صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزیر عدلیه: سال گذشته ۷۷ تن به اتهام قاچاق انسان در افغانستان بازداشت شده‌اند

وزیر عدلیه: سال گذشته ۷۷ تن به اتهام قاچاق انسان در افغانستان بازداشت شده‌اند

  در پی ابراز نگرانی امریکا از ناتوانی حکومت افغانستان در مبارزه با قاچاق انسان، وزیر عدلیه گفته است که با وجود ادامۀ جنگ و نا امنی در افغانستان، گام های جدی در این زمینه از سوی حکومت برداشته شده است.
عبدالبصیر انور وزیر عدلیه، دیروز در یک نشست خبری در کابل، به گزارش تازه وزارت امور خارجه امریکا در مورد قاچاق انسان در افغانستان واکنش نشان داد و گفت که حکومت افغانستان، در زمینه مبارزه با قاچاق انسان گام های جدی برداشته است .
وی که در عین حال رئیس کمیسیون عالی مبارزه با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران نیز است، گفت که تداوم چندین دهه جنگ، فقر و بیکاری در افغانستان از جمله عوامل تاثیرگذار در افزایش قاچاق انسان و قاچاق مهاجران در کشور بوده است .
او خاطر نشان کرد که در گزارش تازه وزارت امور خارجۀ امریکا در مورد قاچاق انسان در سال ۲۰۱۷میلادی، گفته شده است که باتوجه به گام هایی که در افغانستان برداشته شده است، افغانستان از ردۀ دوم همراه با نظارت، به ردۀ دوم بدون نظارت ارتقاء یافته است.
وزارت خارجه امریکا کارکرد کشورهای مختلف را در زمینه مبارزه با قاچاق انسان در چند "رده" ارزیابی کرده است. ردۀ اول کشورهایی هستند که وجود مشکل قاچاق انسان را پذیرفته اند و برای رفع آن تلاش می کنند. ردۀ دوم، تلاش می کنند؛ اما تلاش شان کافی نیست، و ردۀ سوم این مشکل را به رسمیت شناخته اند اما تلاشی ندارند.
وزارت خارجه امریکا در این گزارش، افغانستان را از جمله کشورهايی یاد کرده که نتوانسته است در زمینۀ جلوگیری قاچاق انسان از جمله سوء استفاده جنسی، استخدام اطفال از سوی نیرو های امنیتی و به کارگیری آنها طبق حداقل نورم پیشرفت کند؛ اما تلاشهای مهمی را برای رسیدن به این هدف آغاز کرده است.
اما وزیر عدلیه گفت که در سال گذشته، ۷۷ تن به اتهام و یا ظن قاچاق انسان در افغانستان بازداشت شده و محاکمه شده اند که از این تعداد ۱۸ تن شان به حبس متوسط، هشت تن به حبس بلند مدت، یک تن به حبس کوتاه مدت و چهار تن به حبس ابد و دو تن نیز به اعدام محکوم شده اند.
او افزود که از این تعداد، ۱۱ تن برائت گرفته اند و قضایای ۳۱ تن دیگر زیر بررسی قرار دارد. این مقام ارشد حکومت تصریح کرد که در جریان سال گذشته، نهادهای امنیتی کشور، از خروج ۲۱۰ تن از نوجوانان و جوانانی که توسط قاچاقبران انسان به بیرون از کشور انتقال داده می شدند،  جلوگیری کرده اند و  برای بیش از ١٤ هزار تن از قربانیان قاچاق انسان، خدمات ومشورت های صحی ارائه شده است.
تعدیل قانون مبارزه با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران، جرم پنداشته شدن قاچاق انسان در این قانون، و تصویب برنامۀ سه ساله(١٣٩٧-١٣٩٩) در زمینه مبارزه با قاچاق انسان، از سوی کمیسیون عالی مبارزه با قاچاق انسان؛ از دیگر اقدام هایی است که به گفته این مقام حکومت، بخاطر بهبود روند مبارزه با قاچاق انسان صورت گرفته است.
به گزارش پژواک، عبدالبصیر انور در ادامه این نشست خبری، در پاسخ به سؤالی در مورد نگرانی ها از پدیدۀ بچه بازی در کشور گفت که بچه بازی در قانون حمایت از حقوق اطفال افغانستان جرم پنداشته شده و در کد جزا برای آن، جزای مشخص تعیین شده است.
وزیر عدلیه گفت که او گزارش وزارت خارجۀ امریکا در مورد قاچاق انسان در افغانستان را به دقت مطالعه کرده و به این باور است که انتظار جامعه جهانی از افغانستان، باید با در نظرداشت مشکلات کشور از جمله ادامۀ جنگ و نا امنی باشد.