صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۲۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کمیسیون شکایات انتخاباتی: 200 شکایت به کمیسیون بررسی اسناد نامزدان دارای عضویت گروه‌های مسلح غیرقانونی راجع شده است

کمیسیون شکایات انتخاباتی:  200 شکایت به کمیسیون بررسی اسناد نامزدان دارای عضویت گروه‌های مسلح غیرقانونی راجع شده است

کمیسیون شکایات انتخاباتی میگوید که از شروع بررسی اسناد نامزدان انتخابات مجلس، 883 مورد شکایت در کمیسیون شکایات انتخاباتی ثبت شده که 200 مورد آن مربوط به "کمیسیون ویژه بررسی افراد دارای عضویت یا فرماندهی گروههای مسلح غیرقانونی به عنوان نامزد" میشود.
علیرضا روحانی، عضو و سخنگوی کمیسیون شکایات انتخاباتی روز چهارشنبه 3 اسد در یک نشست خبری گفت که 883 مورد شکایت در کمیسیون ثبت شده که 200 مورد آن از نظر موضوعی باید در کمیسیون ویژه بررسی شود.
آقای روحانی افزود" که نزدیک به 60 مورد شکایت از نامزدان، توسط کمیسیون بررسی شده است. کار بررسی اسناد و شکایات به صورت جدی و فوقالعادهای جریان دارد و به زودی تمامی تصامیم در مورد شکایات اعلام خواهد شد."
کمیسیون شکایات انتخاباتی حدود یک ماه پیش "کمیسیون ویژه بررسی افراد دارای عضویت یا فرماندهی گروههای مسلح غیرقانونی به عنوان نامزد" ایجاد کرد تا افرادی که عضویت یا رهبری گروههای مسلح غیر قانونی را دارند شناسایی کند.
این کمیسیون متشکل از نمایندگان ریاست امنیت ملی، وزارت امور داخله، دفاع و ارگانهای محلی است و در راس آن رئیس کمیسیون شکایات انتخاباتی قرار دارد.
بر اساس گفتههای مسئولان کمیسیون شکایات انتخاباتی، "افرادی را که به صورت مسلحانه در گسترش ناامنیها، جرایم سازمان یافته، قاچاق مواد مخدر، غصب املاک و داراییهای عامه و خصوصی، همکاری با دشمن، نقض حقوق بشر و سایر موارد غیرقانونی دخیل بوده باشند، از فهرست نامزدان حذف میشوند."
این اقدام کمیسیون شکایات انتخاباتی باعث نگرانی شماری از نامزدان و فعالان سیاسی شده و آنان این گونه تعبیر کردند که دولت با این حربه در تلاش حذف رقیبان سیاسی خود است.
عبدالعزیز آریایی، رئیس کمیسیون شکایات انتخاباتی میگوید که هدف ما شخصیت کُشی، استفادههای غیرمسئولانه و حذف رقبای سیاسی از کمیسیون ویژه نیست.
آقای آریایی با اشاره به این برداشت نامزدان و کارشناسان، افزود، "این یک تصور نادرست است؛ ما متعهد هستیم که قانون را عادلانه و بیطرفانه تطبیق کنیم. اسناد با دقت بررسی میشود و هیچ گونه تحت فشار سیاسی و ابزاری قرار نمیگیریم."رئیس کمیسیون به مردم و نامزدان اطمینان داد که اعضای کمیسیون بررسی به صورت فنی شکایات را بررسی میکنند و تمام مراحل را طی خواهد کرد.
او همچنین گفت که در صورتی که فرد (نامزد) گمان کند متضرر و یا حقاش ضایع شده؛ میتواند در مرحلهی استیناف از خود دفاع کند.
رئیس کمیسیون شکایات افزود که اگر نامزدان متضرر مدارک کافی ارائه کردند، میتوانند دوباره به مبارزات انتخاباتی خود ادامه دهند.
کمیسیون ویژه بررسی افراد دارای عضویت یا فرماندهی گروههای مسلح غیرقانونی به عنوان نامزد، تاکنون 8 جلسه تشکیل داده و شماری از پروندهها را غرض بررسی به نهادهای مربوط فرستاده است.
عبدالعزیز آریایی که ریاست این کمیسیون را برعهده دارد، با گلایه گفت که متاسفانه اعضای این کمیسیون (نمایندگان ادارهی ارگانهای محلی، ریاست امنیت ملی و وزارتهای دفاع و داخله) تاکنون پروندههایی که برای آنها فرستاده شده، در اختیار ما قرار ندادهاند.
رئیس کمیسیون شکایت همچنین یادآوری کرد که گزارشهایی رسیده است که نامزدان میخواهند با تطمیع کارمندان کمیسیون، مانع عملی شدن روند شناسایی افراد عضو یا رهبر گروههای مسلح غیرمسئول به صورت درست شود.
او هشدار داد که اگر کارمندان کمیسیون این اقدام را کنند بند سه ماده سی و سه بر آنان تطبیق خواهد شد و این نامزدان نیز از فهرست حذف میشوند.