صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

چهارچوب همکاری های مالی سه ساله صندوق بازسازی افغانستان تصویب شد

چهارچوب همکاری های مالی سه ساله صندوق بازسازی افغانستان تصویب شد

  کمیتۀ رهبری صندوق بازسازی افغانستان که از سوی شماری از کشورها و نهادهای خارجی تمویل و توسط بانک جهانی اداره می شود، چهارچوب برنامه همکاری مالی سه ساله برای افغانستان را تصویب کرد.
وزارت مالیه کشور با نشر خبرنامهای گفته است که نشست کمیته رهبری صندوق وجهی بازسازی افغانستان (ARTF ) دیروز با حضور نمایندگان نهادها و سفیران خارجی در ارگ برگزار شده است.
گفته شده است که این نشست به ریاست اکلیل حکیمی وزیر مالیه و شوبهم چوهدری رئیس نمایندگی بانک جهانی در افغانستان برگزار شده است. صندوق بازسازی افغانستان، از سوی۳۴ نهاد و کشور کمک کننده حمایت و توسط بانک جهانی اداره می شود.
وزارت مالیه افزوده است که این صندوق، به عنوان بزرگترین منبع تمویل کننده بودجۀ ملی دولت افغانستان، از تلاش های دولت افغانستان در بخش های کاهش فقر، ارائه خدمات و توسعه فراگیر حمایت می کند.
در خبرنامه آمده است که کمیته رهبری صندوق وجهی بازسازی افغانستان، در نشست دیروز متعهد شد که حدود دو میلیارد و ۴۸۵ میلیون دالر کمک مالی را به منظور تمویل هر بیشتر بخش های مذکور برای سه سال آینده تامین کند.
همچنان، در این نشست سند پیشنهادی چهارچوب برنامه همکاری های مالی صندوق بازسازی افغانستان برای سال های مالی۱۳۹۷-۱۳۹۹ (۲۰۱۸-۲۰۲۰)منظور شد. این چهارچوب نحوۀ مصارف کمک های مالی جامعه جهانی را که توسط حکومت افغانستان اجرا می شود، مشخص می سازد.
اکلیل حکیمی وزیر مالیه گفته است که صندوق بازسازی افغانستان یک مکانیزم معتبر، قابل پیش بینی و شفاف برای تمویل بودجه ملی دولت افغانستان است و تمام سرمایه گذاری های برنامه ریزی شده در چهارچوب برنامه همکاری های مالی، مطابق به اولویت های عمدۀ افغانستان و به اساس سند چهارچوب ملی صلح و توسعه افغانستان، استوار می باشد.
وی گفت: "ما می توانیم کمک های جامعه جهانی را طی یک مکانیزم مشخص، با استندردهای بلند شفافیت و حسابدهی از طریق صندوق متذکره منسجم سازیم."
به اساس چهارچوب برنامه همکاری های مالی صندوق بازسازی افغانستان، اولویت های توسعه کشور مطابق به سند چهارچوب ملی صلح و انکشاف که در سال ۲۰۱۶( دو سال قبل) در کنفرانس بروکسل برای افغانستان ارائه شد، تمویل می شود. بخش اعظم کمک های این صندوق که حدود ۳۷ درصد مجموع کمک ها را تشکیل می دهد، به بخش های کاهش فقر، ارائه خدمات، سهیم سازی شهروندان که شامل برنامه های صحت، معارف و میثاق شهروندی می شود، اختصاص می یابد.
شوبهم چوهدری رئیس نمایندگی بانک جهانی در افغانستان گفت: "صندوق بازسازی افغانستان، نمایان گر همکاری های منحصر به خود بین دولت افغانستان و همکاران بین المللی آن می باشد که از سال ۲۰۰۲ میلادی تا اکنون جهت ساختن آینده بهتر و درخشان برای این کشور ادامه دارد."
به گفته وی، چهارچوب برنامه همکاری های مالی سه ساله تازه، تاکیدی است از سوی تمویل کنندگان صندوق بازسازی افغانستان که به منظور بهبود زندگی افغان ها و تقویت دولت افغانستان صورت می گیرد.