صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۲۴ قوس ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

داعش یک مرد را در ولایت جوزجان سنگسار کرد

 داعش یک مرد را در ولایت جوزجان سنگسار کرد

شاهدان عینی در ولایت شمالی جوزجان میگویند که افراد وابسته به گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) مرد ۶۰ سالهای را به جرم تجاوز سنگسار کردند.
در روزهای گذشته تصاویری از مردی که توسط افراد مسلح و شماری از مردان دیگر در حال سنگباران شدن هستند، در رسانه‌‌ اجتماعی فیسبوک همرسانی شد.
در نوار تصویری هیج حکمی قرائت و سخنرانی انجام نمیشود، فقط صدای افراد شنیده میشود که به زبان ازبکی میگویند، "بزن"، دیگر صدای پرتاب سنگ شنیده میشود و تصویری مردی که اول فرش زمین و بعد در زیر سنگها تقریبا گم میشود.
براساس اعلام کاربران رسانههای اجتماعی این حادثه در ولسوالی درزآب ولایت جوزجان که بیشتر مناطق آن در کنترل افراد داعش است، اتفاق افتاده است.
بی بی سی  با یکی از کسانیکه در مراسم سنگسار این مرد حضور داشته، صحبت کرده. او که خواسته نامی ازش برده نشود، گفته که این حادثه حدود سه ماه و نیم قبل اتفاق افتاده است. به گفته این شاهد عینی، کسی که سنگسار شده متهم بوده که حدود ۱۵ سال قبل به دخترش تجاوز کرده است، ولی در این مدت کسی به این پرونده رسیدگی نکرده تا اینکه داعش درباره آن تصمیم گرفته است.
او گفت فرد سنگسار شده از قریه مغول ولسوالی درزاب ولایت بدخشان بوده که در منطقه "آق کمر" سنگسار شده است.
این شاهد عینی میگوید که این پیر مرد در این حادثه جان داده و جسد او بدون اینکه نماز جنازه بر آن خوانده شود، دفن شده است.
پولیس ولایت جوزجان  گفته که اطلاعی از این حادثه ندارد، زیرا وسعت منطقه زیاد است.
یکی از اعضای شورای ولایتی نیز وقوع این حادثه را در ولسوالی درزآب تایید کرده، اما درباره آن توضیح بیشتر نداده است.
ولسوالی درزآب ولایت جوزجان پایگاه اصلی گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) در شمال افغانستان است و دولت کنترل لازم را بر این ولسوالی ندارد.
محاکمه صحرایی در افغانستان بدون پیشینه نیست. چند هفته قبل محکمه صحرایی در ولسوالی قره باغ در حومه شهر کابل اتفاق افتاد. این ویدئو نشان میداد افرادی که خود را "مجاهدین" میخوانند چهار مرد و یک زن را به اتهام "فساد اخلاقی" در "ولسوالی قرهباغ ولایت کابل" محاکمه میکنند.
پیش از این نیز بارها ویدئوهایی از محاکم صحرایی از سوی طالبان، افراد مسلح غیرمسئول و در مواردی از سوی نیروهای امنیتی در افغانستان منتشر شده است. بیشتر این رویدادها روی اتهام فساد اخلاقی میچرخد. شماری از آنها سنگسار و شماری شلاق زدن متهمین به خصوص زنان را نشان میدادند.