صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نی: بیشتر از نیم خبرنگاران نمی‌خواهند شکایت‌های شان را درج کنند

نی: بیشتر از نیم خبرنگاران نمی‌خواهند شکایت‌های شان را درج کنند

افغانستانما: مسئولان دفتر نی یا حمایتکنندهی رسانههای آزاد افغانستان میگویند، نتیجهی یک نظرسنجی آنان نشان میدهد که 56 درصد خبرنگارانی که با خشونت مواجهاند، حاضر نیستند پروندههای شان مورد بررسی قرار بگیرد.
این نهاد یک نظرسنجی را در همین راستا راهاندازی کرده و از خبرنگاران پرسیدهاند که چرا نمی‌‎خواهند پروندههای خشونت علیه آنان مورد بررسی قرار بگیرد و به چه دلیل از آن منصرف میشوند.
مجیب خلوتگر، رییس اجرایی دفتر نی روز پنجشنبه 16 قوس، در یک نشست خبری هنگام اعلام نتایج این نظرسنجی به خبرنگاران گفت، یافتههای آنان نشان میدهد که ترس خبرنگاران از مواجهشدن با خشونت حین بررسی پروندهها و روبهرو شدن با مشکلات بیشتر از عواملی میباشند که خبرنگاران نمیخواهند شکایتهای شان را ثبت کنند.
آقای خلوتگر گفت، در این نظرسنجی 231 خبرنگار در پنج زون مرکز، شرق، غرب، شمال و جنوب کشور اشتراک کردهاند که از این میان 177 خبرنگار در جریان کار با خشونت روبهرو شدهاند.
دفتر نی یا نهاد حمایت کنندهی رسانههای آزاد افغانستان از حکومت خواست خواست تا برای خبرنگاران و جامعهی رسانهای کشور اطمینان دهد که قضایای خشونت علیه آنان با جدیت پیگیری میشود.
این نهاد گفته حکومت باید به جامعه خبرنگاری کشور اطمینان بدهد که در جریان بررسی این پروندهها، خبرنگاران و خانوادههای آنان با هیچ مشکلی رو به رو نمیشوند.
این نهاد در حالی میگوید خبرنگاران از پیگیری قضایای شان به دلیل ترس و بیشتر شدن مشکلات در جریان بررسی منصرف میشوند که برخی از خبرنگاران میگویند نهادهایی که زیر نام حمایت از خبرنگاران در کشور فعالیت دارند، خود یکی از دلایلی است که آنان نمیخواهند قضایای شان را ثبت کنند.
یکی از خبرنگاران کابل که نمی‌‎خواهد نامی از او برده شود، به روزنامه افغانستان گفت، نهادهای حامی خبرنگاران هیچگاه در کنار خبرنگاران تا آخر ایستاد نشده و فقط به نشر اعلامیهها بسنده کردهاند.
به گفتهی این خبرنگار، زمانی که یک کارمند رسانهای مورد خشونت قرار میگیرد و شکایت خود را به این نهادها ثبت کند، بعد از گذشت چند روز هیچ نهادی از این خبرنگار نمیپرسد که پروندهاش به کجا رسیده است.
در گذشته نیز شماری از خبرنگاران نهادهای حامی رسانهها را به سازمانهای «پروژه بگیر» متهم کرده و فعالیت آنها در حمایت از خبرنگاران و رسانهها را مورد پرسش قرار داده بودند.