صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۴ عقرب ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

درآمد معدن طلای بدخشان به شورشیان می‌رسد

درآمد معدن طلای بدخشان  به شورشیان می‌رسد

مسئولان اداره معدن بدخشان در شمال کشور گفته که کنترل استخراج معدن طلاي ولسوالي راغستان اين ولايت به يک منبع درآمد براي شورشيان وابسته به گروه طالبان تبديل شده‌است. به گفته منابع محلي دراين معدن روزانه «مقدار زيادي» طلا با وسايل نسبتا پيشرفته استخراج مي‌شود.
ساکنان محل مدعي هستند که گروه‌هاي «مافيا» دليل ادامه ناامني و افتادن درآمد اين معدن به دست نيروهاي شورشي وابسته به گروه طالبان هستند. محمد کامران، يکي از زرگران در شهر فيض آباد، مرکز ولايت بدخشان مي‌گويد که طلاي راغستان به کابل، پايتخت و بعد به کشورهاي ديگر برده شده و سپس بعد از تصفيه دوباره به افغانستان و همچنين بدخشان منتقل مي‌شود.  به گفته او اين طلاها از طريق شستن ريگ‌ها به صورت غير قانوني استخراج مي‌شود.
معدن طلاي راغستان يکي از بزرگترين معادن طلا در افغانستان محسوب مي‌شود. وزارت معدن شش سال پيش استخراج اين معدن را به يک شرکت ترکي واگذار کرد و بعد از عقد قرارداد، اين شرکت به دليل ادامه ناامني قادر به استخراج اين معدن نشد.
انجينير محمد اکبر انوري، رئيس اداره معدن بدخشان گفت که مشکلات امنيتي باعث شد که اين شرکت نتواند براي استخراج طلا در بدخشان سرمايه‌گذاري کند. به گفته قربانعلي همزي، خبرنگار بي‌بي‌سي در بدخشان، به دليل اوضاع بد امنيتي در ولسوالي راغستان شماري از افراد از اين وضعيت سود مي‌برند.
احمد جاويد راغي، يکي از نمايندگان شوراي ولايتي بدخشان مدعي‌است که گروه طالبان از اين وضعيت استفاده کرده و کنترل معدن طلاي راغستان را در اختيار گرفته‌اند. اکنون گروه طالبان بخشي از ولسوالي راغستان را در کنترل دارد. معدن اصلي طلاي راغستان در محلي به نام «ويکادر» موقعيت دارد. هنوز استخراج طلا از معدن اصلي آغاز نشده، اما استخراج طلا در دامنه‌هاي اين معدن ادامه دارد.
معدنچيان دراين محل با استفاده از بيل ميکانيکي حفاري را در دامنه معدن اصلي آغاز کرده و صدها کارگردر اين محل درحال کار هستند. آقاي راغي مي‌گويد که در اين محل هر معدن سرکارگر دارد و 400 الي 500 کارگر در هر معدن مشغول استخراج طلا هستند.
امام علي عزيزي، سرپرست مديريت عمومي مبارزه با جرايم جنايي فرماندهي پوليس بدخشان مي‌گويد که پيشنهاد آنها براي ايجاد نيروهاي محافظ معدن لاجورد و طلا در بدخشان به وزارت داخله هنوز بي‌جواب مانده است.
در ولايت بدخشان علاوه بر معدن طلاي راغستان چند معدن ديگر نيز در ولسوالي‌هاي شهر بزرگ و کوهستان وجود دارد. در اين ولايت معدن ياقوت، بيروج و زمرد دريايي وجود دارد که همچنان به صورت غير قانوني استخراج مي‌شود. (بي بي سي)