صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۳۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

خپلواک: بـرای تأمین صـلح، طرح‌های جایگزین نیز داریم

 خپلواک:  بـرای تأمین صـلح، طرح‌های جایگزین نیز داریم

اکرم خپلواک با ابرازخوشبينى نسبت به گفتگوهاى صلح با طالبان گفت که اگر طالبان به طرح صلح پاسخ مثبت ندهند، دو پلان دیگر تهیه شده و در مشوره با اقشار جامعه تطبيق خواهد شد.
حکومت طرح صلح با طالبان را در دومین کنفرانس پروسۀ کابل در نهم حوت سال گذشته ارائه کرد. اشتراک کنندگان اين نشست که متشکل از نمايندگان ۲۵ کشور و سازمان بین المللی بود، از اين طرح استقبال کردند.
پذيرفتن تعديل قانون اساسى ازمجراى قانونى، آتش بس، گشايش دفتر طالبان، به رسميت شناختن طالبان منحيث يک حزب سياسى، آزادى زندانيان، و رفع تحريم ها بر طالبان، از موارد مهم اين طرح است.
توافق دولت افغانستان با صدور پاسپورت براى طالبان، دسترسى آنها به رسانه ها و اسکان دوبارۀ خانواده هاى طالبان نيز شامل اين طرح است.
محمد اکرم خپلواک رئیس دارالانشاى شورای عالی صلح که در نشست استماعیه دیروز مجلس نمایندگان شرکت کرده بود، استراتژی صلح حکومت را جوابگوی تمام نیازمندی هاى صلح در کشور دانست و گفت که پلان صلح حکومت با طالبان، در مشوره با اقشار مختلف تهیه و به طالبان مسلح ارائه شده است.
خپلواک با اشاره به ارائه بسته پیشنهادی حکومت به طالبان گفت: «اگر طالبان به این خواست جواب مثبت ندهند، حمایت مردم را از دست داده اند و مردم در مقابل آنها دست به کار خواهند شد.»
او افزود که شوراى عالی صلح به منظور تامین صلح در کشور آماده است تا از مشوره های مفید استفاده کند. وی گفت: «اگر پلان اول ناکام شود، پلان های دوم و سوم نیز داریم، بالای آنها کار شده است، اگر در دو ماه آینده شاهد تحولات نبودیم، پلان دوم با مردم و اقشار مختلف شریک و تطبیق خواهد شد.»
موصوف در مورد جزییات ارایه نکرد؛ اما گفت که بعد از ایجاد حکومت وحدت ملی و تجدید نظر در پروسه صلح، این سه پلان تهیه  شده است.
خپلواک افزود: «ما محتاطانه خوشبین هستیم؛ چون فشارهای خارجی، داخلی و حمایت مردم، طالبان را مجبور خواهد کرد تا به پروسه صلح لبیک بگویند، معلوماتی که ما داریم این است که همین حالا بحث ها به جدیت میان آنها (طالبان) جریان دارد، امیدواری وجود دارد؛ اما امکان دارد که زمان گیر باشد و مشکلات را نیز همراه داشته باشد.»
وی افزود که فشار، تلاش ها و حمایت بین المللی و منطقوی، سبب توافق بین الافغانی صلح خواهد شد.
به گفته او، شورای عالی صلح در نظر دارد تا در سه ماه آینده حرکت هايى که به منظور تامین صلح در کشور آغاز شده، از مرکز به قریه جات کشانيده شود؛ زیرا تا زمانی که حرکت های صلح خواهانه از قریه ها آغاز نشود، صلح در کشور تامین نمى شود.
خپلواک افزود که همکاری و نظارت شوراى ملى از اين روند، می تواند در راستای تامین صلح در کشور مثمر واقع شود.
وی از برگزاری یک نشست سه جانبه علمای افغانستان، پاکستان و اندونیزیا تا یک ماه آینده در اندونیزیا خبر داد و گفت حکومت، شوراى عالى صلح و شوراى علماى افغانستان، موضوع جنگ افغانستان را با نهادهاى بزرگ اسلامى چون موسسه حرمين شريفين، الازهر، جامعه ديوبندى پاکستان و غيره مطرح کرده است.
به گفته خپلواک، نهادهاى يادشده به شکل رسمى گفته اند که در حال حاضر، جهاد در افغانستان مشروعيت ندارد.