صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

2 مین جشـنواره دمـبوره در بامـیان آغـاز شد

2 مین جشـنواره دمـبوره در بامـیان آغـاز شد

دومین "جشنواره دمبوره" در بامیان با حضور هزاران تن از هواداران موسیقی و هنر و مقامهای دولتی روز جمعه آغاز شد و امروز شنبه نیز ادامه خواهد داشت. دهها گروه موسیقی و هنری از ولایتهای دایکندی، غور و بامیان در این جشنواره شرکت کردهاند. طاهر زهیر، والی بامیان روز جمعه 8 سرطان در مراسم افتتاح این جشنواره گفت: "جشنواره دمبوره را به منظور رشد صنعت گردشگری برگزار میکنیم و همچنان فلسفۀ دیگری این جشنواره احیای موسیقی بومی هزارستان است که صدها سال در این ولایت قدامت دارد".آقای زهیر افزود که برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری در سالهای گذشته تأثیرات مثبت روی رشد صنعت سیاحت در این ولایت داشته است. به گفتهی او، حضور گستردهی مردم هنر دوست افغانستان در این جشنواره، پیام دهنده صلح، دوستی و وحدت و برادری در کشور است.
گفتنی است که همزمان با این جشنواره؛ نمایشگاههای کتاب، صنایع دستی و محصولات بامیان نیز به نمایش گذشته شده است که نمایندگی از فرهنگ مردم بامیان میکند.
والی بامیان هدف از برگزاری این نمایشگاه را معرفی صنایع دستی، رشد تولیدات محلی، جلب توریست و معرفی تاریخ کهن بامیان عنوان کرد.
او گفت: ما خوشبین هستیم که با برگزاری چنین جشنواره ها اقتصاد مردم محل به گردش درآید و پایه های صلح و دوستی در میان مردم افغانستان مستحکم شود.
سال گذشته نیز چنین برنامهای در بامیان برگزار شد که شماری محدود از عالمان دینی با برگزاری آن مخالفت کردند و برگزاری آن را مغایر با اصول و ارزشهای دینی دانستند. اما بر خلاف مخالفت عالمان دینی با استقبالی گسترده مواجه شد.
جشنواره دمبوره امسال نیز با استقبال گسترده شهروندان کشور مواجه شد. شماری از شهروندان کشور، برگزاری چنین برنامههایی را مهم و ضروری میدانند.عوضعلی دانش درباره این جشنواره در صفحه فیسبوکش نوشته است که بامیان را باری دیگر به سرزمین گردشگران و جهانگردهای جهانی تبدیل کنید.
او بر این باور است که برگزاری جشنوارههای دمبوره، گل کچالو، راه ابریشم و سمپوزیم ملی فولکلور هزارگی فرصت و بهانهی خوبی برای تبلیغ و معرفی بامیان و همچنین زمینه ای برای رشد و توسعه فرهنگ و کلتور مردم و جهانی شدن صنعت توریزم در این ولایت است.
آقای دانش همچنین نوشته که به نظر من توسعه در صنعت جهانگردی و توریزم میتواند، دستاوردهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بسیاری را برای پیشگامان آن به ارمغان آورد،
این شهروندان کشور اما میگوید که جلب گردشگر نیازمند یک چرخه توسعه و همچنین در این چرخه نیازمند یک رسانه ارتباطی قدرتمند، که در دنیای امروز از آن به عنوان تبلیغات یاد میشود، هستیم.
گفتنی است که بامیان به عنوان مرکز فرهنگی کشورهای عضو "سارک" و القابی چون بهترین شهر "خلاق" جهان و عضو ده شهر "برتر یادگیری" سازمان یونسکو را دریافت کرده است. از سوی دیگر دولت نیز بند امیر را به عنوان اولین پارک ملی کشور ثبت کرده است.