صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سفارت چین 25 هزار جلد کتاب درسی به معارف اهدا کرد

سفارت چین 25 هزار جلد کتاب درسی به معارف اهدا کرد

مسئولان سفارت چین در کابل، 25 هزار جلد کتاب درسی را به مکتب دوستی افغان-چین که در ولسوالی پغمان موقعیت دارد، اهدا کرد.
لیو جینگ سونگ، سفیر چین در کابل، روز شنبه چهارم حمل هنگام اهدای این کتابها گفت که لوازم تحریر دانشآموز را تشویق به فراگیری علم میکند. آقای سونگ در ادامه افزود که سفارت چین برای تشویق شاگردان به تحصیل، 25 هزار جلد کتاب درسی را به مکتب دوستی افغان-چین اهدا میکند.
سفیر چین در کابل همچنین وعده داد که برای آموزگاران و شاگردان این مکتب، کارگاههای آموزشی و ارتقای ظرفیت را در کشور چین برگزار خواهد کرد.
سفارت چین، علاوه بر اهدای 25 هزار جلد کتاب، سه پایه لبتاپ نیز به مکتب دوستی افغان-چین هدیه داد.عبدالغفور غفور، معاون تدریسی ریاست معارف ولایت کابل از این اقدام سفارت چین ابراز امتنان کرد و گفت که این کمکها در چنین شرایط طاقت فرسا، نقش مهمی در بازسازی دارد.
آقای غفور اضافه کرد، مکتب دوستی افغان-چین در سال گذشته با کمبود کتاب مواجه بود، اما با این مقدار کتاب دیگر کمبودی نخواهد داشت.
مکتب دوستی افغان-چین حدود ده سال پیش توسط سفارت چین توسعه و بازسازی شد که به گفتهی مسئولان این مکتب اکنون نزدیک به 4 هزار شاگرد دارد.
عبدالمالک مدیر مکتب دوستی افغان-چین نیز ضمن تشکری از کمکهای سفارت چین؛ گفت که این کشور تاکنون در زمینهی حفر چاه آب آشامیدنی، ساخت کلکین و مجهزسازی مکتب کمکهایی کرده است.
محمد اشرف غنی، رئیس جمهور روز شنبه که به مناسبت آغاز سال تحصیلی سخنرانی میکرد، از مردم خواست که در زمینه ساخت ساختمان مکتب و همچنین اهدای زمین همکاری کنند.
او در مورد وضعیت کتاب و چاپ آن گفت که در سالهای گذشته برای ۳۰ درصد شاگردان کتاب چاب و توزیع میشد ولی اکنون برای تمامی شاگردان کتاب چاپ و توزیع میشود. او افزوده، سیستم توزیع کتاب شفاف شده و دولت بودجه مورد نیاز برای چاب کتاب را تا پنج سال آینده نیز دارد.
آقای غنی افزود که اصلاحات لازم در روند تدریس و تدوین کتابهای درسی نیز ایجاد شده که خود او این روند را از نزدیک نظارت کرده است.
گفتنی است که سالهای گذشته کتابهای زیادی چاپ میشد اما به دلیل نبود نظارت دقیق و فساد اداری، اکثر شاگردان بدون کتاب سال را تمام میکردند و یا اینکه مجبور میشدند که با هزینهی شخصی کتاب خریداری کنند.