صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۴ عقرب ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

معاون رئيس جمهور در مراسم روز استقلال هند:پاليسي افغانستان اقتصادمحوراست نه امنيت محور

معاون رئيس جمهور در مراسم روز استقلال هند:پاليسي افغانستان اقتصادمحوراست نه امنيت محور

سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری می‌گوید با وجود درگیری افغانستان در یک جنگ تحمیلی، پالیسی اصلی دولت افغانستان اقتصاد محور است نه امنیت محور.
آقای دانش که شام دیروز سه شنبه ۲۴ اسد، در مراسم گرامی‌داشت از هفتادمین سالروز استقلال هندوستان در سفارت این کشور در کابل صحبت می‌کرد، تاکید کرد که کشورهای منطقه و به ویژه همسایه‌های ما به این نکته’ مهم’ توجه کنند که سیاست ما نباید بر محور امنیت تنظیم شود.
او افزود که کشورهای منطقه اگر سیاست خود را بر مبنای همگرایی منطقه‌ای، منافع اقتصادی، توسعه روابط تجارتی و استفاده از ظرفیت‌های کلان جغرافیایی و اقتصادی همدیگر تنظیم نکنند، به ثبات و امنیت و همچنین رفاه اقتصادی نخواهند رسید.
معاون رئیس جمهور همچنین روابط افغانستان و هند را « هزاران ساله» توصیف کرد و گفت که هردو کشور داد و ستدهای تجارتی و فرهنگی دیرینه دارد.
او نقش هند را در یک و نیم دهه اخیر در افغانستان مثبت ارزیابی کرد و از حمایت هند از دولت افغانستان در امر مبارزه با تروریزم و همکاری‌های اقتصادی این کشور، تشکر کرد.
منپریت وهرا، سفیر هند در افغانستان نیز در این مراسم روابط دو کشور را دوستانه توصیف کرد و گفت که همکاری‌های دو کشور در بخش‌های امنیتی و اقتصادی ادامه خواهد یافت.
سفیر هند گفت که این کشور در امر مبارزه با تروریزم با افغانستان همکاری خواهد کرد و از تروریزم علیه منافع هیچ‌ کشور استفاده نخواهد کرد. او از کشورهای منطقه نیز خواست که سیاست خود را در امر مبارزه با تروریزم تقویت کنند و از تروریزم به عنوان یک« ابزار سیاسی» استفاده نکنند.
آقای دانش در بخش‌همکاری‌های افغانستان و هند در یک و نیم‌دهه اخیر گفت که روابط دو کشور در این سالها توسعه یافته و حجم‌ کمک‌های هند به دولت و برای بازسازی افغانستان قابل توجه است.
او از اعمار بند سلما، ساخت ساختمان جدید پارلمان، توافقنامه سه جانبه بندر چابهار و سرمایه گزاری ۵۰۰ میلیون دالری هند برای گسترش این بندر،‌ بورسیه‌های تحصیلی‌ برای دانشجویان افغانستان و افتتاح کریدور هوایی برای صادرات تولیدات افغانستان به هند،‌ از عمده‌ترین موارد همکاری‌ها بین دو کشور یاد کرد و گفت که این موارد نشانگر تقویت روابط بین دو کشور است.
معاون رئیس جمهور همچنین به نقش اقتصادی افغانستان در منطقه اشاره کرد و گفت که برای اتصال آسیای مرکزی به آسیای جنوبی، افغانستان کوتاه‌ترین مسیر است و پتانسیل تبدیل شدن به بازار واحد انتقال انرژی آسیای مرکزی به آسیای جنوبی را دارا است.
او افزود:« چنین بازاری برای هر دو منطقه تحول ساز خواهد بود و به رشد اقتصادی در کل منطقه کمک قابل توجهی خواهد کرد و به همین جهت ما از همه کشورهای منطقه می خواهیم که بیاید در جهت تحکیم و توسعه همگرایی منطقه ای و رشد اقتصادی منطقه، همکاری بیشتر داشته باشیم.»
حکومت وحدت‌ملی می‌گوید که علاوه بر اینکه در خط نخست مبارزه با تروریزم قرار دارد، تلاش می‌کند روابط تجارتی و اقتصادی را با کشورهای منطقه نیز گسترش دهد تا افغانستان از وابستگی اقتصادی به کمک‌های جهانی نجات یابد.
اکنون بیشتر بودجه دولت از کمک‌های اقتصادی جامعه جهانی تامین می‌شود. شماری از کشورهای اروپایی و آمریکا تعهد کرده‌اند که این کمک‌ها را تا سال ۲۰۲۰ ادامه دهند.