
سيما سمر اين موضوع را ديروز در حاشيه «کنفرانس ملي حقوق بشر و پوليس» که در کابل برگزار شده بود بيان کرد.
رئيس کميسيون مستقل حقوق بشر، در مورد اينکه با حضور حکمتيار در کابل، تا چه اندازه به تامين صلح اميدوار است؟ گفت: «اين را زمان براي ما خواهد گفت و اميدوار هستيم چيزي را که براي آوردن صلح به افغانستان ادعا مي کند همان طور کار بکند؛ ولي کميسيون هميشه در مخالفت با فرهنگ معافيت بوده و هيچ کسي نمي تواند جرايم جنگي و جرايم ضد بشري را ببخشد.»
خانم سمر افزود: «قسمي که خودش[حکمتيار] روز شنبه گفت که گذشته را فراموش مي کند، اميدوار هستم اعمالي را که در گذشته متهم است، آن ها را دو باره تکرار نکند و از خشونت دست بکشد.»
رئيس کميسيون مستقل حقوق بشر، با تاکيد بر اهميت حفظ دستاوردهاي 15 سال اخير در کشور به ويژه در زمينه حقوق زنان گفت: «حکمتيار نمي تواند دستاوردهايي را که در گذشته داشته ايم، دوباره از مردم افغانستان بگيرد. آگاهي مردم افغانستان به خصوص رول خانم ها در انکشاف افغانستان و تمدن سازي افغانستان، بسيار جدي و اساسي بوده و هيچ کسي نمي تواند از آن چشم پوشي کند.» به باور سيما سمر، ممکن است با آمدن حکمتيار به کابل برخي تنش ها ايجاد شود؛ اما وي خاطر نشان کرد که رهبر حزب اسلامي نمي تواند تاريخ را به عقب برگرداند.
رئيس کميسيون مستقل حقوق بشر، در واکنش به احتمال آزادي شماري از زندانيان حزب اسلامي گفت: «حکومت تلاش خود را کرده که تمام قضايا را بررسي کند و کساني که جرايم شان بسيار خرد بوده ويا به آن صورتي جرايم نداشته و فقط به اتهام اينکه در حزب اسلامي بودند زنداني شده باشند، آن ها را رها مي کند.» سيما سمر افزود: «در اين راستا ما نظارت خود را مي کنيم و حکومت، مسايل جرايم شخصي و اين ها را در نظر داشته باشند و افرادي را رها کنند که متهم به جرايم جنگي نشده باشند.»
وي در ادامه اين نشست، در رابطه به اهميت احترام به حقوق بشر از سوي نيروهاي امنيتي به ويژه پوليس گفت که پوليس، «زنجير اول تأمين عدالت» است و در صورتي که پوليس ماموريت خود را به درستي انجام ندهد، څارنوالي و محکمه به درستي نميتوانند وظايف شان را انجام دهند.
به گفته رئيس کميسيون حقوق بشر، نبود هماهنگي بين اين کميسيون و وزارت امور داخله، باعث شده که ظرفيت پوليس زن، همچنان پائين بماند و بايد براي تطبيق قانون و حکومت داري خوب، حضور زنان در صفوف پوليس افزايش يابد.
رولا غني بانوي اول کشور نيز در پيامي به اين کنفرانس گفت که بايد براي بلند بردن ظرفيت پوليس به ويژه در راستاي تامين مسائل حقوق بشري، با جديت بيشتر کار شود تا نيروهاي پوليس با آگاهي از حقوق بشر با ذهن روشن به مردم خدمت کنند.
سمونوال حکمت شاهي رسولي، رئيس امور جندر وزارت داخله گفت که شمار پوليس زن در کشور،  در سال گذشته با حدود 500 تن افزايش به 3160 رسيد. به گفته وي، هماهنگي درست ميان  حقوق بشر و وزارت امور داخله در زمينه مسائل حقوق بشري، مي تواند باعث ارتقاى ظرفيت زنان پوليس شود. (پژواک)