صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

شورای علمای کشور: حمله انتحاری هیچ توجیه دینی ندارد

شورای علمای کشور: حمله انتحاری هیچ توجیه دینی ندارد

پس از حملات خونين انتحاري در کابل، شوراي سرتاسري علماي افغانستان اعلام کردند که حملات انتحاري در هيچ دين و قانوني جواز ندارد و حرام است.
شوراي سرتاسري علماي کشور ديروز، سه شنبه 10 دلو، در يک کنفرانس خبري به حملات انتحاري و تروريستي اخير در کشور واکنش نشان دادند. در اين نشست شمار زيادي از علماي اهل تشيع و تسنن اشتراک کرده بودند.
مولوي قيامالدين کشاف رئيس شوراي علماي کشور در اين نشست گفت که در حملات انتحاري اکثر غير نظاميان و مردم بيدفاع کشته شدند و انجام اينگونه حملات برخلاف خواست ملت است. او افزود که حملات اخير نشان ميدهد که گروههاي مخالف مسلح برخلاف مردم است و مردم افغانستان بايد دشمنانشان را به درستي بشناسند.
او افزود: «حملات اخير نشان داد که جنگ گروههاي مخالف مسلح دولت، در مقابل ملت مسلمان افغانستان است و افراد ملکي قرباني اين حملات اند. بايد ملت دشمن خود را بشناسند و عليه آنها متحد شوند و ديگر به دشمن اجازه ندهند که خون مردم بيگناه ما را بريزانند.»
بهگفته رئيس شوراي علما، حملات انتحاري براساس نصوص صريح دين حرام است و در دين جاي ندارد. علماي دين ميگويند که حملات انتحاري از سوي علماي کشورهاي عربستان، دانشگاه الازهر مصر، ديوبند هند و اندونيزيا نيز حرام دانسته شده است.
همچنين مولوي عطاالله لودين عضو شوراي عالي صلح در اين نشست گفت که حکومت و شوراي عالي صلح همواره خواهان صلح با طالبان بودهاند؛ اما حملات اخير اين گروه نشان داد که آنان به صلح باور ندارند.
فتواي علماي پاکستان ناقص است
رئيس شوراي علماي کشور از فتواي علماي پاکستاني به شدت انتقاد کرد و گفت که فتوايي که آنان داده اند، «متاسفانه» ناقص است. او افزود که علماي پاکستاني با فتوا صادر کردن در مورد حملات انتحاري احکام دين را در انحصار خودشان قرار داده اند و فقط براي خودشان فتوا صادر کرده اند.
مولوي قيامالدين کشاف گفت: «اين چه ابلاغيه اي است که بر اساس فشارهاي سياسي و مجبوريت داده ايد؟ در حالي که قرآنکريم وسيله هدايت تمام بشريت است.» بهگفته آقاي کشاف، قران تنها براي پاکستاني ها نازل نشده است که فقط براي خودشان فتوا صادر کنند.
علماي ديني پاکستان پيشتر فتوا داده بودند که حملات انتحاري در پاکستان حرام است؛ اما در افغانستان به دليل حضور خارجيها جايز است. اما عالمان ديني کشور ميگويند که علماي پاکستان احکام دين را با اين ابلاغيه شان در انحصار خود در آوردهاند.
در همين حال علماي دين کشور از روند صلح حمايت ميکنند و ميگويند که پيوستن به صلح يک وجيبه ديني است؛ اما کساني که با صلح مخالفت ميکنند، مخالف دين اند.
آنان همچنين از رهبران حکومت وحدت ملي ميخواهند تا در برابر حفظ جان و مال مردم اداي مسئوليت کنند و براي رسيدگي به قرباينان حملات اخير اقدامات جدي را رويدست گيرند.
عالمان دین میگویند که شورای علمای کشور در مورد هر رویداد تروریستی و حملات انتحاری واکنش نشان دادهاند؛ اما به دلیل دسترسی نداشتن به رسانه، واکنش آنان به نشر نرسیده است. این در حالی است که شماری از فعالان مدنی و سیاسی از خاموشی علما در برابر حملات انتحاری انتقاد کرده بودند.  در پایان این نشست، شمار زیادی از عالمان دین به قربانیان حوادث اخیر خون اهدا کردند.  حداقل  در دو هفته اخیر سه حمله خونین از سوی گروه های تروریستی راه اندازی شده است که در آن حدود 150 تن کشته و نزدیک به 300 تن دیگر زخمی شدند. حمله بر هتل کانتینتال، وقوع حمله در چهار راهی صدارت و حمله بر فرقه 111 اردوی ملی، از جمله حملات مرگباری است که به شدت روی روان باشندگان کابل تاثیر منفی گذاشته است.