صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۲ عقرب ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رئیس جمهور: فسـاد عمده‌ترین چالش دولت افغانستان است

رئیس جمهور:  فسـاد عمده‌ترین چالش دولت افغانستان است

رئیس جمهور در کنفرانس ملی کار گفت که فساد گسترده  مشکل اساسی دولت افغانستان است و مانع ایجاد کار و رشد سکتور خصوصی در کشور می‌شود.
آقای غنی که دیروز، سه شنبه 11 ثور، در  مراسم اختتامیه "کنفرانس ملی کار" سخنرانی می‌کرد گفت که حکومت اراده جدی برای تامین حقوق کارگران دارد.
آقای غنی فقر را یکی از چالش‌های جدی جامعه افغانستان دانست و  گفت که " یک سوم شهروندان کشور هرشب گرسنه به خواب می روند و باید فقر را به صورت اساسی محو کنیم."
او افزود که عدم توازن بین عواید و مصارف باعث شده که اقتصاد کشور به کمک‌های  جهان "بی اندازه" وابسته شود و گفت که واردات کشور هفت برابر صادرات آن است و این یعنی" رکود" نه "پیشرفت".
رئیس جمهور همچنین گفت که شماری از ادارات توانمندی مصرف بودجه ندارد و افزود که "هر میلیاردی را که مصرف نمی‌کنیم، یک فیصدی رشد را از دست می‌دهیم." او گفت نه تنها مصرف بودجه در دولت پایین است؛ بلکه قیمت پروژه‌ها "بی‌حد" بالا و کیفیت آن " بی‌اندازه" پایین است.
آقای غنی گفت که حکومت افغانستان و جامعه جهانی تعهد متقابل دارند و کمک‌های جامعه جهانی به افغانستان در بدل انجام اصلاحات صورت می‌گیرد. او گفت تعهد دولت افغانستان به جامعه جهانی در راستای آوردن اصلاحات در حکومتداری، حاکمیت قانون، انتخابات، تحکیم دموکراسی، مشارکت زنان و امحای فقر می‌باشد.
آقای غنی گفت حکومت افغانستان باید از اتکا به جامعه جهانی به اتکا به خود برسد و هشدار داد که در شش سال آینده کمک‌های به مقیاس کنونی، نه "ممکن" است و نه "شایسته".
رئیس جمهور در سخنرانی دیروز خود همچنین به حملات روز دوشنبه در کابل و قندهار اشاره کرد و گفت که "منافع یک اقلیت کوچک که بر اساس مواد مخدر و بندگی دیگران استوار است، مانع حل سیاسی جنگ شده نمی‌تواند و حکومت وحدت ملی ارادۀ واضح دارد تا به جنگی که مقابل ملت افغانستان اعلام‌شده، به وضاحت پاسخ بگوید."
او تأکید کرد که سرعت بخشیدن به اصلاحات در سکتور امنیتی، به ویژه پولیس شهری از طریق حاکمیت ضوابط بر روابط و رعایت شایستگی، از اهداف عمده حکومت برای تامین امنیت است. فساد در بخش‌های ادارات دولتی نه تنها با انتقاد جدی شهروندان مواجه شده بلکه بارها مقامات دولتی نیز به آن اعتراف کرده‌اند. یکی از عمده‌ترین مشکلات، فساد در روند استخدام مامورین دولتی است و باعث شده است که افراد واجد شرایط نتوانند در بدنه حکومت جا بگیرند.