صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

شهرک صنعتی سنگ مرمر افغانستان گشایش یافت

شهرک صنعتی سنگ مرمر افغانستان گشایش یافت

مسؤلان اتاق تجارت و صنایع در مراسم آغاز فعالیت شهرک صنعتی سنگ مرمر کشور در کابل گفتند در صورت حمایت دولت، شمار زیادی آماده هستند در این شهرک سرمایه گذاری کنند.
به گزارش پژواک، خان جان الکوزی معاون اتاق تجارت و صنایع دیروز در این مراسم که در محل شهرک در منطقه ارغندی کابل برگزار شده بود گفت که در حال حاضر ۳۰ کارخانه تولید سنگ مرمر در این شهرک فعالیت دارد.
اما به گفته وی دو سال می شود که قرارداد سنگ های ساختمانی از جمله مرمر، رخام و تالک از سوی وزارت معادن با کارخانه داران قطع شده است و ده ها کارخانه در ولایات مختلف از فعالیت بازمانده اند.
الکوزی افزود:" به دلیل رقابت نا سالم کشور های همسایه، سرمایه گذران تصمیم گرفته اند تا کارخانه هایی ایجاد کنند که مواد خام آن در داخل کشور موجود باشد اما اکنون حکومت و برخی ادارات دولتی مانع کار این کارخانه ها شده است و به آنان مواد خام نمی دهند."
معاون اتاق تجارت و صنایع گفت که تنها در ننگرهار ۳۶ کارخانه سنگ از کار بازمانده و حدود ۱۰۰ کارخانه دیگر در دیگر ولایات در حالت سقوط قرار دارد.
به گفته الکوزی، بعد از اقدام اخیر حکومت در مدغم کردن آیسا(اداره حمایت از سرمایه گذاری) در چوکات وزارت تجارت و صنایع، هیچ نمره زمین برای صنعت کاران بخاطر ایجاد کارخانه داده نشده است و حتی سنگ های بی کیفیت در تبانی با نیروهای امنیتی به ویژه نیروهای سرحدی از ایران و پاکستان به کشور وارد می شود که بازار داخلی را خراب کرده است.
وی از حکومت خواست تا ضمن مساعد ساختن دسترسی کارخانه داران به سنگ خام داخلی، جلو قاچاق آن را بگیرد و با بالا بردن تعرفه سنگ مرمر، فرصت رقابت تولیدکنندگان داخلی را با کشورهای دیگر مساعد سازد.
عبدالقدیر محبی، معاون "اتحادیه صنعت مرمر افغانستان" گفت که شهرک صنعتی سنگ مرمر در ساحه یی به وسعت حدود ۳۰۰ جریب زمین ایجاد شده و ظرفیت تاسیس حدود ۲۰۰ کارخانه را دارد. به گفته وی، تا اکنون حدود ۵۰ میلیون دالر برای ایجاد ۳۰ کارخانه در این شهرک سرمایه گذاری شده است و با این کار برای بیش از ۶۰۰ تن به شکل مستقیم و حدود دو هزار تن به شکل غیر مستقیم زمینه کار فراهم شده است.
محبی افزود:" زمین این شهرک با سرمایه شخصی خریداری شده است اما حکومت بجای این که برای سرمایه گذاران زمین بدهد، حتی در ایجاد این شهرک هیچ همکاری نکرده است."
سید رحیم سعیدی، رئیس اداره انکشاف بخش خصوصی وزارت تجارت وصنایع که در این مراسم شرکت کرده بود گفت: " رشد اقتصادی یک کشور وابسته به رشد صنعت آن است و ایجاد شهرک صنعتی سنگ مرمر یک گام مثبت در رشد اقتصادی افغانستان می باشد."
وی افزود:" به نمایندگی وزارت تجارت وصنایع کاملا آماده هستیم با سرمایه گذاران در این زمینه همکاری کنیم تا اهدافی را که تعیین کرده اند با ایجاد سهولت و همچنان راه یافتن آنها به مارکت های جهانی مساعد بسازیم."
اما عبدالقدیر مطفی، سخنگوی وزارت معادن در پاسخ به نگرانی کارخانه داران گفت که قراردادهای معادن سنگ در دو سال گذشته به دلیل ایجاد نقشه راه و شناسایی ظرفیت شرکت های استخراج کننده به تعلق در آمده بود.
وی گفت که به تازگی این نقشه آماده شده است و ثبت نام شرکت ها بخاطر بدست آوردن قرارداد استخراج آغاز شده است.
مطفی افزود که  شرکت ها و کارخانه هایی که معیار های وزارت معادن را تکمیل کنند، به شورای عالی اقتصادی معرفی می شوند و پس از منظوری این شورا، با آنان بخاطر استخراج معادن قرارداد عقد خواهد شد.