صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۵ عقرب ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت دفاع در جواب واشنگتن تایمز: اردوی افغانستان توانایی کامل دارد

وزارت دفاع در جواب واشنگتن تایمز: اردوی افغانستان توانایی کامل دارد

وزارت دفاع مي‌گويد که نيروهاي اردوي ملي  از توانايي کامل برخوردار بوده و ظرفيت آن‌را دارند که مخالفان مسلح را در ميدان‌هاي جنگ سرکوب کنند. اين وزارت در عکس‌العمل به گزارش اخير روزنامه واشنگتن تايمز که گفته‌است، آمريکا در ساختن يک اردوي نيرومند در افغانستان کوتاه آمده‌است مي‌گويد که اردوي فعلي با توجه به وضعيت جاري در کشور يک اردوي مناسب است.
دولت وزيري سخنگوي اين وزارت  روز يکشنبه گفت، هر چند در بعضي بخش‌ها مشکلات وجود دارند اما تأکيد کرد که نيروهاي اردوي ملي قابليت اين ‌را دارند که در برابر مخالفين بجنگند.
او گفت: «ما از يک طرف اردو را مي‌ساز يم و جلب و جذب مي‌کنيم، نيروهاي اردوي ملي را با سلاح تجهيز مي‌کنيم از سوي ديگر در افغانستان جنگ شديد جريان دارد، شما يک کشور را براي ما نشان بدهيد که در حالت جنگي هم جنگ کرده باشد و هم اردوي خود را ساخته باشد مگر مشکلات موجود است ما از مشکلات چشم پوشي نمي‌کنيم.» آقاي وزيري همچنان از جامعه جهاني تقاضا کرد که کمک‌هاي شان‌ را در بخش تمويل و تجهيز نيروهاي اردوي ملي بيشتر سازند.
اين در حاليست که روزنامه واشنگتن تايمز در شمارة اخيرش نوشته است که آمريکا در قسمت ساختن يک اردوي نيرومند در افغانستان کوتاه آمده‌است. روزنامه نوشته است که ايالات متحده آمريکا در 13 سال گذشته نزديک به هفت صد ميليارد دالر را در جنگ افغانستان مصرف کرده‌است اما به باور نويسنده روزنامه هنوز هم نيروهاي امنيتي افغانستان در بخش نيروي بشري، سلاح و تعليم و تربيه با کمبود مواجه‌اند. در عين حال شماري از اعضاي کميسيون دفاعي ولسي جرگه مي‌گويند آمريکا به گونة که لازم بود نيروهاي امنيتي افغانستان را تجهيز نکرده‌است. خالد پشتون يک عضوي اين کميسيون گفت که در حال حاضر مخالفان مسلح سلاح‌هاي پيشرفته تر از اردوي ملي را در اختيار داشته در خطوط اول جنگ براي نيروهاي امنيتي مشکل ساز شده‌اند.
او گفت: «شکايت‌ها از نيروهاي اردوي ملي در بخش تجهيزات از حد بيشتر است آن تجهيزات را که مخالفين دارند در نزد اردوي ما موجود نيست و در اکثر موارد از مواضع شان عقب نشيني مي‌کنند. پيشرفتي را که بايد داشته باشند به آن موفق نمي‌شوند پس من فکر مي‌کنم که کمبودات که در اردوي ملي موجود است بايد تکميل گردد.» اين در حاليست که انتظار مي‌رود آمريکا به زودي استراتژي جديد خود را در قبال افغانستان اعلام کرده و شماري از سربازان ديگر خود را نيز به افغانستان بفرستد.
اما کار شناسان افغان مي‌گويند بهتر است تا آمريکا بجاي فرستادن سربازان بيشتر نيروهاي امنيتي افغانستان را تجهيز نمايد. خالد پشتون عضو کميسيون دفاعي ولسي جرگه نيز تأکيد مي‌کند که جامعه بين‌المللي بايد نيروهاي امنيتي افغانستان را در بخش هوايي و سلاح توپچي تجهيز کند تا نيروهاي افغانستان با قدرت جنگيده و تروريزم بين‌المللي را با شکست مواجه سازند. ( راديو آزادي)