صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

«جشن صنایع ملی» تلاش حکومت برای معرفی تولیدات داخلی

«جشن صنایع ملی» تلاش حکومت برای معرفی تولیدات داخلی

وزارت تجارت و صنایع، برای معرفی کالاهای افغانی و حمایت از تولیدات داخلی نمایشگاه "جشن صنایع ملی" را در کابل برگزار کرد. این نمایشگاه با شعار "عالی است، افغانی است" برگزار شده و تا سه روز باز است.
فیروز خان مسجدی، معین انکشاف سکتور صنایع وزارت تجارت و صنایع، روز سهشنبه 14 قوس هنگام گشایش نمایشگاه گفت که صنعت باعث رشد اقتصادی و اشتغال زایی در کشور میشود و حکومت وحدت ملی در این زمینه تلاش میکند.
آقای مسجدی افزود، حکومت برای تشویق و حمایت صنعت کاران این نمایشگاه برگزار کرده و تا سه روز دیگر بر روی شهروندان کشور باز است تا با محصولات داخلی کشور آشنا شوند.
به گفته او، 100 تولیدکننده مواد خوراکی، دارویی، شوینده، ساختمانی، صنایع دستی، سنگهای تزیینی و آهن آلات در این نمایشگاه شرکت کردهاند. او از مردم خواست که در این نمایشگاه شرکت کنند و با محصولات داخلی آشنا شوند.
سرمایهگذاران با اظهار خرسندی از برگزاری این نمایشگاه؛ از حکومت خواستند که توجه بیشتر به چرخه صنعت کند تا بتوانند با محصولات مشابه خارجی رقابت کنند.
در این باره، معین انکشاف سکتور صنایع وزارت تجارت و صنایع گفت که دولت برای پشتیبانی از صنعت، گرفتن تعرفه از ماشینآلات سرمایهگذاران را منع کرده است.
به گفته او، کم کردن مالیات مواد خام وارداتی، ایجاد پارکهای صنعتی، بازاریابی، ایجاد سکتورهای مختلف برای بهبود صنعت، جلب و جذب سرمایهگذاری از دیگر برنامههای حکومت برای پشتیبانی از صنعت است.
آقای مسجدی همچنین اضافه کرد که در آینده تلاش میشود، پالیسی صنایع بازنگری شود تا یک پالیسی جامع داشته باشیم، پارکهای صنعتی در سایر ولایتها ایجاد میشود و مواد خام از محصول گمرکی معاف شود.
معین انکشاف سکتور صنایع وزارت تجارت علاوه کرد که این وزارت در تلاش است از طریق آتشههای تجاری خود، برای محصولات داخلی در خارج از کشور، مارکیت جستجو کند.
با تشکیل حکومت وحدت ملی، توجه جدی روی انکشاف صنعت و زراعت شده است؛ در این راستا حکومت تاکنون دهها نمایشگاه زراعتی و صنعتی برگزار کرده است.
شیرباز کمینزاده، رئیس اتاق صنایع و معادن افغانستان که در مراسم گشایش شرکت داشت، از حمایتهای سران حکومت وحدت ملی از سکتور صنایع و محصولات داخلی، اظهار سپاسگزاری کرد.
آقای کمینزاده به سرمایهگذاران نوید داد که دولت برای تشویق سرمایهگذاران، جریمههای مالیاتی آنان را بخشیده است. او گفت که اکنون سرمایهگذاران میتوانند با پرداخت مالیات خود جواز خود را تمدید کنند.
سرمایه گذاران کشور از حمایتها و تشویقهای سران حکومت قدردانی میکنند و این گام دولت را اقدامی برای رشد چرخه اقتصاد کشور میدانند.
عبدالقدیر، مدیر یک شرکت ذوب آهن کشور گفت که برگزاری این نمایشگاه باعث میشود که شهروندان کشور آگاه شوند که در داخل نیز کارخانه ذوب آهن وجود دارد تا دیگر به محصولات مشابه خارجی مراجعه نکنند.
او همچنین اضافه کرد که این نمایشگاه میتواند بین شرکتهای ساختمانی و صنعت کاران زمینه ارتباط را برقرار کند تا محصولات بدون واسطه به فروش برسد.
این شرکت و دهها شرکت تولیدی دیگر در حالی اقدام به تولید انواع مواد ساختمانی کرده است که کارخانههای قوی خارجی محصول مشابه تولید و به کشور ما صادر میکنند رقابت را برای سرمایهگذاران داخلی تنگ میکنند.
سرمایهگذاران نیز از دولت میخواهند که محصول گمرکی را بر محصولاتی که در داخل تولید میشود، بالا ببرد تا از ورشکستگی شرکتهای داخلی جلوگیری کنند.
اما برخی از استفاده کنندگان، مخالف بالابردن تعرفه محصولات خارجی هستند، انان میگویند که برخی از تولیدات داخلی از کیفیت خوبی برخوردار نیست و با منع واردات، کیفیت بیش از این نزول میکند.
احمد از شهروندان کابلی به کیفیت تولیدات برخی از شرکتهای مواد شوینده اشاره کرد و گفت که مواد آنان اصلا قابلیت شویندگی ندارد و اکثر بی کیفیت است. او گفت که برخی از تولیدی ها مواد خود را به گونه تقلبی به فروش میرسانند.
در نمایشگاه جشن صنایع ملی نیز دو غرفه؛ محصولات بهداشتی و شوینده خود را در ظرفهایی که شکل عربی و ایرانی داشت بسته بندی کرده، به نمایش گذاشته بود.
برخی از تولیدات داخلی اما از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است و حتی به کشورهای دیگر نیز صادر میشود. یکی از تولیدکنندگان دیگ بخار به روزنامه افغانستانما گفت که نزدیک به 40 درصد تولیدات خود را به کشورهای همسایه و حتی اروپایی صادر میکند. این شرکت نزدیک به 14 سال است که در کشور فعالیت میکند.
قالین از دیگر تولیدات داخلی است که در بازارهای بینالمللی دارای مشتریان زیادی است. قاسمی مدیر مسئول یک شرکت قالین بافی میگوید که قالین افغانستان در بازارهای جهانی مشتریان خاصی دارد اما متاسفانه با نام کشورهای همسایه ارایه میشود.
آقای قاسمی گفت که 70 درصد تولید قالین کشور به پاکستان فرستاده و در آنجا شستشو میشود و از آن کشور با نام پاکستان صادر میشود. او از دولت خواست که برای صادرات قالین کشور، برای صنعت کاران تشویقیه و هزینه انتقال هوایی در نظر بگیرد تا قالین افغانستان بتواند با کشورهای دیگر رقابت کند.
گفتنی است که افغانستان سالانه حدود ۱٫۵ میلیون متر مربع قالین تولید میکند و پس از عضویت در سازمان تجارت جهانی میتواند قالینهای خود را به ۱۶۳ کشور جهان صادر کند.
قالین افغانستان در نمایشگاه دبی در سال 2012 میلادی، مقام اول را کسب کرده بود.
علی رضا احمدی