صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

روز خونـین رسانه‌ها؛ 9 خبرنگار در حملات انتحاری کابل کشته شدند

روز خونـین رسانه‌ها؛  9 خبرنگار در حملات انتحاری کابل کشته شدند

مقامات وزارت امور داخله تأیید کرده اند که در دو انفجار انتحاری در منطقه شش درک کابل، دستکم 26 نفر کشته و 49 نفر دیگر زخمی شدند. 9 خبرنگار و تصویر بردار رسانهها در میان کشته شدگان و 7 خبرنگار دیگر در میان زخمی شدگان این رویداد هستند.
صبح دیروز، دوشنبه 10 ثور، دو انفجار شهر کابل را لرزاند. انفجار اول در منطقه شش درک یکی از مناطق به شدت محافظت شده کابل رخ داد. انفجار دوم زمانی رخ داد که خبرنگاران در حال پوشش خبری انفجار اول بودند. گروه داعش مسئولیت این انفجارها را به عهده گرفته است.
در این رویداد خانم محرم درانی، عبدالله حنانزی و سباوون کاکر، خبرنگاران رادیو آزادی، یار محمد توخی، تصویربردار تلویزیون طلوع نیوز، غازی رسولی و نوروز علی رجبی خبرنگار و تصویربردار تلویزیون یک، شاه مری فیضی، عکاس آژانس خبری فرانسه، سلیم تلاش و علی سلیمی، خبرنگار و تصویربردار تلویزیون مشعل کشته شدند.
مسئولین شماری از رسانه‌‎ها و فدراسیون خبرنگاران کشور بعد از ظهر دیروز در محل حادثه تجمع کردند و با نشر یک اعلامیه مشترک گفتند که این حمله در قلب و در منطقه سبز امنیتی نشان دهنده کوتاهی جدی حکومت در تامین امنیت شهروندان است.آنها گفتند که برای بررسی این قضیه شکایت نامه رسمی را در دیوان کیفری بینالمللی و شورای امنیت سازمان ملل ثبت خواهند کرد.
مسئولان رسانههای کشور همچنین روز ده ثور را " روز خونین رسانههای افغانستان" نامیدند و گفت که هر سال در این روز از کشته شدههای رسانههای کشور بزرگداشت خواهد شد.
حملات مرگبار دیروز در یکی از مناطق سبز امنیتی کابل، واکنشهای تند شهروندان را نیز به همراه داشته است. آنها در شبکههای اجتماعی با نشر تصاویری از قربانیان حملات انتحاری دیروز، حکومت را به ناتوانی و ضعف در تامین امنیت متهم کردند.
مقامات حکومت و نهادهای مختلف بینالمللی نیز به حملات دیروز کابل واکنش نشان دادند. ارگ ریاست جمهوری با نشر اعلامیه مطبوعاتی، نوشت که "هدف قراردادن افراد ملکی، نمازگزاران در مساجد، پروسههای ملی و دموکراتیک، خبرنگاران و آزادی بیان مصداق عینی از جنایت جنگی میباشد و این اقدام تروریستان در مغایرت با ارزشهای اسلامی و حقوق بشری قرار دارد."
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز این حملات را محکوم کرده و از افزایش سیستماتیک حملات بر افراد غیرنظامی شدیدا ابراز نگرانی کرده است.
در اعلامیه کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان آمده که" هدف قرار دادن افراد ملکی و خبرنگاران  یک عمل وحشیانه، غیرانسانی و غیرقانونی بوده که در مغایریت صریح با احکام دین مقدس اسلام، قواعد بشردوستانه بینالمللی و قوانین ملی قرار دارد."
نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان( یوناما) نیز با نشر اعلامیهای حملات دیروز را محکوم کرده و به نقل از تادامیچی یاماموتو، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان نوشته که این حمله در آستانه روز جهانی مطبوعات رخ داده و "حمله مستقیم برای آزادی بیان می باشد."
حمله دیروز در حالی مرگبارترین حمله برای رسانهها و خبرنگاران کشور خوانده شد که پیش از آن، کمیته مصؤنیت خبرنگاران کشور سال 2017 میلادی را خونین ترین سال برای خبرنگاران اعلام کرده بود. کمیته مصؤنیت خبرنگاران اعلام کرده بود که در این سال 20 خبرنگار و کارمند رسانهها کشته و 60 تن دیگر زخمی شدند.