صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت اقتصاد: روزانه 1800 کودک در کشور به دنیا می‌آید

وزارت اقتصاد: روزانه 1800 کودک در کشور به دنیا می‌آید

مصطفی مستور، وزیر اقتصاد کشور میگوید که روزانه 1800 کودک در کشور به دنیا میآید و پیشبینی میشود که در سال روان 675 هزار کودک به دنیا بیاید.
آقای مستور روز سهشنبه 26 سرطان در تجلیل از "روز جهانی جمعیت" گفت که رشد جمعیت کشور از 2.3 درصد در سالهای گذشته به 2.4 درصد در سال جاری رسیده است.
وزیر اقتصاد رشد اقتصادی کشور را حدود ۳ درصد اعلام کرد، و گفت که برای کشوری با رشد جمعیت ۲.۴ درصد، باید رشد اقتصادی ۸ درصد داشته باشد.
آقای مستور گفت که روز به روز جمعیت کشور زیاد میشود به گونهای که میانگین هر خانوار در کشور، هفت نفر شده است؛ این رقم در کشور ایران 3.3 تن است. پیش از این میانگین هر خانوار 6 تن اعلام شده بود.
او همچنین گفت که در سال 1338 خورشیدی جمعیت کشور حدود 10.5 میلیون نفر بوده که اکنون بعد از گذشت 50 سال، سه برابر شده و به 31.5 میلیون تن رسیده است.
وزیر اقتصاد تاکید کرد که به دلیل رشد ضعیف اقتصادی، رشد جمعیت به این شکل نگران کننده است. او گفت که اکنون 44 درصد جمعیت کشور مصونیت غذایی ندارند.
آقای مستور در قسمتی دیگر از سخنانش تصریح کرد که در اکثر خانوارهای افغانستان مرد خانواده نان آور است و با بروز مشکل برای پدر یا مرد خانواده، اعضا قادر به تامین هزینهها نیستند و مجبور به گدایی میشوند.
اداره ملی احصاییه، جمعیت کشور را در سال ۱۳۹۷ حدود ۳۱.۶ میلیون اعلام کرده که ۱۶.۱ میلیون آن مرد و ۱۵.۵ میلیون دیگر زن هستند.
حسیب الله موحد، معاون مسلکی اداره ملی احصاییه که در این نشست حضور داشت، گفت که سالانه 600 هزار نفر به نفوس کشور اضافه میشود.
آقای موحد با تأکید بر آن که وزارت اقتصاد روی پالیسی نفوس کار میکند، افزود که این اداره نیز وزارت اقتصاد را در ساختن یک پالیسی جامع برای مدیریت نفوس همکاری میکند.
بر اساس آمارهای وزارت اقتصاد، افراد واجد شرایط کار، ۱۵میلیون که ۸.۴ میلیون آنان مصروف کار و ۷.۲ میلیون بیکار هستند. از جمعیت بیکار نیز حدود دو میلیون نفر در جستجوی کار هستند و بیشتر از ۵ میلیون دیگر خانمها هستند که کار نمیکنند.
حکومت به منظور کاهش رشد جمعیت امسال با این شعار که "تنظیم خانواده یک حق است" بزرگداشت کرد.
احمد جان نعیم، معین پالیسی و پلان وزارت صحت عامه نیز با تأکید بر اهمیت ایجاد فاصله میان ولادتها و مدت شیردهی کودک برای دو سال گفت که با تعهد به برنامه تنظیم خانواده، میتوان فقر را در کشور کاهش داد.
او گفت وزارت صحت عامه در حال تطبیق میتودهای فاصله دهی بین ولادتها است و تا اکنون ۲۳ درصد زنان در شهرها از میتودهای مدرن استفاده می کنند.
معین وزارت صحت عامه تطبیق موثر این برنامه در سطح شهرها و دهات را نیازمند بالا بردن میزان آگاهی خانوادهها از برنامه تنظیم خانواده دانست و خواهان همکاری سکتوری در این زمینه شد.
بر اساس آمار انجمن قابلههای افغان، در حال حاضر ۸۷ درصد خدمات صحت باروری که برنامه تنظیم خانواده نیز بخشی از آن است، توسط قابله ها عرضه میشود. به گزارش این انجمن، برنامه تنظیم خانواده، ۵۶ درصد میزان مرگ و میر مادران و کودکان را کاهش میدهد.
سازمان ملل متحد در سال ۱۹۸۹ یازدهم جولای را به عنوان روز جهانی جمعیت اعلام کرد و از این روز همه ساله در سراسر جهان بزرگداشت میشود.