صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نی: حضور زنان در رسانه‌ها افزایش یافته است

 نی: حضور زنان در رسانه‌ها افزایش یافته است

نهاد حمایت کننده از رسانههای آزاد افغانستان، نی در یک تحقیق تازه دریافته است که حضور زنان در رسانههای نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
مجیب خلوتگر، رئیس اجرایی دفتر نی، روز یکشنبه 11 حمل در یک نشست خبری در کابل گفت که حضور زنان در رسانهها افزایش یافته اما در ۵ ولایت کشور هیچ بانویی در رسانه حضور ندارد.
آقای خلوتگر افزود که حضور زنان شاغل در رسانهها در ۱۱ ولایت بیشتر شده، در ۱۱ ولایت دیگر تغییر نکرده، در ۷ ولایت کاهش یافته و در 5 ولایت دیگر اصلاً هیچ خانمی در رسانهها کار نمیکند.
نی نوشته است که در ولایتهای کابل، پروان، لوگر، پکتیکا، ننگرهار، قندهار، هلمند، هرات، فراه، سرپل و بدخشان تعداد کارمند خانم در رسانه افزایش یافته است.
اما در ولایتهای غور، پکتیکا، نورستان، ارزگان و زابل هیچ زنی در رسانهها کار نمیکند و در ولایتهای کاپیسا، وردک، بامیان، خوست، سمنگان، قندوز و بغلان کارمندان بانو نیز کاهش یافته است.
بر اساس معلومات دفتر نی، تعداد کارمندان خانم در ولایتهای پنجشیر، غزنی، لغمان، کنر، بادغیس، نمیروز، بلخ، جوزجان، تخار، فاریاب و دایکندی هیچ تغییر نکرده است.
نی میگوید که مدیران و مالکان رسانههای ولایتهای که در آن حضور زنان کاهش یافته و یا اصلاً زنان حضور ندارند، گفتهاند که بزرگترین چالش تشدید ناامنیها، موجودیت افراد و گروههای زنستیز و مشکلات مالی خود رسانهها است.
دفتر نی حمایتکننده ی رسانههای آزاد افغانستان راه اندازی این نوع نظرسنجیها را بسیار با اهمیت دانست و گفت این دادهها دولت را در راه اندازی سیاستهای معقول فرا میخواند.
دفتر نی از حکومت وحدت ملی افغانستان خواست تا در ولایتهای که بانوان بنابر دلایل مختلف چون: ناامنی، فشارهای حلقات زنستیز و موجودیت فرهنگ نادرست، نتوانستهاند فرصت ایفای وظیفه در رسانهها را به دست بیاورند، زمینهی کار زنان در رسانهها را فراهم سازد و تمام موانع را از سر راه آنان بردارد.
آقای خلوتگر تصریح کرد، ما همچنان از حکومت وحدت ملی میخواهیم تا در ۷ ولایت دیگریکه حضور زنان در رسانهها کاهش یافته است نیز توجه کند و در برداشتن موانع آنها اقدامات جدی و عملی را روی دست بگیرد.
استخدام خبرنگاران توسط حکومت
نهاد حمایتکننده ی رسانههای آزاد افغانستان در این نشست خبری همچنین گفت که حکومت 50 خبرنگار رسانهها را با معاشهای بالا استخدام کرده تا از کار روزنامه نگاری باز دارد.
مجیب خلوتگر در این باره گفت که یافتههای دفتر نی نشان میدهد که در سه سال پسین؛ حکومت وحدت ملی با استفاده از رویکرد جدید؛ حدود ۵۰ خبرنگار منتقد دولت را جذب کرده و از آنان به عنوان سخنگو، کارمند و یا مشاور استفاده کند.
آقای خلوتگر گفت که در مجموع از حدود ۵۰ خبرنگاریکه جذب سکتور دولتی شدهاند، ۴۱ تن آنان در بخشهای ملکی و بقیه در بخشهای نظامی شامل وظیفه شدهاند.
به گفتهی او، ۲۱ خبرنگار از ولایت هرات مسلک خبرنگاری را ترک و جذب پستهای دولتی شدهاند؛ کابل با اندکی تفاوت یعنی ۱۹ خبرنگار در ردیف دوم و سپس قندهار و بلخ از ولایتهای است که حکومت وحدت ملی خبرنگاران آن را جذب حکومت کرده است.
دفتر نی حمایت کنندهی رسانههای آزاد افغانستان، گفت که با آنکه انتخاب شغل و کار حق طبیعی هر شخص است، اما اذعان میدارد که اگر این کار به هدف تطمیع و امتیاز دادن به خبرنگاران باشد؛ شدیداً نگران کننده بوده و برخلاف قوانین نافذهی کشور است.
آقای خلوتگر بدون نام گرفتن از شخص خاصی گفت که بسیاری از همین ۵۰ خبرنگاری که اکنون وارد سکتور ملکی و امنیتی حکومت وحدت ملی شدهاند، پیش از این از منتقدان سرسخت نظام و حکومت بودند که پس از ارزیابی و تحلیل، آنان را در بدل معاشات بلند استخدام کردند و مهر سکوت بر زبان شان وارد کرده است.
شاهحسین مرتضوی سرپرست دفتر سخنگوی ریاست جمهوری که پیش از این مدیر مسئول روزنامه هشت صبح بود به سخنان مسئولین دفتر نی واکنش نشان داده و آن را غیر قانونی خوانده است.