صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نمايندگان غزني: تقسيم بندي غزني به سه حوزه، نقض آشکار قانون است

نمايندگان غزني: تقسيم بندي غزني به سه حوزه، نقض آشکار قانون است

شماري از نمايندگان مردم غزني در مجلس، در اعتراض به تصميم کميسيون مستقل انتخابات مبني بر تقسيم کردن اين ولايت به سه حوزه انتخاباتي، گفتند که اين اقدام کميسيون نقض آشکار قانون انتخابات است.
آنان عصر روز سهشنبه 5 سرطان در يک نشست خبري به حکومت و کميسيون مستقل انتخابات هشدار دادند که اگر مانع اين اقدام نشوند با اين قانون شکني مقابله ميکنند.
شاهگل رضايي، نماينده مردم غزني گفت که طرح تقسيم ولايت غزني به سه حوزه انتخاباتي، نقض آشكار قوانين و مصداق روشن برخورد دوگانه در قبال شهروندان كشور است.
خانم رضايي افزود، از آنجا كه غزني يكي از ولايات افغانستان است، بايد انتخابات مانند ساير ولايات كشور در آن برگزار شود. هرنوع برخورد استثنايي و متفاوت با ساير ولايات در مورد انتخابات در قبال ولايت غزني، به معني نقض آشكار اصل برابري حقوق شهروندي است.
کميسيون مستقل انتخابات روز دوشنبه 4 سرطان اعلام کرد که به منظور حل مشکل و برگزاری انتخابات عادلانه و سراسری، ولایت غزنی را به سه حوزه انتخاباتی تقسیم کرده است.
این کمیسیون گفته است که تصمیم مذکور در مشوره با مراجع ذیربط دولتی و نهادهای مدنی، مطابق فقره (2) ماده 35 قانون انتخابات گرفته است.
اما نمایندگان ولایت غزنی در مجلس میگویند که این اقدام کمیسیون انتخابات؛ نقض آشکار مواد ۳۵، ۳۶ و ۷۱ قانون انتخابات کشور است.
عبدالقیوم سجادی دیگر عضو مجلس اقدام اخیر کمیسیون را مصداق بارز نابرابری و تبعیض میان شهروندان و مردم افغانستان دانست و گفت که این اقدام نمیتواند مورد قبول مردم افغانستان و شهروندان ولایت غزنی باشد.
آقای سجادی اضافه کرد که برگزاری انتخابات سراسری، آزاد و عمومی از وظایف مهم حکومت و کمیسیون انتخابات است. اصل حاکمیت قانون و برگزاری انتخابات بر مبنای قانون، ضامن سلامت دموکراسی و تحکیم مناسبات و اعتماد مردم به حکومت است.
او همچنین تاکید کرد که عبور از قانون و برخورد غیرقانونی، این پروسهی ملی را با چالش جدی روبرو کرده و بیاعتبار میکند.
نمایندگان مردم غزنی در شورای ملی با صدور قطعنامهای، اعلام کردند: باتوجه به ساختار اجتماعی و قومی ولایت غزنی اقدام برای حوزهبندی این ولایت از نظر تخنیکی ناممکن و با چالشهای جدی همراه است که در حال حاضر معضلات اجتماعی را در پی خواهد داشت در قطعنامه همچنین نوشته شده که مردم ولایت غزنی طی سالیان متمادی برادر گونه در کنار هم زندگی کردهاند، اما برخورد تبعیضآمیز و غیراصولی حکومت به شکافهای قومی، دامن زده و باعث جدایی شهروندان این ولایت میشود.
آنان همچنین نوشتند که اگر حکومت به خواست غیرقانونی عدهای از افراد توجه کند و طرح حوزهبندی را راه حل مشکل میداند؛ جمع قابل توجهی دیگری از مردم از سالها قبل با توجه به معیارهای قانونی، ایجاد ولایت جاغوری را درخواست کردند که تاکنون مورد توجه قرار نگرفته است. تقسیم قدرت و توزیع سمتهای سیاسی و اداری در این ولایت نمیتواند فقط در کرسیهای نمایندگی خلاصه شود. حکومت برای شنیدن خواست به حق مردم باید توجه کند که توزیع سمتها در ادارات دولتی نیز حق مشروع شهروندان این ولایت است. بنابراین، راه حل اساسی، ایجاد ولایت جاغوری و ولسوالیهای اطراف است که جداً باید مورد توجه قرار گیرد.
با اعلام انتخابات به صورت تک حوزهای، عدهای کمی از مردم غزنی مقابل دفتر کمیسیون مستقل انتخابات در غزنی تحصن کردند و خواستار تقسیم غزنی به چند حوزه شدند.
اکنون نمایندگان ولایت غزنی میگویند که ما برای مقابله با هر نوع قانونشکنی، تبعیض و زورگویی مسئولیت ملی و انسانی داریم و با استفاده از تمامی ابزارهای ممکن و تا آخرین توان با قانونشکنی، تبعیض و زورگویی مقابله میکنیم و از حقوق مردم غزنی دفاع خواهیم کرد.  در اعتراض به این اقدام کمیسیون انتخابات، روز دوشنبه نیز شماری از فعالان مدنی ولایت غزنی در کابل اعتراض کردند و مخالفت خودشان را اعلام کردند.