صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بزرگترین نیروگاه تولید برق آفتابی در کابل ساخته می‌شود

بزرگترین نیروگاه تولید برق آفتابی در کابل ساخته می‌شود

افغانستانما: شرکت برشنا با بانک انکشاف آسیایی تعهدنامهای را به امضا رساندند که بر اساس آن قرار است بزرگترین نیروگاه برق آفتابی در ساحه بند نغلو در ولایت کابل ساخته شود. این نیروگاه توانایی تولید 20 میگاوات برق را دارد.
این تعهدنامه، روز یکشنبه، 5 قوس، در حضور محمداشرف غنی رئیس جمهوری در ارگ امضا شد. وحیدالله توحیدی، سخنگوی شرکت برشنا، و حامد درانی نماینده بانک انکشاف آسیایی، در یک نشست خبری در کابل شرکت کردند.
آقای توحیدی گفت که هزینه ساخت این نیروگاه بیش از چهل و چهار میلیون دالر را در برمیگیرد و قادر به تولید ۲۰ میگاوات برق است. به گفته او، هزینه ساخت این نیروگاه از کمکهای بلاعوض بانک انکشاف آسیایی پرداخت می شود.
سخنگوی شرکت برشنا تصریح کرد که هدف این پروژه گسترش تولید و توزیع انرژی قابل تجدید در افغانستان است.
ارگ نیز با انتشار خبرنامهای گفته است، این پروژه کمبود موجود در فراهمآوری برق ولایات کابل و ننگرهار را به صورت قسمی اما سریع مرفوع می کند.
به نقل از خبرنامه ارگ، پروژه مذکور در ولسوالی سروبی ولایت کابل موقعیت دارد و ظرفیت انکشاف تولید را در صورت تمویل بیشتر، از ۳۰ تا ۴۰ میگاوات برق دارا است.
وزارت انرژی و آب حدود دو ماه پیش اعلام کرده بود که برای رفع کمبود برق، یک نیروگاه بزرگ به ظرفیت ۱۰ میگاوات در ولایت قندهار می سازد. این نیروگاه با هزینه 20 میلیون دالر قرار است تا 10 ماه دیگر ساخته شود.
پیش از این نیز وزارت انرژی و آب در ماه سنبله، در ولایت هرات اولین نیروگاه تولید برق که به کمک نیروی باد و انرژی خوشید کار می کند را با ظرفیت ۲ میگاوات افتتاح کرده بود.
به گفته مسئولان؛ افغانستان، در مجموع ظرفیت تولید بیش از ۳۰۰ هزار میگاوات برق را دارد که شامل ۲۲۲ هزار میگاوات برق خورشیدی، ۶۶ هزار میگاوات برق بادی، ۲۳ هزار میگاوات برق آبی و ۴ هزار میگاوات برق بیوماس، است.
آبرسانی شهر کابل
ریاست جمهوری در خبرنامه خود همچنین نوشته است که قرارداد فاز سوم پروژه آبرسانی شهر کابل میان ریاست عمومی آبرسانی و کمپنی فیکا امضا شد.
حمیدالله یلانی بعد از امضای قرارداد به رسانه ها گفت که هزینه فاز سوم پروژه آبرسانی شهر کابل ۵.۷ میلیون دالر آمریکایی است و شامل اعمار یک ذخیرگاه آب آشامیدنی با ظرفیت ۵ هزار متر مکعب آب است.
به گفته آقای یلانی، این ذخیرگاه قرار است بر فراز تپه وزیر محمد اکبر خان ساخته شود. به گفته وی، با تکمیل این پروژه، بخش اعظم نیازمندی شهریان کابل از لحاظ آب آشامیدنی مرفوع میشود.
گفتنی است که مقامهای مسئول پیش از این، نسبت به احتمال بروز بحران کمبود آب در شهر کابل هشدار داده بودند. آنان گفته بودند که هر گاه فشارها از روی آبهای زیرزمینی این شهر برداشته نشود و ماسترپلان دقیقی برای چگونگی تأمین آب در این شهر تهیه و اجرا نشود، ممکن تا پنج سال آینده آب برای آشامیدن در کابل وجود نداشته باشد.