صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

از روزجهانى کارگر در کشور تجليل گردید

از روزجهانى کارگر در کشور تجليل گردید

از روز جهانى کارگر در کشور، درحالى بزرگداشت شد که برخی کارگران، تجليل از اين روز را نمادين خوانده و از فقر اقتصادى و ساير مشکلات که دامنگير شان است شکايت دارند و مى گويند که بيکارى، سبب ناامنى در کشور شده است.
دیروز "اول می" مصادف بود با روز جهانی همبستگی کارگران و از اين روز همه ساله در سراسر جهان به شمول افغانستان تجليل به عمل می آيد.
به گزارش پژواک، رازمحمد احمدی سرپرست شورای مرکزی اتحاديه صنفی کارگران افغانستان، که دیروز در مراسم تجليل از روز جهانی همبستگی کارگران در کابل صحبت می کرد گفت که بيکارى و نبود اشتغال براى افراد جامعه، باعث ناامنى و بى ثباتى در کشور گرديده است.
وی گفت که سالانه به تعداد ۴۰۰ هزار تن جديداً وارد بازار کار می شوند؛ اما با تاسف که حکومت هيچ برنامه¬ای برای اشتغالزايی ندارد و به همين دليل، شماری از جوانان مجبور به مهاجرت می شوند.
سرپرست شورای مرکزی اتحاديه صنفی افغانستان از دولت انتقاد کرده، گفت که بيکارى روز به روز در حال افزايش است، دولت بايد اشتغالزايی را در اولويت برنامه های کاری اش قرار بدهد.
بهمن يوسفی رئيس منابع بشری وزارت دولت در امور حوادث که در اين نشست صحبت می کرد، گفت در حال حاضر در افغانستان، حدود ۱۲ميليون افراد واجد کار وجود دارد، مگر با تاسف که از اين جمله نصف آنان بيکار مطلق و يا بيکار نسبی استند.
وی، بيکاری را يک معضل بزرگ در کشور عنوان کرده گفت: "بيکاری باعث می شود که مردم به اعتياد يا کارهای خلاف قانون روی بياورند و يا با شورشيان بپيوندند."
اين روز در شهر شبرغان مرکز ولايت جوزجان نيز در حالی تجليل شد که برخی از کارگران، تجليل از اين روز را نمادين خوانده و از مشکلات اقتصادی و ساير مسايل که دامنگير شان است شکايت دارند.
انجنير عبدالوکيل " قيومی " يکتن از منسوبين رياست تصدی افغان گاز گفت: "کارگران با چالش های فراوان روبرواند و زنده گی بخور و نميری را سپری می کنند و از روز کارگر نيز هميشه به شکل نمادين تجليل شده و هيچگاهی به زنده گی کارگران توجه صورت نگرفته و عادی ترين حق کارگر که پرداخت يک مشت پول به عنوان امتيازی بود نيز از بين برده شده است."
عزيزالله الفتی سابق نايب منشی مشرانو جرگه، از عدم توجه مسئولان محلی به وضعيت زندگى کارگران انتقاد کرده، گفت: "کارگران ما خود در غم خود می سوزند، خود شان روز کارگر را تجليل می کنند و خود پايکوبی می کنند و خود شان برای همديگر عزاداری می نمايند." در اين حال، انجنير عبدالرحمان محمودی معاون مقام ولايت نيز گفت: "ما در حالت گذار از جنگ هستيم و کشور ما هنوز هم درگير بحران جنگ است، اگر بگوييم که حکومت برای بهبود زنده گی مردم و کارگران، پلان هاىی روی دست دارد، به اين معنی است که حرف درست و حسابی تحويل مردم نداده ايم."
وی گفت: "روی هم رفته حکومت تلاش دارد تا از هر راه ممکن برای بهبود زنده گی مردم، خاصتاً طبقه کارگر تسهيلاتی را فراهم نمايد، اينکه در آينده اين تلاش ها چقدر می تواند مثمر ثمر واقع گردد، بعداً روشن خواهد شد." نجيب الله يکتن از کارگران که يگانه نان آور خانواده اش است و در ساحه سرک هشتم تايمنی شهرکابل منتظر کار بود گفت: "بيکاری زياد شده، هيچ کار نيس، مه از اول حمل تا آخر آن، فقط دوازده روز کار کردم و ديگه روزها ره بيکار بودم."
وى از حکومت خواست که با ايجاد فابريکه ها، زمينۀ کار را براى آنها فراهم کند.
داکترعبدالله عبدالله رييس اجرايى با بيان اينکه در نيروی کار سهم و نقش زنان کم است، گفت که با قايلشدن تبعيض مثبت به افراد دارای معلوليت، از نيروی کار آنان بايد استفاده صورت گيرد.
وى که دیروز در نشست شوراى وزيران صحبت می کرد گفت که تشخيص چالشها و ارايۀ پيشنهادها در کنفرانس دو روزۀ کار، میتواند رهنمود خوبی برای بهبود شرايط کار باشد.