صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

یک هیأت بلندرتبه پاکستانی برای بهبود روابط و اعتمادسازی به افغانستان آمد

یک هیأت بلندرتبه پاکستانی برای بهبود روابط و اعتمادسازی به افغانستان آمد

شماری از اعضای مجلس نمایندگان، فعالان مدنی و سیاستمداران پاکستان برای بهبود روابط سیاسی، اقتصادی و اعتمادسازی به افغانستان آمده و با اعضای مجلس نمایندگان دیدار و گفتگو کرده است.
اعضای این هیئت که نزدیک به 20 نفر هستند روز شنبه 25 قوس، با رئیس و برخی از اعضای مجلس نمایندگان در شورای ملی بحث و تبادل نظر کردند. آنان بر اعتمادسازی بین کابل و اسلام آباد تاکید کردند.
عبدالروف ابراهیمی، رئیس مجلس نمایندگان در این نشست خطاب به هیئت پاکستانی گفت که مقامهای افغانستان بارها برای جلب اعتماد با مقامهای پاکستانی دیدار و گفتگو داشتند؛ اما متاسفانه هنوز شاهد همکاری از سوی دولت پاکستان نیستیم.
در سه سال پسین برخی از مقامهای ارشد حکومت وحدت ملی چندین بار به اسلام آباد سفر کردند تا برای رسیدن به صلح در منطقه به ویژه در افغانستان به نتیجه دست یابند؛ اما به دلیل نامعلوم گفتگوها نتیجهای در بر نداشت و در سالهای اخیر روابط میان کابل و اسلام آباد به تیرگی گراییده است.
رئیس مجلس افزود که دو کشور افغانستان و پاکستان را تروریسم تهدید میکند اما افغانستان در خط نخست مبارزه با تروریسم قرار دارد.
آقای ابراهیمی همچنین به موضوع روابط تجاری و بازرگانی اشاره کرد و گفت که برای اعتماد سازی باید در قسمت بازرگانی و تجارت کار شود تا این امر باعث به وجود آمدن صلح و ثبات و اعتمادسازی بین دو کشور شود.
این هیأت در حالی وارد کشور میشود که همواره کارشناسان و برخی از سیاستمداران، پاکستان را متهم به پشتیبانی از گروههای تروریستی میکنند. علاوه بر مقامهای دولتی؛ جامعه غربی به خصوص آمریکا نیز پاکستان را حامی گروههای تروریستی در منطقه میداند و بارها خواستار مبارزه با تروریستان شده است.
شازیه ماری عضو مجلس پاکستان نیز به کاهش اعتماد بین دو دولت اشاره کرد و گفت که درست است که اعتماد میان دو کشور کاهش پیدا کرده اما من باور دارم که راه حل به دست مردم دو کشور است. او افزود اکنون نیازمند اعتمادسازی بین دو کشور هستیم و در ادامه افزود که برای اینکه یک پاکستان مرفه داشته باشیم، باید یک افغانستان آرام داشته باشیم.
این عضو مجلس پاکستان تصریح کرد از طریق پارلمان دو کشور باید برای بهبود وضعیت تلاش کنیم.
این هیأت پارلمانی پاکستان، بی ثباتی افغانستان را به معنی بیثباتی پاکستان می داند و انتظار دارد تا از راه گفتگو به تیرگی روابط میان کابل و اسلام آباد نقطه پایان گذاشته شود.
رنا افضل دیگر عضو مجلس پاکستان گفت که بیش از 2500 بم در این کشور بر ضد هراس افگنان به کار گرفته شد و هم اکنون پاکستان بزرگترین عملیات نظامی بر ضد گروههای هراس افگن را مانند کشورهای دیگر پیش میبرد.
آقای افضل به دیدار رئیس ارتش پاکستان از افغانستان اشاره کرد و افزود، با این دیدار روابط دو کشور بهبود پیدا می کند و این دیدارها برای حل اختلاف ها میان دو کشور یک گام خیلی موثر و مهم است که گذاشته شده است. او اضافه کرد که این نشست ها ادامه خواهند داشت و امیدوار هستم همه اختلافات میان دو کشور پایان یابد.
اما برخی از اعضای مجلس نمایندگان به این باور هستند که دولت پاکستان با این اقدام خود میخواهد توجه جامعه جهانی را جلب کند که آن کشور با افغانستان مشکلی ندارد.
پیش از این گزارشهایی منتشر شده بود که ایالات متحده امریکا کمکهای خود به پاکستان را به دلیل حمایت از گروههای شورشی به خصوص شبکه حقانی، قطع کرده است.
گلپاچا مجیدی، عضو مجلس نمایندگان به روزنامه افغانستانما گفت که پاکستان از این طریق میخواهد حمایت پارلمان افغانستان را بگیرد تا به جهان نشان دهد که مشکلی با افغانستان ندارد.
آقای مجیدی به گفتههای نمایندگانی که با هیئت پاکستانی ملاقات داشتند، تاکید کرد و گفت که پاکستان اول باید مداخله خود را از امور افغانستان قطع کند تا روابط بهبود یابد.
این عضو مجلس نمایندگان به حملات نظامیان پاکستانی نیز اشاره کرد و گفت که پاکستان باید از دست درازی در امور کشور دست بکشد.
گفتنی است که نظامیان پاکستانی در سال جاری خورشیدی هزاران راکت به سمت ولایتهای شرقی کشور پرتاب کرده است که تلفات جانی و مالی فراوانی را به باشندگان مناطق مرزی رسانده است. پاکستانیها اما همواره گفته اند که این حملات برای مبارزه با گروههای شورشی در داخل افغانستان است.
علی رضا احمدی