صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزرات ماليه از هشت مالیه دهندۀ بزرگ تقدير به عمل آورد

وزرات ماليه از هشت مالیه دهندۀ بزرگ تقدير به عمل آورد

وزرات مالية افغانستان، هشت ماليه دهندة بزرگ را که نسبت به ماليه دهندگان بزرگ ديگر، در پرداخت ماليات به وقت و به شکل درست اقدام نموده اند، تقدير کرد. شرکت هاى داخلى چون افغان بيسيم، بانک بين المللي افغانستان، شرکت بين المللي الکوزي، شرکت هوايى کام اير، شرکت توليدي نوشابه هاي غيرالکولي الکوزي و شرکت هاى خارجى (سلادين، وينکو امتياز و اتماتيف) شامل اين هشت شرکت مى باشند. افغان بيسيم در بخش مخابراتى، شرکت بين المللي الکوزي در بخش خدمات، سلادين در بخش امنيت، وينکو امتياز در بخش ساختمان، و اتماتيف در بخش لوژستيک فعاليت دارند.
مجيب الرحمان شيرزاد رييس عمومي عوايد و گمرکات وزارت ماليه در اين محفل گفت شرکت هايى که ديروز تقدير شدند، به اين معنا نيست که اين ها صد فيصد تمام پروسيجرهاي قانون و معيارها را بالاي خود تطبيق کرده اند؛ بل اين ها شرکت هايى اند که به صورت نسبي، نسبت به ماليه دهندگان و شرکت هاي ديگر، به وقت در پرداخت ماليه و ارايه اسناد اقدام کرده اند. شفيق احمد قاري زاده سرپرست وزارت ماليه، طى صحبتى دراين نشست با اظهار نگرانى گفت که برخى شرکت ها ماليات شان را به وقت نمى پردازند. موصوف نامى از اين شرکت ها را نگرفت و تعداد آن را نيز مشخص نکرد؛ اما گفت که با شرکت هاى متخلف برخورد قانوني مي شود.
سرپرست وزارت ماليه، در مورد عواقب نپرداختن ماليه به دولت گفت: «عواقب آن براي افغانستان خطرناک است؛ چون افغانستان با جامعة جهاني تعهد کرده است که خود را به خودکفايي مي رساند و هرگاه اين شرکت ها ماليات خود را نپردازند، ما به خاطر رسيدن به هدف بزرگ ملي خود به مشکل مواجه مي شويم.» قاري زاده ضمن تاکيد به خودکفايى کشور از طريق جمع آورى درست ماليات افزود: «مي خواهم به مردم افغانستان اطمينان بدهم که ما با وضع ماليات زياد نمي خواهيم به خودکفايي برسيم؛ بل راه هاي ديگري را جستجو مي کنيم تا به اين هدف برسيم.»
او گفت تلاش مى شود تا دولت با دريافت چشمه هاي جديد عايداتي، مبارزه به فساد، ايجاد سيستم ها و استفاده از تکنالوژي به اين هدف برسد. عبدالحبيب ځدران رييس ماليه دهندگان بزرگ وزارت ماليه گفت که در حال حاضر، 490 شرکت بزرگ در سکتورهاي هوايي، مخابراتي، ساختماني، تجارتي، توليدي، استخراجي، بانکدارى، معادن و غيره در کشور فعاليت دارند. به اساس معلومات وزارت ماليه، تمام شرکت هايى که سرمايه دوراني شان سالانه بالاتر از 300 ميليون افغانى باشد، در رياست ماليه دهندگان بزرگ ثبت مى شوند. ځدران گفت که دولت افغانستان، سال گذشته از مدرک ماليات ماليه دهندگان بزرگ 18.3 ميليارد افغانى عايد داشت، که 12 فيصد تمام عوايد افغانستان را تشکيل مي دهد. خان جان الکوزي معاون اتاق تجارت و صنايع افغانستان، ضمن تاکيد بر ساده و سهل شدن سيستم پرداخت ماليه، از تمام ماليه دهندگان خواست تا در پرداخت ماليات شان به وقت و مطابق قانون عمل کنند. (پژواک)