صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۱۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کمیسیون انتخابات بررسی مراکز رای‌دهی را آغاز کرد

کمیسیون انتخابات بررسی مراکز رای‌دهی را آغاز کرد

مسئولان کمیسیون مستقل انتخابات میگویند روند بررسی مراکز رایدهی را آغاز کردند.
امام محمد وریماچ، رئیس دارالانشاء کمیسیون مستقل انتخابات دیروز، دوشنبه ۱۶ اسد در یک نشست خبری گفت آنها برای آغاز این روند یک هزار کارمند را استخدام و آموزش دادهاند.
وی گفت به دلیل انتقاداتی که از مراکز رایدهی وجود داشت، ارزیابی این مراکز امری ضروری بود.
به گفته او، عدم متوازن بودن مراکز رایدهی با توجه به نفوس محل و دور و نزدیک بودن آنها، قرار گرفتن بعضی مراکز در ملکیتهای شخصی و بحثهایی در مورد دروغین بودن شماری از مراکز، از جمله مهمترین این انتقادات بوده است.
آقای وریماچ میگوید بررسی این مراکز ۴۵ روز را در برخواهد گرفت.
قرار است این روند با همکاری مقامات محلی، فعالان مدنی و شوراهای علما در سراسر افغانستان؛ نخست در شهرها و بعدا در ولسوالیها صورت گیرد.
کمیسیون مستقل انتخابات میگوید همه مراکز رای دهی در مکاتب، مراکز صحی و سایر تاسیسات عمومی ایجاد خواهد شد.
رهنمود امنیتی انتخابات پارلمانی به تازگی میان مسئولین امنیتی کشور و مقامات کمیسیون مستقل انتخابات به امضا رسید
رئیس دارالانشانی کمیسیون مستقل انتخابات میگوید پس از ختم روند ارزیابی مراکز رای دهی، روند ثبت نام رای دهندگان را با استفاده از تکنالوژی جدید آغاز خواهند کرد.
آغاز روند بررسی مراکز رای دهی در حالی صورت میگیرد که هنوز تصمیم نهایی حکومت در مورد حوزههای انتخاباتی در این کشور مشخص نشده است.
آقای وریماچ میگوید چهار ماه پیش طرح خود را به ریاست جمهوری سپردهاند و منتظر تصمیم حکومت در این زمینه هستند.
تغییر حوزههای انتخاباتی و طرحهای پیشنهاد شده در این عرصه، بحثهای زیادی به دنبال داشت.
رایزنیها برای تعیین حوزههای انتخاباتی ابتدا در پی بروز بحران انتخاباتی در ولایت غزنی در سال ۱۳۸۹ آغاز شد، انتخاباتی که همه ۱۱ کرسی این ولایت را در اختیار نامزدهای هزاره قرار داد و انتقاد نامزدهای پشتون را برانگیخت.
با تشکیل کمیسیون ویژه اصلاح انتخاباتی در سال ۱۳۹۴ رایزنیها در این خصوص بیشتر شد و سپس این بحث در کابینه مطرح شد و اشرف غنی، رئیس جمهوری با امضای قانون جدید انتخابات، اختیار تصمیمگیری در این مورد را به کمیسیون مستقل انتخابات واگذار کرد.
کوچک شدن حوزههای انتخاباتی، تک کرسی شدن آنها و عدم تغییر حوزههای فعلی از جمله طرحهایی بود که از سوی کمیسیون مستقل انتخابات ترتیب شد.
اکنون بر اساس قانون انتخابات ۱۳۸۳، هر ولایتی در افغانستان یک حوزه انتخابی پارلمانی در نظر گرفته شده که هر یک از این حوزهها (ولایتها) بر حسب جمعیت دارای ۲ تا ۳۳ کرسی در مجلس است. در واقع، از ۲۵۰ کرسی مجلس، ۲۴۰ کرسی آن بین این ولایتها تقسیم شده و ۱۰ کرسی دیگر به کوچیها (عشایر) اختصاص داده شده است.
قرار است انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی افغانستان به تاریخ ۱۶ سرطان سال ۱۳۹۷ برگزار شود. رهنمود امنیتی این انتخابات به تازگی میان مسئولان امنیتی و مسئولین کمیسیونهای انتخاباتی به امضا رسید. ( بی بی سی)