صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

فتوای 2 هزار عالم دینی کشور: حملات انتحاری حرام است

 فتوای 2 هزار عالم دینی کشور: حملات انتحاری حرام است

حدود دو هزار عالم دینی از سراسر کشور در کابل حملات انتحاری و انفجاری را که توسط شورشیان مسلح انجام میشود، "ناجایز" و "حرام" خواندند.
این عالمان دینی، روز دوشنبه 14 جوزا در خیمه لوی جرگه در کابل جمع شدند و متن مصوبهی فتوا را با دو زبان پشتو و دری خواندند.
خدابخش محسنی عضو شورا سراسر علمای افغانستان که متن دری این فتوا را میخواند، گفت که بر اساس نص آیات قرآن کریم و احادیث پیامبر، جنگ در ملک اسلامی جواز ندارد و حملات انتحاری، "ناجایز و حرام" است.
آقای محسنی افزود که "ما عالمان دینی افغانستان، جنگ در افغانستان را ناروا میدانیم و بر توقف سریع آن فتوا میدهیم، خطاب ما هم به دولت است و هم برای کسانی که مدتهای دراز است که در مقابل دولت میجنگند."
او تاکید کرد که در مملکتی که بیش از 99 درصد آن مسلمان است، گرفتن نفس انسان حرام است و جزء گناههای کبیره محسوب میشود.
این عالم دینی همچنین در مورد حمله انتحاری نیز گفت که انتحاری همانند خودکشی است که فرد انتحاری در مرحله اول حق ندارد خود را بکشد، چون جان انسان متعلق به خداوند است و مرحله بعد وقتی اقدام به انتحار میکند جان مسلمانان را نیز میگیرد که عامل آن مرتکب دو گناه کبیره میشود. او اضافه کرد گرفتن جان انسان فقط در اختیار خدا است.
در این فتوا عالمان دینی از حکومت نیز خواستند که با واردات، تولید و استفاده دخانیات و مشروبات الکلی، با انواع فساد و تبعیض و تفرقه افگنی مبارزه کند.
آقای محسنی که این فتوا را میخواند، گفت که دولت باید کسانی که اعمال ناروا را انجام میدهند مورد مجازات قرار دهد. رسانهها نیز تلاش کنند ابزار دست دشمنان کشور نشوند.
او از سایر عالمان دینی که در این نشست حضور نداشتند، خواست که برای آوردن صلح در کشور که وجیبه دینیشان است، تلاش و کوشش کنند.
این عضو شورای سراسری علمای افغانستان از نهادهای دینی سراسر جهان که حملات انتحاری در افغانستان را حرام دانستهاند ابراز امتنان کرد و خواستار پشتیبانی عالمان دینی افغانستان شد.
مدرسه دیوبندی، الازهر، علمای دینی اندونیزیا و شماری دیگر از نهادهای دینی طی سال جاری حملات انتحاری را حرام اعلام کردهاند.
عنایتالله بلیغ، امام جماعت مسجد پل خشتی و عضو شورای علما افغانستان نیز تاکید بر ختم جنگ کرد و گفت: "هیچ کدام ما با حضور خارجیان راضی نیستیم."
آقای بلیغ از مخالفان مسلح و دیگر طرفهای درگیر جنگ خواست که با حضور در شهر پیامبر و قرآن کریم مشکل وطن را حل کنند.
این اقدام عالمان دینی افغانستان طی 17 سال گذشته بیسابقه است، آنان طی این مدت به این کثرت و شدت اعلام نکرده بودند که حملات انتحاری حرام است. اما هنگامی که عالمان دینی از جلسهی مذکور در حال بیرون شدن بودند، یک حمله کننده انتحاری خود را منفجر کرد که در اثر آن چندین تن کشته و زخمی شدند.