صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نخستين بانک اسلامى در افغانستان رسما گشايش يافت

نخستين بانک اسلامى در افغانستان رسما گشايش يافت

«بانک اسلامى افغانستان» با داشتن يکهزار کارمند و ٦٢ نمايندگى در سراسر کشور دیروز رسماً گشايش يافت.
بانكدارى اسلامى همان اهداف بانكدارى متداول دنيا را دنبال مى كند، با اين تفاوت كه عمليات بانكدارى در اين بانک ها براساس فقه معاملات اسلامى صورت مى گيرد. مهم ترين اصل در بانكدارى اسلامى تقسيم مفاد و زيان حاصل از معامله و پرهيز از پرداخت ربا يا همان بهرۀ پول است.
عمومى ترين مفاهيم مورد استفادۀ بانكدارى اسلامى؛ شامل مضاربه (تقسيم مفاد)، وديعه (به امانت گذاشتن)، مشاركت (سرمايه گذارى مشترک)، مرابحه (قرارداد مبتنى بر قيمت تمام شده) و اجاره به شرط تمليک (ليزينگ) است.
به گزارش پژواک، میرویس عزيزى رييس عمومى عزيزى گروپ در مراسم گشايش بانک اسلامى افغانستان گفت که «باختر بانک» ده سال قبل از سوى عزيزى گروپ در کشور ایجاد شد و خدمات بانکداری عصرى را عرضه مى کرد.
به گفته او سپس باختر بانک جواز نخستين بانک اسلامى در کشور را از بانک مرکزى افغانستان به دست آورد و با تغيير کلى در امور خدمات بانکدارى تحت نام «بانک اسلامى افغانستان» رسما افتتاح گرديد.
محب الله شريف مشاور امور دينى و شرعى بانک اسلامى افغانستان گفت که تمام اصول بانکدارى اسلامى در اين بانک رعايت خواهد شد. 
وى از علماى دين، حکومت و مردم افغانستان خواست که اين بانک را حمايت کنند و از کارکردهاى آن  نظارت داشته باشند تا اگر خطاى در امور کارى بانک مى بينند، مسئولان بانک را متوجه سازند.
احمد ضيا رحيمزى مسوول ارتباطات رسانه يى بانک يادشده گفت که اين بانک در حال  حاضر يکهزار کارمند و ٦٢ نمايندگى در سراسر کشور دارد.
داکتر عبدالله عبدالله رييس اجرائیه حکومت در مراسم يادشده گفت که ايجاد اين بانک يک اقدام نيک در جهت رشد بانکدارى در کشور مى باشد. وى از مسئولان اين بانک خواست که به جلب بيشتر اعتماد مردم توجه داشته باشند.
عبدالله در پايان صحبت هاى خود گفت که حکومت از اين بانک و تمام سرمايه گذاران در کشور حمايت جدى مى کند.
قابل ذکر است که اولين حساب بانکى در بانک اسلامى افغانستان براى رييس اجرائیه حکومت افتتاح شد.
مولوى عنايت الله بليغ مشاور امور دينى رياست جمهورى در اين مراسم صحبت کرد و ضمن تقدير از ايجاد اولين بانک اسلامى در کشور گفت که در قرآن مجيد و احاديث حضرت محمد (ص) بر تجارت حلال و عمل به تعهد تاکيد شده است.
وى نيز از مسئولان بانک يادشده خواست که مطابق وعده خود تمام اصول بانکدارى اسلامى را رعايت کند. 
به اساس معلومات بانک مرکزى افغانستان، در حال حاضر، در کنار سه بانک دولتی (پشتنى تجارتى بانک، بانک ملى و نوى کابل بانک) بانک هاى خصوصى غضنفر، ميوند، بانک بين المللى افغانستان (AIB ) و يونايتيد نيز در افغانستان فعاليت دارند. وى گفت که بدون پشتنى تجارتى و نوى کابل بانک، ساير اين بانک ها در کنار خدمات بانکدارى عصرى، يک، يک شبعه بانکدارى اسلامى نيز دارند.