صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

برای حفاظت از معادن در کشور قطعۀ خاص امنیتی ایجاد می شود

برای حفاظت از معادن در کشور قطعۀ خاص امنیتی ایجاد می شود

مسئولین وزارت معادن و پترولیم می گویند که به منظور جلوگیری از استخراج غیرقانونی معادن و ایجاد شفافیت، نظارت مردم و قطعه ویژۀ نیروهای امنیتی را تاسیس خواهد کرد.
آنان می گویند که برای عملی کردن این امر، پلان های خاص را ساخته و به شورای عالی اقتصاد ارایه کرده است.
به گزارش پژواک، عبدالقدیرمطفی سخنگوی وزارت معادن و پترولیم، این اظهارات را دیروز یکشنبه، 16 ثور، در یک نشست خبری درشهر جلال آباد ابراز داشت.
موصوف افزود که مخالفین مسلح دولت، در برابر استخراج معادن مانع اند؛ اما برای حل این مشکل، یک قطعه امنیتی خاص ایجاد خواهد شد.
به قول مطفی، آنها معلومات درمورد همه معادنى را با ادارات امنیتی در میان گذاشته اند که با خطر دستبرد گروه های مسلح مواجه اند و تاکنون، حدود صد معدن را از استخراج غیرقانونی نجات داده اند.
نامبرده افزود که درهمه قراردادهای پیشین استخراج معادن، مشکلات وجود دارد که راه را برای استخراج و قاچاق غیرقانونی مساعد نموده است و آنها به همین منظور، قراردادهای جدید و امور قراردادها را به تاخیر انداخته اند.
سخنگوی وزارت افزود که هنوزهم در برخی مناطق کشور، به سبب موجودیت گروه های مسلح، آنها بر معادن نظارت ندارند و شاید معادن غیرقانونی استخراج و قاچاق شوند و برای جلوگیری از این کار، بر حرف های گذشتۀ خود تاکید نمود که نظارت مردمی و قطعۀ خاص امنیتی را ایجاد خواهند کرد. نامبرده درمورد وضعیت معادن درننگرهار گفت که معادن دراین ولایت نیز با تهدیدات مواجه اند و از این جهت، به این ولایت سفر کرده که همکاری اداره ولایتی را برای کاهش تهدیدات دراین راستا جلب نماید.
عبدالقدیرمطفی برای ایجاد اصلاحات و کنترول معادن، تبدیل کردن رییس معادن و پترولیم طی چند روز گذشته را، نمونه يى از تلاش های این وزارت عنوان کرد.
سخنگوی وزارت معادن رد نکرد که معادن ولایت ننگرهار، اکنون نیز غیرقانونی استخراج و از راه های قاچاقی انتقال می شوند، که گروه های مسلح ازآن نفع میبرند؛ اما گفت که قراردادهای جدید را تا زمانی عقد نمی کنند که درهمه عرصه ها ضمانت به دست بياورند.
در ننگرهار به شمول ریگ، سنگ، تالک، کرومایت و نفرایت؛ برخی معادن دیگر نیز وجود دارد، که درعرصه استخراج تالک، میلیون ها افغانی سرمایه گذاری نیز صورت گرفته و برای هزاران تن فرصت های کاری مساعد شده است.
مسئولین استخراج و پروسس معادن تالک دراین ولایت می گویند درصورتیکه قراردادهای آنها تجدید نشوند، آنها مجبوراند تا فابریکه های شان را مسدود کنند که با این کار، با میلیون ها افغانی خساره مواجه خواهند شد.