صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سفیر امریکا: آتش‌بس سه روزه نشان داد که تغییر امکان پذیر است

 سفیر امریکا: آتش‌بس سه روزه نشان داد که تغییر امکان پذیر است

جان بس سفیر ایالات متحده امریکا که در دومین گردهمایی ملی برنامه توسعه مشارکت زنان سخنرانی میکرد، گفت که آتشبس گذشته بسیار جالب بود، این آتشبس نشان داد که تغییر در افغانستان امکان پذیر است.
آقای بس روز چهارشنبه 6 سرطان در این نشست که در کابل برگزار شده بود، ضمن استقبال از آتشبس با طالبان، گفت که دولت امریکا به کسانی که خواهان تغییر باشند، کمک میکند.
او افزود که تغییر آوردن نیازمند تعهد و مقاومت است و با همکاری، همفکری و گاهی سازش، میتوان تغییر آورد. سفیر آمریکا در این قسمت به نقش زنان اشاره کرد و آن را مهم خواند.
اما بر خلاف سخن سفیر ایالات متحدهی امریکا، گروههای مخالف مسلح، به خصوص طالبان با حضور زنان در جامعه مخالف اند و امکان گفتگو با زنان نیز وجود ندارد. در نشست دیروز نیز، سخنرانان بیشتر راجع به مسائل سیاسی حرف زدند تا توسعه مشارکت زنان در حکومت و نقش آنها در حکومت داری.
سفیر امریکا با اشاره به روند صلح در کشور، رسیدن به صلح را یک تغییر خواند و گفت که تغییر آوردن در هر جامعهای نیازمند زمان و مدیریت درست است؛ تغییر آوردن به شکل سحرآمیز ممکن نیست.
آقای بس در قسمتی دیگر از سخنان خود به تطبیق قانون در کشور اشاره کرد و گفت که افرادی که از قانون سرپیچی میکنند باید مجازات شوند و اگر نه قانون تضعیف میشود.
او مجازات افراد متخلف و مجرم را به فرهنگ محاکمه ربط داد و گفت که با فرهنگ سازی باید قدرت قانون را نشان دهیم. سفیر امریکا همچنین گفت که کشورش به موفقیت افغانستان متعهد بوده و است؛ اما این کار وابسته به رشد زنان است.
برنامهی توسعهی مشارکت زنان که یکی از برنامههای پروژه پروموت است، دومین گردهمایی خود را با حضور مقامهای دولتی و شماری از سفیران کشورهای کمک کننده در کابل برگزار کرد.
عبدالله عبدالله رئیس اجراییه حکومت وحدت ملی که در این نشست حضور داشت، نیز به موضوع آتشبس با طالبان پرداخت و گفت که آتش بس یک قدم نیک بود ولی باید از آن درسهایي بیاموزیم.
آقای عبدالله افزود که لازم بود تا این کار پس از مشوره با احزاب سیاسی، آگاهیدهی به مردم و ارائه جزئیات آتشبس به نیروهای امنیتی صورت می گرفت. نکاتیکه در آینده مدنظر گرفته میشود تا نیت خیر نتیجه معکوس ندهد.
او علاوه کرد: طالبان در هنگام ورود به شهرها چیزهایي را دیدند که تصورش را نمیکردند. امیدواریم که آنها نیز از این آتشبس درس بگیرند.
رئیس اجراییه اما افزود که اکثر مردم افغانستان صلح پایدار و با عزت میخواهند؛ اما هرگز حاضر نیستند که به قرون وسطی و عصر حجر برگردند.
او، در بخش دیگر از سخنانش به اهمیت برنامهی توسعه مشارکت زنان (پروموت) اشاره کرد و گفت: این برنامه نمونهٔ خوبی از تبدیل کردن یک نظر به عمل است تا زنان امور مربوطه شان را به دست خود گیرند.
آقای عبدالله خاطرنشان کرد که وضعیت زنان نسبت به گذشته تغییر بنیادین کرده که عامل آن هم خودشان هستند و حکومت تنها شرایط نسبی را فراهم کرده است.
رئیس اجراییه کشور افزود که تغییر در ذهنیتها کار دشوار است؛ ذهنیتهایي که ضرورت و اهمیت مسأله را درک میکنند ولی تغییر را نمیپذیرند.
او تاکید کرد که ۵۰۰۰ کارآموز زن در چارچوب پروموت یک رقم بالاست که باورمند به تغییر شدند و افزود که این تجربه و باور باید فراگیر شود.
رئیس اجراییه کشور گفت که میزان حضور نامزدان زن در انتخابات شورایهای ولسوالی اندک است، همه مسئولیت داریم که این نقیصه را رفع کنیم تا صدای آنها از ولسوالیها به مرکز ولایت و از آنجا به پایتخت برسد.