صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۵ عقرب ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

طرح بهسازی برچی سرعت می گیرد

طرح بهسازی برچی سرعت می گیرد

در دومين جلسه مشورتي به منظور بحث بر سر طرح بهسازي دشت برچي فيصله شد که اعمار سه سرک فرعي جاده شهيد مزاري به زودي آغاز گردد.
کم‌ عرض بودن جاده شهيد مزاري و ترافيک سنگين در اين منطقه از مشکلات جدي باشندگان دشت برچي است.
اين جلسه ديروز دوشنبه، 1 جوزا، در دفتر معاونت دوم رياست جمهوري و با حضور شماري از وزرا، نمايندگان مجلس، شاروال کابل و بزرگان و متنفذين محل برگزار شده بود. سرور دانش معاون دوم رئيس جمهور در اين جلسه گفت که ساحه برچي از خدمات عامه و شهري محروم بوده و بر تسريع روند برنامه به‌سازي ناحيه‌هاي سه‌گانه غرب کابل تاکيد کرد.
آقاي دانش گفت در گذشته برخي موانع قانوني بر سر راه روند به‌سازي دشت برچي وجود داشت، اما با توشيح قانون استملاک و قانون تنظيم امور زمين‌داري اين موانع برطرف شده  و با نهايي شدن قانون شاروالي و شهرسازي تمام موانع برطرف خواهد شد.
وي هم چنين گفت که توسعه جاده شهيد مزاري بايد در پلان طرح بهسازي گنجانده شود تا مردم اين ساحه از يک شهر معياري برخوردار گردند.
گفته مي‌‌شد موانعي که بر سر راه استملاک برخي از دکان‌ها و بلند‌منزل‌هايي که در طول جاده‌ شهيد مزاري قرار دارد، يکي از چالش‌هاي اصلي براي توسعه جاده‌ شهيد مزاري است.
عبدالله حبيب‌زي شاروال کابل نيز گفت استملاک زمين‌ها  يکي از چالش‌هاي اصلي بر سر راه به‌سازي دشت برچي است.
اما بزرگان و متنفذين دشت برچي در جلسه ديروز گفتند که آنها از طرح به‌سازي دشت برچي کاملا حمايت مي‌کنند و هيچ‌گونه مانعي براي استملاک زمين‌ها وجود ندارد.
آنها همچنين توسعه‌جاده شهيد مزاري را يکي از ضرورت‌هاي جدي مردم اين منطقه عنوان کردند و گفتند که از توسعه اين جاده حمايت مي‌کنند و از هيچ‌گونه همکاري دريغ نخواهند کرد. شاروال کابل در اين جلسه گفت که به منظور توسعه جاده شهيد مزاري و کاهش ترافيک در اين منطقه، سرک کمپني از ديوان بيگي تا سرک اصلي برچي، به‌سازي گذر جبار‌خان و پل خشک، پروسه جمع‌آوري زباله‌ها، تهيه پلان زوني، پروسه آدرس دهي، معين کردن جايگاه هاي مشخص براي ايستگاه وسايط مسافربري، آغاز سروي و طراحي فضاهاي سبز از جمله پروژه ‌هايي است که در سال جاري اجرا مي‌شود. او گفت کار بعضي از اين پروژه‌ها هم‌اکنون آغاز شده است.
بر اساس گفته‌هاي شاروال کابل مطالعات تکميلي به‌سازي دشت برچي در سه ماه گذشته تکميل شده و بر اساس همين مطالعات طرح به‌سازي دشت برچي تهيه و تنظيم شده است.
آقاي حبيب‌زي گفت که اداره شاروالي کابل متعهد است که طرح‌ به‌سازي دشت برچي را تا سال 2019 تطبيق کند. او گفت براي پروژه‌هاي که امسال در اين منطقه اجرايي مي‌شود مشکل بودجه ندارد و نيمي از بودجه سال آينده را نيز در اختيار دارد. او همچنين گفت بانک جهاني 120 ميليون دالر به منظور تطبيق ماستر پلان شهر کابل تا سال 2019 کمک مي‌کند.
دشت‌برچي يکي از پرنفوس‌ترين و مزدحم ترين نقاط شهر کابل است. گفته‌ مي‌شود حدود يک ميليون جمعيت در اين منطقه زندگي مي‌کنند. کم عرض بودن جاده عمومي اين منطقه، عدم دسترسي به کانال‌هاي عمومي فاضيلاب،‌ عدم دسترسي به خدمات شهري، عدم دسترسي به آب آشاميدني، ترافيک سنگين و ميعياري نبودن ساختار اين منطقه، از مشکلات جدي مردم است.
مردم اين ناحيه‌ بارها از حکومت بخاطر عدم توجه به مشکلات خود انتقاد کرده‌‌اند. بر اثر اين انتقاد‌ها طرح به‌سازي دشت برچي از سوي سرور دانش معاون دوم رئيس جمهور پيشنهاد شد و به تاريخ 2 ماه جوازي سال 1395 در جلسه‌اي به رياست رئيس جمهور غني بررسي شد.