صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نشست مشورتی سرمایه‌گذاران قزاقستان و افغانستان در کابل برگزار شد

 نشست مشورتی سرمایه‌گذاران قزاقستان و افغانستان در کابل برگزار شد

سفارت قزاقستان در کابل با همکاری اتاق تجارت و صنایع افغانستان، نشستی مشورتی بین سرمایهگذارن و تاجران افغانستان و قزاقستان در کابل برگزار کرد.
در این نشست که روز سهشنبه 26 سرطان برگزار شده بود، دوازده شرکت و سرمایه گذار  قزاقستانی که در عرصههای مواد خوراکی، معادن، برق و سایر صنایع فعالیت میکنند، حضور داشتند.
بوکی خانف، معاون اتاق تجارت و صنایع قزاقستان در این نشست گفت که در حال حاضر معاملات تجاری قزاقستان با افغانستان بیش از 600 میلیون دالر است که بیشترش در عرصه مواد خوراکی و آرد است. او گفت که تلاش میشود که این معاملات بیشتر نیز شود.
بر اساس گزارشهای اتاق تجارت و صنایع افغانستان، میزان صادرات افغانستان به قزاقستان حدود 13.8 میلیون دالر است که بیشتر شامل میوه تازه میشود.
حلیم خان یسین گلدیف، سفیر قزاقستان در کابل که در این نشست سخنرانی میکرد، گفت که کشورش نیز در تلاش است زمینه سرمایه گذاری و تجارت را برای تاجران افغانستان نیز فراهم کند.
آقای گلدیف افزود که در ماه اکتبر سال جاری، نمایشگاهی در قزاقستان برگزار میشود که سرمایهگذاران و تاجران افغانستان نیز میتوانند در آن شرکت کنند و محصولات خود را به نمایش بگذارند. سفیر قزاقستان در کابل همچنین برگزاری این نشست (تاجران افغانستان و قزاقستان) را مفید خواند و گفت که سفارت قزاقستان سهولتهایی را برای تاجران افغانستان مهیا میکند.
او همچنین پیشنهاد داد که یک کارخانه تولید ماکارونی در شمال کشور (بلخ) به دلیل اینکه انتقال مواد اولیه آسان است- ساخته شود تا مقداری از نیازمندیهای افغانستان مرفوع شود. سفیر قزاقستان گفت که گفتگوهای مقدماتی انجام شده است.
آقای گلدیف خاطرنشان کرد که افغانستان بزرگترین مصرف کننده آرد کشورش است و این کشور تصمیم دارد به دلیل خشکسالی در افغانستان صادرات آرد را افزایش دهد.
مقامهای افغانستان اما در سخنانشان بیشتر تاکید بر سرمایه گذاری در داخل کشور داشتند. آنان از سرمایه گذاران قزاقستانی خواستند که در عرصههای معادن، برق و مواد خوراکی سرمایه گذاری کنند. محمد گل سرپرست وزارت انرژی و آب خطاب به سرمایه گذاران قزاقی گفت که افغانستان فرصت خوبی برای سرمایه گذاری در عرصه انرژی در منطقه است.
او افزود که تاکنون چندین پروژه –برق سولری در قندهار، نیروگاه حرارتی شبرغان و مزار شریف و بند کجکی- توسط سرمایه گذاری بخش خصوصی راه اندازی شده است.
سرپرست وزارت انرژی و آب همچنین علاوه کرد که رئیس جمهوری در سفر اخیرش، منطقههایی را در ننگرهار برای انرژی افتابی مشخص کرده است. او تصریح کرد که فرصت برای سرمایه گذاری در چند ولایت مهیا است.
اتاق تجارت و صنایع افغانستان میگوید که با تشکیل حکومت وحدت ملی، حدود 2 میلیارد دالر در عرصههای مختلف در کشور سرمایه گذاری شده است.
خان جان الکوزی، معاون اتاق تجارت و صنایع افغانستان نیز از سرمایهگذاران قزاقی خواست که فرصتهای افغانستان را شناسایی و سرمایه گذاری کنند. آقای الکوزی با نگرانی از بلانس تجارت در افغانستان افزود که ما میخواهیم تجارت خود را با قزاقستان گسترش دهیم و روابط تجاری با سایر کشورها برقرار کنیم تا منحصر به یک کشور نباشیم.
اتاق تجارت و صنایع افغانستان میگوید که اولین قرارداد تجاری با کشور قزاقستان در سال 2010 میلادی منعقد شد و اکنون توافقنامههای زیادی بین دو کشور وجود دارد.
کشور قزاقستان در سال گذشته میلادی 1.5 میلیون تُن آرد، 51 هزار تن دانه کتان، 284 هزار تن گندم و 26 هزار تن سبزیجات خشک به افغانستان صادر کرده است اما افغانستان در سال جاری حدود 15 تُن میوه تازه به قزاقستان صادر کرده است.