صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

معاون دوم ریاست اجراییه: تا زمانی که زنان از نظر علمی و اقتصادی توانمند نشوند، خشونت محو نمی‌شود

معاون دوم ریاست اجراییه: تا زمانی که زنان از نظر علمی و اقتصادی توانمند نشوند، خشونت محو نمی‌شود

محمد محقق، معاون دوم ریاست اجراییه حکومت وحدت ملی که دیروز یکشنبه 19 قوس، در ختم کنفرانس شانزده روزه محو خشونت علیه زنان صحبت میکرد گفت، زنان نباید زندگی طُفیلی داشته باشند و زمانی خشونت رفع میشود که زنان از نگاه علمی و اقتصادی توانمند شوند. آقای محقق بر نگرش انسانی به جایگاه زن از نظر فقه و دستورهای اسلامی تأکید کرد. وی اضافه کرد، زنان در جامعهای که احترام نمیشوند به دلیل آن است که افراد آن جامعه نگرش انسانی به زنان ندارند. او در قسمتی دیگر از سخنان خود گفت باید زمنیه حضور زنان در جامعه و سیاست نهادینه شود.  معاون دوم ریاست اجراییه همچنین به برخی از رفتار فعالان حقوق زن انتقاد کرد و گفت که با ادبیات نفرت نمیشود به حقوق زنان دسترسی پیدا کرد.
آقای محقق افزود، ادبیات نفرتانگیز نهتنها زنان را به حقوقشان نزدیک نمیکند بلکه تنشها بین زنان و مردان را بیشتر میکند. او تاکید کرد محیط خانواده باید طوری عیار شود که زنان در این محیط احساس كمبود نكنند.
این گفتهها در حالی مطرح میشود که برخی از فعالان حقوق زن در جامعه سنتی افغانستان بر مردان میتازند و در اکثر گفتمانهایشان زنان را بر علیه مردان میشورانند. اما در این نشست که نصف سخنرانان مردان بودند، تاکید بر اجرایی شدن حقوق زنان از نگاه دین اسلام، قانونهای نافذه کشور و کنوانسیونهای بینالمللی کردند. انجینر محمد خان، معاون اول ریاست اجراییه نیز بر رفع خشونت تاکید کرد و گفت که باید مشکل زنان از نگاه دینی و فقهی حل شود. او گفت که حکومت وحدت ملی نیز مصمم به بالا بردن توانمندیهای زنان است و در این راستا تلاشهای فراوانی میکند. معاون اول ریاست اجراییه گفت که وزارت امور زنان فقط  به این نشستها بسنده نکند؛ بلکه برنامههایی برای تطبیق تعهدات دولت دایر کند.
دلبر نظری وزیر امور زنان نیز گفت که اراده سیاسی برای سهیمسازی زنان در ادارههای دولتی قوی است. او تصریح کرد، 11 معین زن در وزارت خانهها هماکنون وجود دارند.
به گفته وزیر امور زنان، در حال حاضر حضور زنان در سطح رهبری 12 درصد، کارمند 26 درصد، شاگرد مکتب 39 درصد، معلم 34 درصد، دانشجو 23 درصد، استاد دانشگاه 14 درصد، عدلی و قضایی 9 درصد و بخش صحت 39 درصد هستند. خانم نظری همچنین اضافه کرد که در حال حاضر،  213 قاضی، 319 سارنوال، 240 وکیل مدافع زن ایفای وظیفه میکنند. علاوه بر این 4762 زن در بخشهای امنیتی حضور دارند که  هفت برابر افزایش نسبت به سال 1390 خورشیدی را نشان میدهد. وزیر امور زنان اشاره کرد آمار سال 1395 خورشیدی نشان میدهد که زنان در حکومت وحدت ملی نقش بیشتری داشته است.