صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱ عقرب ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ارگ : رهبران احزاب و فرماندهان جهادی از تمدید آتش‌بس حمایت کردند

ارگ : رهبران احزاب و فرماندهان جهادی از تمدید آتش‌بس  حمایت کردند

ریاست جمهوری در پی تمدید آتش‌بس می‌گوید که رهبران احزاب و فرماندهان جهادی‌ از اعلام آتش‌بس توسط حکومت استقبال و پشتیبانی کرده است.
شاه حسین مرتضوی، معاون سخنگوی رئیس جمهور، روز سه‌شنبه 29 جوزا در یک نشست خبری در کابل گفت که رئیس جمهور با رهبران احزاب، فرماندهان جهادی‌ و متنفذان نشست مشورتی در مورد آتش‌بس برگزار کرد که مورد استقبال قرار گرفت.
آقای مرتضوی افزود که در این نشست، روی اجماع سراسری روی صلح تاکید شد و قرار است رئیس جمهوری با سایر اقشار جامعه در روزهای بعد گفتگو کند.
ارگ نیز با نشر اعلامیه‌ای نوشته که در این نشست، اشتراک کنندگان به اتفاق نظر از تمدید آتش‌بس و پروسۀ صلح حمایت کردند و پیشنهاداتشان را در مورد مدیریت بهتر اوضاع کشور در جریان آتش‌بس با رئیس جمهور شریک کردند.
در اعلامیه نوشته شده که رهبران جهادی و بزرگان سیاسی و ملی، از طالبان خواستند که برای خیر و فلاح کشور و رفاه افغان‌ها هرچه زودتر مذاکرات صلح را آغاز کنند.
محمد اشرف غنی، قرار بود بعد از این نشست مشورتی، در یک نشست خبری تلویزیونی شرکت کند، نتیجه و دستاوردهای نشست را اعلام کند. اما به دلایل نامعلوم، این نشست با توجه به آمادگی‌های تلویزیون ملی و رسانه‌ها برگزار نشد.
شماری از کارشناسان می‌گویند که امکان این وجود دارد که رهبران احزاب و فرماندهان جهادی در مورد آتش‌بس با رئیس جمهوری به توافق نرسیده باشند.
معاون سخنگوی ریاست جمهوری اما گفت: "صحبت رئیس جمهوری بر اساس کدام نکته اختلافی به هم نخورد. نیاز است تا با اقشار مختلف جامعه بحث‌های بیشتر صورت گیرد تا به یک جمع بندی و اجماع کلی دست پیدا کنیم".
آقای مرتضوی اضافه کرد که شماری از رهبران احزاب و فرماندهان جهادی یک سری نگرانی‌ها را از بابت حضور طالبان و آتش‌بس ایراد کردند که مبادا حضور طالبان در شهرها باعث تنش شود.
با اعلام آتش‌بس از سوی حکومت و پذیرش آن توسط طالبان؛ افراد گروه طالبان با پرچم‌های خود داخل شهرها شدند و در شهرها مانور دادند. ارگ از سوی دیگر می‌گوید که حضور افراد طالبان در شهرها و چشیدن طعم صلح و دیدن احساس خوشی مردم، ممکن است در تصمیم خود تجدید نظر کنند.
شماری از شهروندان کشور نیز مسیر هلمند-کابل را راهپیمایی کردند تا پیام‌آور صلح باشند. آنان از دولت و طالبان خواستند که به جنگ خاتمه دهند.
کارشناسان نیز بر این باورند که اگر طالبان به این خواست شهروندان جواب مثبت ندهد، مورد نفرین شهروندان قرار خواهد گرفت و نفرت عمومی از گروه طالبان بیشتر می‌شود.