صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

حکومت از طرح‌های قانونی احزاب و ائتلاف‌های سیاسی استقبال می کند

حکومت از طرح‌های قانونی احزاب و ائتلاف‌های سیاسی استقبال می کند

ارگ ریاست جمهوری در پی تشکیل "ائتلاف بزرگ ملی" اعلام کرد که حکومت وحدت ملی از برنامهها، پیشنهادها و طرحهای احزاب سیاسی، ائتلافها و فعالان جامعه مدنی که در مطابقت با قوانین نافذۀ کشور و آرزوهای مردم باشد، استقبال میکند.
ارگ ریاست جمهوری روز پنجشنبه 4 اسد، با نشر یک اعلامیه مطبوعاتی نوشته است که  نزدیک به چهار سال، حکومت در موضوعات مختلف ملی و بینالمللی با احزاب سیاسی، شخصیتهای جهادی و سیاسی، مشورت و رایزنی را انجام داده و رئیس جمهور کشور در آیندۀ نزدیک نیز با آنان در رابطه به مسایل ملی نشست خواهد داشت.
در خبرنامه ارگ آمده که در جریان این مشورتها و رایزنیها، همواره تاکید شده است که ائتلافها و جریانهای سیاسی برنامهمحور میتوانند، در راستای تحقق برنامههای ملی، ممد واقع شوند.
ارگ گفته است که حکومت در شرایط جاری، صلح و انتخابات به حیث دو اولویت ملی قرار داده، موضوع گفتمان مشترک میان حکومت و جریانهای فعال سیاسی را نیز ارج میگذارد و بدین باور است که دیدگاه های سازنده و طرحهای مفید احزاب و شخصیتهای سیاسی میتواند مردم و حکومت را در این عرصهها کمک کند.
سی و پنج حزب و جریان سیاسی روز پنجشنبه (4 اسد) با تشکیل ائتلافی، از عملکرد حکومت در قبال کمیسیون مستقل انتخابات انتقاد کردند و با نشر اعلامیهای گفتند که حکومت در روند کاری کمیسیون مداخله میکند.
محمد محقق، معاون دوم ریاست اجرائیه که یکی از سخنرانان این ائتلاف بود، گفت که باید نظام انتخاباتی از رای واحد غیر قابل انتقال به سیستم رای واحد قابل انتقال تغییر کند.
عطا محمد نور رئیس اجرایی حزب جمعیت اسلامی، در روز تشکیل ائتلاف بزرگ ملی از جریان ثبت نام رای دهندگان انتقاد کرد و گفت انتخابات تقلبی برای اعضای این ائتلاف قابل قبول نیست.
او وضعیت حاکم در کشور را نگران کننده خواند و گفت که افتراق قومی و تلاش برای حذف دیگران و سلطهجویی، کشور را به پرتگاه سقوط نزدیک کرده است.
آقای نور همچنین افزود که رهایی جنایتکاران از زندانها به بهانه دست یافتن به صلح، بیثمر و ناکارا است.
گفتنی است که ارگ در پی نشست فوقالعاده شماری از احزاب و جریانهای سیاسی در پی متوقف کردن روند ثبت نام انتخابات واکنش تندی نشان داده بود. حدود شش حزب و جریان سیاسی مطرح کشور (وحدت اسلامی، جمعیت اسلامی، جنبش ملی، وحدت اسلامی مردم، محاذ ملی، گلبدین حکمتیار و جبهه ملی نوین) نیز روند ثبت نام رای دهندگان را تقلب آمیز خوانده بودند و خواستار توقف روند ثبت نام و آغاز مجدد آن با استفاده از سیستم بایومتریک شدند.
محمد اشرف غنی رئیس جمهور کشور در یک نشست خبری به این احزاب گفته بود که آنان کی هستند که میگویند از مردم نمایندگی میکنند.
این تنشهای لفظی میان مقامهای حکومتی و تشکیل ائتلافها در حالی صورت میگیرد که کمتر از یک سال به پایان عمر حکومت وحدت ملی باقی مانده است. رئیس جمهور هفتهی گذشته در دیدار با مسئولان کمیسیون خواستار مشخص کردن زمان برگزاری انتخابات شده بود.