صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۴ عقرب ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نتیجه یک نظرسنجی در کابل: ۷۶ درصد مردم با برگزاری تظاهرات مدنی موافق هستند

نتیجه یک نظرسنجی در کابل: ۷۶ درصد مردم با برگزاری تظاهرات مدنی  موافق هستند

انستیتوت صلح، رسانه و حکومتداری خوب می‌گوید که بر اساس نظرسنجی تازه آنها ۷۶ درصد مردم با برگزاری تظاهرات و تحصن به عنوان یک ارزش دموکراتیک موافق هستند.
این نهاد دیروز چهارشنبه، ۲۸ سرطان، نتایج این نظرسنجی را در یک کنفرانس خبری در کابل اعلان کرد. آنها همچنین درباره تظاهرات جنبش« رستاخیز تغییر» و برخورد نیروهای امنیتی با معترضین از مردم شهر کابل نظر خواهی کرده‌اند.
در این نظرسنجی با 510 نفر از اقشار مختلف باشنده‌های پایتخت گفت‌وگو صورت گرفته است. به گفته‌ی مسوولان انستیتوت صلح، رسانه و حکومت‌داری خوب، حدود 66 درصد از مصاحبه شونده‌ها در مورد تظاهرات و تحصن جنبش رستاخیز تغییر دیدگاه منفی ارائه کرده و استفاده از ابزارهایی مانند برپایی خیمه‌ها در مناطق مزدحم شهر را نادرست دانسته و محکوم کرده‌اند. عبدالحمید اکبر، معاون بخش صلح این انستیتوت گفت که 65 درصد از پاسخ دهنده‌ها از برخورد حکومت و نیروهای امنیتی با تحصن کننده‌های جنبش رستاخیز ابراز نارضایتی کرده‌ و 45 درصد دیگر شان معترضان را مقصر دانسته‌اند.
براساس این نظرسنجی، به پاسخ این پرسش که «اگر شما رییس‌جمهور افغانستان بودید، چه کار می‌کردید»، 80 درصد پاسخ دهنده‌ها گفته‌اند در صورتی که رییس‌جمهوری افغانستان می‌بودند، برای تأمین عدالت، آوردن اصلاحات و تغییرات در تمام سطوح و تقویت وحدت ملی در کشور چاره‌‌ای جستجو می‌کردند. آنها همچنین گفته‌اند که بجای سرکوب معترضین با آنها مذاکره و گفتگو می‌کردند.
در بخش دیگر این نظرسنجی از مصاحبه شونده‌ها پرسیده شده است که «اگر به جای نیروهای امنیتی می‌بودند، با معترضان چه‌گونه برخورد می‌کردند؟»
40 درصد مصاحبه شونده‌ها پاسخ داده‌اند که به امر مسوولان امنیتی عمل می‌کردند؛ 31 درصد گفته‌اند که علیه تحصن کننده‌ها هیچ‌گونه اقدامی نمی‌کردند و 28 درصد دیگر هم در این مورد هیچ گونه نظری ارائه نکرده‌اند.
به گفته‌ی مسوولان انستیتوت صلح، رسانه و حکومت‌داری خوب، هدف از راه‌اندازی این نظرسنجی این بوده تا نظریات شهروندان کشور در پیوند به تظاهرات اخیر کابل و اعتراضات مدنی دانسته شود و از سوی دیگر در آینده به مردمی سازی و ملی سازی تظاهرات‌ها و ایجاد ظرفیت برای مدیریت آن مدل‌های جدید جستجو گردد.