صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

هشدار حکومت به رسانه‌ها؛ دو ماه فـرصت دارید تا اقـدام به تسـویه مالیات کنید

 هشدار حکومت به رسانه‌ها؛ دو ماه فـرصت دارید تا اقـدام به تسـویه مالیات کنید

حکومت از رسانههایی که مالیات شان را نپرداخته است خواست که طی دو ماه آینده اقدام به تسویه مالیات شان بکنند تا حکومت مجبور به قطع فریکونسیشان نشود.
مسئولان وزارت اطلاعات و فرهنگ و نمایندگان ریاست برشنا، اداره اترا، وزارت مالیه و فدراسیون خبرنگاران افغانستان، با اعلام این موضوع، گفتند که مالیات باقیمانده رسانهها در هفت سال قسط بندی و دریافت خواهد شد.
محمد اشرف غنی رئیس جمهور کشور، چند ماه پیش طی فرمانی، جرایم مالیاتی تمامی رسانهها را بخشید؛ اما گفته بود که باید مالیاتشان را بپردازند.
 سیدحسین فاضل سانچارکی، معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ روز دوشنبه 7 جوزا در کابل گفت که اکنون رسانهها دو ماه فرصت دارند تا اقدام به تسویه مالیاتی کنند.
آقای سانچارکی افزود که اگر رسانهای طی این دو ماه اقدام به تسویه مالیاتی نکند، حکومت مجبور میشود جواز فعالیت و فریکونسی آن را لغو کند.
آمنه احمدی، رئیس اداره مالیه دهندگان متوسط وزارت مالیه نیز با انتقاد از رسانهها گفت که میزان اطاعت پذیری رسانه در پرداخت مالیه کم است، بر این اساس مقدار جریمه از مالیات بیشتر شده است. خانم احمدی همچنین در مورد نحوه تسویه حساب رسانهها گفت که رسانههایی که بدهکاری مالیاتی دارند، در مرحلهی اول 20 درصد بدهکاریشان را میپردازند و مابقی، در هفت سال به صورت ماهوار گرفته میشود.
او این اقدام حکومت را یک "امتیاز" خواند و گفت که اگر رسانهای در مدت تعیین شده (دو ماه دیگر) اقدام نکند، ممکن شرایط به صورت اول برگردد و جریمهها نیز دریافت شود.
رئیس ادارهی مالیه دهندگان متوسط وزارت مالیه همچنین اضافه کرد که این دستور به ولایتها نیز فرستاده میشود تا مطابق آن با رسانههای محلی عمل شود.
بر اساس قانون رسانههای همگانی؛ رسانههای چاپی شامل این مالیات نمیشود اما سایر رسانه و اصناف چاپی باید در مهلت تعیین شده تسویه مالیاتی خود را آغاز کنند.
جواز فریکونسیهای تمدید نشده
سید محمد انوری، نماینده ادارهی اترا نیز در مورد تمدید نشدن جواز فریکونسی رسانهها گفت که اکثر رسانههای صوتی و تصویری بعد از ختم مدت جوازشان، دوباره جوازشان را تمدید نکردهاند.
آقای انوری اضافه کرد که در جوازهای صادر شده، ذکر است که "مدت اعتبار یک سال است" اما رسانهها متاسفانه برای تمدید جوازهایشان مراجعه نکردهاند.
او هشدار داد که اگر رسانهها مطابق حکم جدید برای تمدید جوازنامههای خود به اداره اترا مراجعه نکنند، فریکونسی نشراتیشان قطع خواهد شد.
آقای انوری میزان دقیق شمار رسانههایی که فریکونسیشان را تمدید نکردهاند مشخص نکرد؛ اما گفت که اکثر رسانهها صوتی و تصویری فریکونسیهایشان را تمدید نکردهاند. او اضافه کرد که شماری از رسانهها حتی بیش از ده سال است که برای تمدید جوازشان اقدام نکردهاند.
از سوی دیگر، به گفتهی معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ، شماری دیگر از رسانهها بدون گرفتن جواز، فعالیت میکنند که کار روی اسناد آنان جریان دارد.
گفتنی است که حدود سه هزار رسانه، مراکز رسانهای، اصناف و چاپخانه از وزارت اطلاعات و فرهنگ و نهادهای مرتبط جواز فعالیت گرفتهاند که اکثر آنان تسویه مالیاتی نکردهاند و بدهکارند.
فهیم دشتی، نماینده فدراسیون ژورنالیستان افغانستان گفت که رسانهها بیش از 600 میلیون افغانی بدهکاری مالیاتی داشتند که 280 میلیون آن بخشیده شده و بقیهی آن باید پرداخت شود.
آقای دشتی افزود که برای دستیابی به این کار –معافیت جرایم مالیاتی و قسط بندی بدهکاری- هشت ماه طول کشیده است. او نیز تاکید کرد که طی دو ماه باید رسانهها تسویه مالیاتی خود را شروع کنند.
بدهکاری در صرفیه برق
ریاست برشنا نیز در پی بدهکاری مالیاتی رسانهها اعلام کرد که رسانهها حدود 238 میلیون افغانی بدهکار هستند که 34 میلیون افغانی آن مربوط به رسانههای خصوصی است.
خالد استانکزی، معاون شرکت برشنا گفت که این شرکت بعد از دو دوره برق بدهکارانش را قطع میکند؛ اما این بار طبق حکم ریاست جمهوری، حاضر است که بدهکاری رسانهها را به صورت اقساط دریافت کند. حکومت در حالی برای رسانهها ضربالاجل تعیین میکند که شمار زیادی از رسانهها به دلیل وضعیت بد اقتصادی و مالی از نشرات باز ماندهاند.
چندی پیش نهادهای حامی رسانهها گفته بودند که از سال ۱۳۹۳ خورشیدی تاکنون، حدود ۲۰۰ رسانه به دلیل مشکلات مالی بسته شدهاند.