صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزير صحت عامه: فساد مانع پيشرفت در سکتور صحت شده است

وزير صحت عامه: فساد مانع پيشرفت در سکتور صحت شده است

اشتراک کنندگان نشست معرفى استراتژی مبارزه با فساد در سکتور صحت  مى گويند براى برچيدن فساد از اين سکتور کارهاى شده؛ اما هنوزهم فساد مانع رساندن خدمات بهتر صحى به قشر آسيب پذير مى شود.
استراتژی مبارزه با فساد اداری در سکتور صحت، دیروز درحالی از سوی وزارت صحت عامه معرفی شد که کمیته مشترک نظارت و ارزیابی مبارزه علیه فساد اداری (MEC )، حدود یک سال قبل از موجویت فساد در این وزارت ابراز نگرانی کرده و برای مبارزه با این پدیده، ١١٥ سفارش ارایه کرده بود.
در گزارش کمیته آمده بود که در سکتور صحت (وزارت صحت عامه) انواع فساد از جمله اخذ رشوه، جعل و تزوير، استخدام بر اساس شناخت، عدم رسيدگى لازم به مريضان، تبعيض و تعصبات قومى، مشکلات در قراردادها، ضعف مديريت و حسابدهى، سرقت تيل، غذا و ادويه به شکل گسترده وجود دارد که اين معضل، باعث بى اعتمادى مردم نسبت به اين سکتور شده است.
داکتر عبدالقدیر قدیر رییس عمومی پلان و پالیسی وزارت صحت عامه، در مراسم معرفی استراتژی يادشده گفت که کمیته يادشده، وزارت صحت عامه را در شش بخش معروض به خطر فساد عنوان کرده بود.
به گفته او مدیریت قوانین صحی، خدمات صحی، ذخیره و توزیع محصولات طبی، بازاریابی محصولات طبی، تدارکات، مدیریت منابع مالی و منابع بشری، شش بخش معروض به خطر مى باشد.
اما موصوف تصریح نمود که وزارت صحت عامه، برای جلوگیری از فساد و دستیابی به ١١٥ سفارش تعيین شده، برخی موارد را صد درصد، برخی دیگر را بین ٢٥ تا ٧٥ درصد تکمیل نموده و بالای برخی مواد دیگر، کار جریان دارد.
داکتر فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه نیز در این نشست گفت که فساد، مانع پیشرفت و انکشاف در همه عرصه ها به شمول سکتور صحت شده است و تا زمانی که مبارزۀ جدی صورت نگیرد، دسترسی مردم به خدمات صحی و عرضۀ خدمات صحی بهتر ناممکن است.
وی گفت که کمیته مشترک نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد ادارى، بخش هاى آسيب پذير را به اساس خواست وزارت صحت عامه شناسايى کرده بود.
فیروز گفت: «با این آسیب شناسی، زمینه های فساد در وزارت صحت عامه شناسایی شد و استراتیژی مبارزه با فساد ترتیب گردید؛ اما به من نقص بسیار وارد گردید و به عنوان فاسدترین فرد معرفی شدم؛ اما نترسیدم و به مبارزه علیه فساد ادامه دادم.»
به اساس معلومات وزارت صحت عامه، شفافیت و حسابدهی، پاسخگویی، تامین عدالت در عرضه خدمات صحی، حاکمیت قانون، مدیریت منابع مالی، تقویت شفافیت در سکتور صحت، توسعه شورای طبی، فراهم نمودن برنامه های آموزشی گزارش دهی در ولایات کشور، جلوگیری از قاچاق ادویه و شناسایی واقعات فساد اداری، از موارد مهم استراتیژی مبارزه با فساد اداری سکتور صحت می باشد.
وزير صحت عامه، بدون ارايه جزييات گفت که وزارت صحت عامه؛ در چهار ماه گذشته ٨٤ مورد فساد را شناسايی و مفسدین را به نهادهای عدلی و قضایی معرفی کرده است و مبارزه اين وزارت بر ضد فساد همچنان ادامه دارد.
اوریانا گارجیلو (Oriana Gargiulo ) رییس امور مالی، قراردادها و بخش نظارت اتحادیه اروپا در افغانستان، در نشست دیروز گفت با آنکه در سال های اخیر، پیشرفت هايی در بخش صحت صورت گرفته؛ اما چالش هايی در این راستا وجود دارد و موجودیت فساد در این سکتور، سبب می شود تا خدمات به قشر آسیب پذیر نرسد. ( پژواک)