صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۲۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ترامپ خروج نظامیان آمریکایی از کوریای جنوبی را بررسی می‌کند

ترامپ خروج نظامیان آمریکایی از کوریای جنوبی را بررسی می‌کند

به نوشته یک نشریه آمریکایی، دونالد ترامپ، رئیس جمهور، دستور داده است خروج نیروهای این کشور از کوریای جنوبی بررسی شود.
گزارش روزنامه نیویورک تایمز در حالی منتشر میشود که انتظار میرود آقای ترامپ ظرف چند هفته آینده با کیم جونگ-اون، رهبر کوریای شمالی، ملاقات و گفتگو کند. اما این روزنامه با استناد به اظهارات "افراد مطلع" در تشکیلات نظامی آمریکا نوشته است که دستور رئیس جمهوری لزوما ارتباطی با این دیدار ندارد و به منزله امتیازی به کوریای شمالی محسوب نمیشود.
این روزنامه به نقل از منابع آگاه گزارش کرده است که رهبر کوریای شمالی هم در پیامی که توسط کوریای جنوبی برای آمریکائیان ارسال داشته تاکید کرده است که برخلاف گذشته، دیگر خروج نیروهای آمریکایی از کوریای جنوبی را شرط لازم برای صلح در شبهجزیره کوریا و توافق با آمریکا و کوریای جنوبی محسوب نمیکند.
در حال حاضر، نیرویی متشکل از بیست و هشت هزار و پنج صد نظامی آمریکایی همراه با تجهیزات پیشرفته در کوریای جنوبی مستقر هستند و به خصوص در ماههای گذشته، مانورهای مشترک این نیرو با ارتش کوریای جنوبی واکنش تند و تهدیدآمیز کوریای شمالی را در پی میآورد. مقامات کوریای شمالی این مانورها را تمرینهایی برای حمله به کشور خود قلمداد میکردند و در مقابل آن، به انجام آزمایش موشکی مبادرت میورزیدند.
از زمان پایان جنگ کوریا در سال ۱۹۵۳، ایالات متحده به عنوان متحد اصلی کوریای جنوبی واحدهایی از ارتش خود را در خاک این کشور مستقر کرده با این هدف با حمله احتمالی کوریای شمالی مقابله کند. تا دهه ۱۹۹۰، نیروهای آمریکایی در کوریای جنوبی به تسلیحات اتمی مجهز بودند اما به دستور جورج بوش (پدر) پایگاههای هسته ای ایالات متحده از کوریای جنوبی برچیده شد و از آن زمان، پوشش اتمی آمریکا برای کوریای جنوبی منحصر به ناوها و زیردریاییهای مجهز به موشک های اتمی در مناطق نزدیک این کشور است. شمار نظامیان آمریکایی مستقر در کوریای جنوبی هم در حال حاضر حدود یکسوم تعداد آنها در دهه ۱۹۹۰ است.
نیویورک تایمز به نقل از کارشناسان آمریکایی نوشته که بعید است دستور آقای ترامپ شامل خروج تمامی نظامیان آمریکایی از کوریای جنوبی باشد بلکه به احتمال زیاد، او در صدد کاهش شمار آنهاست. به گفته این کارشناسان، این دستور بیش از آنکه تحت تاثیر ملاحظات سیاست خارجی دولت آمریکا صادر شده باشد، ناشی از ناخرسندی رئیس جمهوری از هزینه سنگین ادامه حضور نظامی ایالات متحده است.