صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

اتحاديه ملي کارگران: بيش از دو ميليون طفل کارگر در کشور وجود دارد

اتحاديه ملي کارگران: بيش از دو ميليون طفل کارگر در کشور وجود دارد

اتحاديۀ ملی کارگران افغانستان ادعا مى کند که از جمله بيش از دو ميليون طفل کارگر که در کشور وجود دارد، دست کم ١١ درصد آن مصروف فعاليت هاى جاسوسى و فروش موادمخدر مى باشند.
سويتا عظيمی مسوول ديپارتمنت زنان اتحاديه ملی کارگران افغانستان، در حاشيه نشست خبری اين اتحاديه، به پژواک گفت که ارقام سازمان بين المللی کار، نشان ميدهد که در حال حاضر بيش از دو ميليون طفل کارگر در افغانستان موجود است. وی افزود که بيشتر اين اطفال کارگر، مصروف دستفروشى، کار در معدن ها  و کوره های خشت پزی مى باشند.
اما خانم عظيمى با بيان اينکه ۱۱درصد (بیش از٢٠٠ هزار) اين اطفال، مصروف فروش مواد مخدر و فعاليت هاى جاسوسى اند تصريح کرد: «يک تعداد اطفال توسط گروه های مافيايی و تروريستی، به کار استخدام می شوند و با اخذ معاش ماهوار، به نفع گروه های تروريستی فعاليت می کنند و اين گزارشات تائيد شده سازمان ملی و بين المللی است.»
خانم عظيمى با نگرانی از وضعيت کنونی اطفال درکشورگفت براى اينکه اطفال، آله دست مافيا و ترويستان قرار نگيرند، بايد مراکز حرفوى براى بهبود وضعيت اطفال کارگر ايجاد گردد.
غلام علی بريال معاون اتحاديه ملی کارگران افغانستان، با نگرانی از بيکاری، فقر و کار شاقه اطفال، گفت که حکومت، چندين بار وعدۀ مهار اين وضعيت را سپرده؛ اما تاکنون به وعده هايش عمل نکرده است.
وى افزود: «اگر از اين وضعيت جلوگيری نشود، اطفال به مواد مخدر رو می آورند و يا با دشمن يکجا می شوند و ممکن در آينده، انتحاری تربيه شوند و دست به فعاليت هاى تروريستى و تخريبى بزنند.»
اما اين درحالى است که وزارت کار امور اجتماعی شهدا و معلولين، پيش از اين گفته بود که در حال  حاضر حدود هشت ميليون طفل در کشور، آسيب پذيراند و از آنجمله حدود ۲.۷ ميليون آن اطفال کارگر، ۳۰۰ هزار اطفال معتاد به موادمخدر، ۶۰ هزار طفل يتيم، ۱۹۰ هزار معلول و ساير اطفال نيز با مشکلات فراوان ديگر روبه رو هستند؛ اما بخاطر حل مشکلات اطفال، استراتيژی ها و پاليسی ها وجود دارد.
بر اساس فيصلۀ کنوانسيون بين المللى حقوق بشر، کودکان از هرگونه تعرض مصوون هستند؛ مجبور کردن آنها به انجام کارهای شاقه ممنوع گردیده و کسب علم به عنوان يک حق عمدۀ آنان شناخته شده است.
افغانستان در سال ١٣٧٣با عقد پروتوکول های کنوانسيون حقوق طفل، مکلف شد تا شرايط مناسب را غرض پرورش و تعليم و تربيۀ اطفال فراهم کند و از اجبار آنها به کارهای شاقه جلوگيری نمايد. ( پژواک)